Politika

Preminuo ambasador Milan Lakić

Foto: Klix.ba

Dugogodišnji ambasador Crne Gore Milan Lakić preminuo je juče u Podgorici, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Lakić će biti sahranjen danas, u užem krugu porodice, na gradskom groblju u Danilovgradu.

Profesionalnu, diplomatsku karijeru započeo je prije više od 40 godina u Ministarstvu inostranih poslova, a službovao je u Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini, gdje je posvećenim i profesionalnim radom zastupao interese svoje države i njenih građana.

U MIP-u je obavljao dužnosti savjetnika, direktora direkcije i vršioca dužnosti sekretara. Od 2001. do 2004. bio je šef Misije Crne Gore u Skoplju, nakon čega je preuzeo dužnost sekretara Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije. Od 2007. obavljao je funkciju sekretara Ministarstva inostranih poslova. Diplomatsku karijeru nastavlja 2012. kao ministar savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Beogradu do 2015. Na dužnosti ambasadora Crne Gore u BiH bio je od 2015. do 2019. godine.

“Službenici Ministarstva vanjskih poslova dijele tugu porodice ambasadora Lakića i žale za gubitkom kolege i prijatelja koji je, tokom dugogodišnje diplomatske karijere, nesebično dijelio lično i profesionalno iskustvo, doprinoseći, na taj način, afirmaciji diplomatskog poziva i poziciji Crne Gore u međunarodnim odnosima”, naveli su u tom resoru.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
DamirBar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DamirBar
Gost
DamirBar

Moje iskreno saučešće porodici. Bio je pravi diplomata.

Send this to a friend