Politika

Preminula ambasadorka Ljiljana Tošković

Ambasadorka Crne Gore u Poljskoj Ljiljana Tošković preminula je sinoć u Varšavi, nakon kratke i teške bolesti.

Iz Ministarstva vanjskih poslova podsjetili su da je Tošković profesionalnu diplomatsku karijeru započela prije više od 30 godina kao savjetnik u Sekretarijatu za međunarodnu naučnu, prosvjetnu-kulturnu i tehničku saradnju.

Tri godine kasnije, diplomatsku karijeru nastavlja kao savjetnik u Republičkom sekretarijatu za inostrane poslove. Obavljala je i funkciju savjetnika u Kabinetu predsjednika Vlade Crne Gore od 1992. do 1994.

U Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore je zaposlena od obnavljanja državnosti 2006. godin, a prije Poljske, službovala je u Sjedinjenim Američkim Državama i bila ambasador Crne Gore u Kini, gdje je predanim i profesionalnim radom zastupala interese svoje države i njenih građana.

“Dijeleći bol porodice i prijatelja ambasadorke Tošković u ovim teškim trenucima, službenici Ministarstva vanjskih poslova žale za gubitkom koleginice i prijateljice, koja je svoj život u potpunosti posvetila diplomatiji i koja je svoje znanje i vještine prenosila na mlađe generacije”,  saopštili su iz Ministarstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Oblak
Gost
Oblak

Je li imala porodicu, djecu?

Mina
Gost
Mina

Divna porodica ,divma dama,spokoj dusi.

Roki
Gost
Roki

Imala je lijep zivot bez mnogo briga .Spokoj joj dusi

Cikotic
Gost
Cikotic

veliki covjek i profesionalac!

Davor pg
Gost
Davor pg

Moja draga kuma .Veliki covjek i intelektualac

Send this to a friend