Politika

Pribilović: Abazovićev ministar Šćekić današnjom izjavom ušao u pravne anale

Foto: Suzana Pribilović

Ministar u oborenoj Vladi Dritana AbazovićaDragoslav Šćekić, pokazao je svojim današnjim nastupom da ne vlada osnovnim pravnim terminima, ocijenila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Suzana Pribilović.

“Tako je Šćekić,  u naletu inspiracije, govorio o rekonstrukciji smijenjene Vlade – i to sa novim premijerom čime je definitivno ušao u pravne anale budući da ovakvo nepoznavanje Ustava i pravnog sistema do sada nije zabilježeno. Nije ni čudo što je Vlada čiji je Šćekić ministar rekordno brzo izgubila povjerenje u Parlamentu baš kao što ova izjava i pokazuje zbog čega se nekada perspektivni Šćekić sveo na vjernog pratioca Dritana Abazovića”, navela je Pribilović.

Ipak, gospodine Šćekiću, navodi ona, da “razjasnimo osnovne pravne pojmove”.

“Vlada čiji ste ministar je pala a u Ustavom predviđenom roku nije konstituisana nova većina koja bi izabrala mandatara. Dakle, niti je moguće rekonstruisati Vladu koja je pala, niti je moguće izabrati novog mandatara već su vanredni parlamentarni izbori jedini izlaz iz političke krize koju ste stvorili Vi i vaši koalicioni partneri. I oni će se desiti veoma brzo, koliki god to panični strah izazivalo kod Vas zbog izvjesnog ostanka ispod cenzusa i time kraja karijere – kako za Vas tako i za partiju kojoj pripadate”, zaključila je Pribilović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marsal
Gost
Marsal

Nemoj samo da ga vraćate u Berane 🤣 čovjek će izvršiti samoubistvo ako se vrati u Berane 🤣

Andrija_Andrijevica
Gost
Andrija_Andrijevica

Da razmislim koga da glasam na ove varedno izvanredne izbore ako ih bude u vladi nacionalnih spasa i jedinstva dje svi učestvuju i vlast i opozicija samo nema evrope sad kome li to o da odgovara? Svi za Evropu sad za veće plate i penzije narode svi!

Miško_Ajkula
Gost
Miško_Ajkula

Šćekić je mučenik nemoj tako Pribolovićka mnogo Vas je zadužio sjetite se samo koliko ste zajedničkih stvari uradili sa Vam osvojenim pamćenje zajedno ste srušili vladu Zdravka Krivokapića pa ste zajedno formirali vladu Snpea i Dpsa. Koliko je muke na njega samo kad bi ti znala .Tačno se osjeti da će mu laknut čim nestane sa političke scene da počine… Više »

Aooooo
Gost
Aooooo

Tačno u centar!! Nit znam konje doticna nit me 8nteresune ali ga je rasarafila!!

Damir
Gost
Damir

Sta je radii Scekic prije politike koje reference ima za ovako odgovorno mjesto

sone
Gost
sone

Upravo tako, u anal je ušao

kum Žoržo
Gost
kum Žoržo

reče Suzana Pribilović koja za vrijeđe svog četvorogodišnjeg mandata kao ministrica nečega nije ni jednom izašla u javnost. običan građanin nije znao ni da ona postoji a kamoli kako izgleda. nakon 30. avgusta ne skida se iz medija, non stop samo kritizerstvo, ništa informativno ili ne daj bože konstruktivno me reče

PG 69
Gost
PG 69

Kada bi *n to razumio

Mery_Jane
Gost
Mery_Jane

Nije njima kraj karijere… Svi će oni poslije izbora prelećet. Neko u Evropu sad, neko u DPS, neko u DF, đe kome više pozadini bude odgovaralo.

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

koja ce BUDALA da glasa za ove IZ ura TO je sa df dvije KATASTROFALNE PARTIJE u koji se nalaze ljudi bez SKOLE ISKUSTVA znanja primjer samo abazovica dritanga Da li je lud bolestan poremecen UCJENJEN unistava cg na svaki moguci nacin ?

Send this to a friend