Politika

Premijeru Markoviću prijećeno sa profila korisnika iz SAD-a

Povodom prijetnje koja je putem društvene mreže Facebook upućena premijeru Dušku Markoviću Uprava policije je saopštila...

Gepostet von Vlada Crne Gore am Samstag, 1. September 2018

Prijetnja premijeru Dušku Markoviću upućena je sa Facebook profila  osobe koja vodi porijeklo iz Crne Gore, ali živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Duško Marković

<<<Premijer Duško Marković dobio prijetnje smrću, policija utvrđuje identitet<<<

Podsjećamo predsjednik crnogrske Vlade Duško Marković dobio je juče prijetnju smrću sa Facebook profila izvjesnog Omea Radončića iz SAD-a. Markoviću su prijetnje upućene u komentaru ispod objave vijesti da se premijer upisao u knjigu žalosti povodom smrti američkog senatora Džona Mekejna.

Crnogorska policija je saopštila da preduzima sve kako bi utvrdila identitet osobe koja je uputila prijetnje premijeru Markoviću.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede crnogorska policija juče je povodom prijetnji Markoviću kontaktirala administratora Facebooka, ali i vlasti SAD-a. Nadležne službe SAD-a su odmah započele rad na utvrđivanju da li se radi o pravom ili lažnom profilu, a potom će se raditi na utvrđivanju identiteta osobe koja je poslala prijeteću poruku. S obzirom na to da su prijetnje upućene visokom funkcioneru Crne Gore, izvor Pobjede iz policije navodi da su kolege iz SAD-a najavile dostavljanje informacija povodom ovog slučaja u najkraćem mogućem roku.

Prijetnje sa Facebook profila Omea Radončića nijesu prestale ovom objavom. Naime, kada su sa ostalih i profila krenule osude ovakvog komentara, u novim komentarima pomenuti korisnik je ispisao salve uvreda na račun Crnogoraca, koji su “sa Srbima i Šiptarima pokrenuli Kosovo revoluciju u bivšoj SFRJ”, da su “Crnogorci pljačkali po Kosovu a sada se kriju pod NATOom i mijenjaju politiku”. Pregledom Facebook profila Radončića, za koji postoji mogućnost da je lažan, može se vidjeti da on ima sedam prijatelja kao i da je do sada imao samo dvije objave, 30. jula i 3. avgusta ove godine.

Na glavnoj naslovnoj fotografiji se vidi njegov portret, crnogorska zastava, pištolj i municija.

Vlada je na svom zvaničnom profilu potvrdila daje premijeru zapriječeno smrću.Premijeru Dušku Markoviću i ranije je prijećeno zbog čega je bivši načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal Predrag Suković početkom prošle godine pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu od tri mjeseca zatvora ukoliko u narednih godinu počini novo krivično djelo.

50 Komentara na "Premijeru Markoviću prijećeno sa profila korisnika iz SAD-a"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend