Politika

Preokret inicirao formiranje Komisije za utvrđivanje uzroka i posledica zbog prodaje parcela na Trgu golootočkih žrtava

Vuk Iković

Da bi sačuvali glavni gradski trg u Danilovgradu Preokret je inicirao da Predsjednik Opštine organizije što skoriji sastanak sa nadležnom inspekcijom, kazao je Vuk Iković, odbornik Preokreta u Skupštini Opštine Danilovgrad.

“Pored toga, uputili smo pismo svim odbornicima Skupštine Opštine Danilovgrad pismo kako bi Skupština Opštine obrazovala Komisiju za utvrđivanje činjenica i bitnih elemenata u vezi sa prodajom i urbanizacijom parcela na Trgu golootočkih žrtava”, kazao je Iković.

Nakon toga su imali sastanak sa Predsjednikom Skupštine Opštine i Predsjednikom Opštine Danilovgrad na kojem je dogovoreno da će sastanak sa inspekcijom biti organizovan sledeće sedmice, a da će do kraja decembra biti održana sjednica Skupštine na kojoj će razmatrati Odluka o formiranju navedene komisije.

FOTO: Preokret

“Na ovaj način koristimo sva dozvoljena sredstva da sačuvamo Trg koji treba da ostane javno dobro i da na ovom primjeru pokažemo kako se treba oslobađati loših praksi”, ističe Iković.

Kako je dodao, pomenuta komisija treba da utvrdi činjenice sa tadašnjom prodajom današnjih katastarskih parcela 510/2 i 510/4 KO Danilovgrad, koje su tada bile dio Trga tj. imovina Republike Crne Gore na kojoj je Opština Danilovgrad bila raspolagač odnosno imalac svojinskih ovlašćenja, a takođe i da utvrdi činjenice u vezi sa njihovom kasnijom urbanizacijom.

“Komisija će biti  dužna da ostvari saradnju sa nadležnim državnim kao i organima lokalne samoprave u Opštini Danilovgrad, koji će biti dužni da joj pruže svu neophodnu pomoć i stave na raspolaganje svu potrebnu dokumentaciju. Takođe, Komisija treba da ostvariti neposrednu komunikaciju sa licima za koja smatra da mogu pružiti bitne informacije vezane za prodaju i urbanizaciju dijela Trga. Iz ovih razloga smo inicirali da svaki odbornički klub odredi po jednog predstavnika za člana Komisije, kako bi što prije predložili Skupštini Opštine odluku o njenom obrazovanju i izboru njenih članova”, zaključio je Iković.

Send this to a friend