Politika

Prijateljstvo Crne Gore i Bugarske odlična platforma za unaprjeđenje odbrambene saradnje 

Sa sastanka

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se sa ambasadorkom Bugarske Meglenom Plugčijevom Aleksandrovom i novoimenovanim izaslanikom odbrane te zemlje, pukovnikom Momčilom Ivanovim, a na sastanku je istaknuto da je tradicionalno prijateljstvo dvije zemje odlična platforma za unaprjeđenje odbrambene saradnje.

Bošković je čestitao pukovniku Ivanovom na novoj dužnosti i poželio uspješan mandat u narednom periodu.

“Istakao je prijateljske odnose između ministarstava odbrane dvije zemlje, koji su ostvareni u proteklim godinama i poručio da predstavljaju odličnu platformu za dalje unaprjeđenje bilateralne saradnje”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar je informisao pukovnika o aktuelnim planovima i prioritetima Ministarstva odbrane Crne Gore, apostrofirao posvećenost Crne Gore očuvanju stabilnosti i bezbjednosti regiona, kroz aktivnu promociju NATO politike „otvorenih vrata“ i angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

Pukovnik Ivanov istakao je posvećenost odbrambenoj saradnji između dva ministarstva, kao i potrebu razmjene najbitnijih praksi u cilju jačanja nacionalnih odbrambenih sistema dvije zemlje.

“Pohvalio je rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu evroatlantskih integracija, te naglasio ključnu ulogu Crne Gore u kontekstu regionalne bezbjednosti i stabilnosti”, navodi se u saopštenju.

Send this to a friend