Politika

Prihvaćena inicijativa Konjevića za kontrolno saslušanje Sekulovića, Brđanina i Boričića

Raško Konjević

Danas je na Odboru za bezbjednost i odbranu prihvaćena inicijativa poslanika Raška Konjevića za kontrolno saslušanje Ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, VD direktora Uprave policije Zorana Brđanina i zamjenika rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva Nikole Boričića na temu: “Postupanje državnih organa u slučaju saobraćajne nezgode u kojoj je učestovalo službeno vozilo Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore”, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Prema njihovim riječima, u obrazloženju se navodi da su crnogorski mediji prethodnih dana izvještavali u saobraćajnoj nezgodi koja se desila 2.maja tekuće godine u Podgorici i u kojoj je učestovalo vozilo Generalnog sekretarijata Vlade.

“Vozilo je zadužio, i u trenutku nezgode u njemu se nalazio, zamjenik Gener-alnog sekretara Vlade Crne Gore Nikola Kandić. Kako su se pojavile različite interpretacije o postupanju Uprave policije i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, smatramo potrebnim or-ganizovanje kontrolnog saslušanja rukovodstva MUP, UP i ODT kako bi se saznale informacije i utvrdile činjenice vezane za ovaj slučaj. Takođe, predstavnici UP i ODT su o ovom slučaju iznijeli oprečne i suprostavljene stavove, te smatramo da članovi Odbora za bezbjednost i odbranu moraju imati punu informaciju ukoliko je neki državni organ ili pojedinac iz tog organa postupao suprotno važećim zakonskim propisima”, navodi se u obrazloženju intervencije.

Konjević u obrazloženju ističe, da pred zakonom svi građani moraju biti jednaki, bez obzira na državnu ili neku drugu poziciju na kojoj se u određenom trenutku nalaze.

“Takođe, državni organi su dužni da se neselektivno i nedis-kriminatorno ponašaju prema svim građanima Crne Gore. Samo na taj način, naša zemlja može postati država vladavine prava i suštinski, a ne proklamativno, ispuniti svoje evropske obaveze. U svakoj uređenoj državi EU, kojoj težimo, znalo bi se što bi trebao da uradi visoki vladin funkcion-er koji bi se zatekao u sličnoj poziciji. Zbog toga što se to nije desilo, a pojavljuju se sumnje da državni organi nijesu postupali u skladu sa zakonima u ovom slučaju, smatramo potrebnim organi-zovanje kontrolnog saslušanja”, dodao je Konjević u obrazloženju.

Konjević je podsjetio da je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić odgovarajući na pitanje novinara saopštio: “Kao što vi sada imate stav da je Uprava policije pokušala da nešto zataška, ja imam sasvim drugačiji. Imam informacije da su dva službenika policije vršili određene aktivnosti direktno sa porodicom Popović i željeli da utiču na drugačiji tok postupka”.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
JovoKurjak
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovo
Gost
Jovo

Odmori malo. !!!

Kurjak
Gost
Kurjak

Konjevicu nisi u pravu Premijer reče da sveštenici mogu da rade što god oce…!

Send this to a friend