Politika

Preminula ambasadorka Ljiljana Tošković

Ambasadorka Crne Gore u Poljskoj Ljiljana Tošković preminula je sinoć u Varšavi, nakon kratke i teške bolesti.

Iz Ministarstva vanjskih poslova podsjetili su da je Tošković profesionalnu diplomatsku karijeru započela prije više od 30 godina kao savjetnik u Sekretarijatu za međunarodnu naučnu, prosvjetnu-kulturnu i tehničku saradnju.

Tri godine kasnije, diplomatsku karijeru nastavlja kao savjetnik u Republičkom sekretarijatu za inostrane poslove. Obavljala je i funkciju savjetnika u Kabinetu predsjednika Vlade Crne Gore od 1992. do 1994.

U Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore je zaposlena od obnavljanja državnosti 2006. godin, a prije Poljske, službovala je u Sjedinjenim Američkim Državama i bila ambasador Crne Gore u Kini, gdje je predanim i profesionalnim radom zastupala interese svoje države i njenih građana.

“Dijeleći bol porodice i prijatelja ambasadorke Tošković u ovim teškim trenucima, službenici Ministarstva vanjskih poslova žale za gubitkom koleginice i prijateljice, koja je svoj život u potpunosti posvetila diplomatiji i koja je svoje znanje i vještine prenosila na mlađe generacije”,  saopštili su iz Ministarstva.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend