Politika

Prepoznatljivi rezultati Crne Gore u reformama i dobrosusjedskoj saradnji

Ova posjeta potvrda je dalje podrške evropskom putu Crne Gore i pozdravljam prepoznatljive rezultate koje je postigla u reformskim aktivnostima, dobrosusjedskoj saradnji i jačanju demokratizacije društva, kazao je poslanik Evropskog parlamenta Hans van Balen na današnjem sastanku sa predsjednikom Skupštine  Ivanom Brajovićem.

Kako je saopšteno iz Skupština, Brajović, koji je danas primio delegaciju ALDE grupe u Evropskom parlamentu, kazao je da je zadovoljan susretom sa poslanicima te grupe, koja je nakon proteklih izbora postala treće najjača grupacija u Evropskom parlamentu.

On je kazao da su intenzivan dijalog i razmjena mišljenja i iskustava između poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta od izuzetnog značaja za snaženje našeg partnerstva.

“U tom smislu ohrabruje nedvosmislena podrška Evropskog parlamenta politici proširenja, koja je najbolja politika Evropske unije, a koja mora biti zasnovana na individualnim postignućima država kandidata”, kazao je Brajović.

Sagovornici su se saglasili o važnosti aktivnog učešća svih aktera političke scene u daljem unaprjeđenju zakonodavstva i demokratizacije društva.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Mreže liberalnih partija Jugoistočne Evrope LIBSEEN Roman Jakič, generalni sekretar LIBSEEN-a iz Hrvatske Goran Neralić i potpredsjednik Liberalne internacionale iz Sjeverne Makedonije Emil Kirijaš, poslanik Liberalne partije u Skupštini Crne Gore Andrija Popović i potpredsjednica Liberalne partije Dubravka Vujičić.

Send this to a friend