Politika

Prijateljstvo SDP-a i DF-a sve očiglednije: I Rankovi kadrovi sa kokardom

Baždar and his companions

Prijateljstvo Socijaldemokratske partije i političkih subjekata okupljenih u Demokratskom frontu ne traje od juče, pišu Dnevne novine.

Jedan od dokaza za to je i fotografija bivšeg člana Pokreta za promjene Milovana Miša Baždara, sada kandidata SDP-URA za odbornika u hercegnovskom parlamentu.

Na fotografiji koju je Dnevnim novinama proslijedio stanovnik Herceg Novog, čije je ime poznato redakciji, vidi se da je Baždar sa šajkačom na glavi i kokardom u društvu dvojice ljudi sa podignuta tri prsta. Na fotografiji se jasno vidi da su svi dobro raspoloženi.

Da li su SDP i URA, partije koje sebe nazivaju građanskim, znale za afinitete svog kandidata za odbornika, možemo samo da nagađamo, ali pošto je politika vještina mogućeg, ništa nije nemoguće pa ni to da su znali koga njihov partijski kolega simpatiše.

To mu, sudeći prema toleranciji građanskih partija prema protagonistima četničke ideologije, može biti samo plus, pišu DN.

Upravo je jedan jučerašnji događaj vrlo eksplicitno pokazao u kakvoj su ljubavi Front i Socijaldemokratska partija, pa ko je iole sumnjao, evo mu još jednog primjera o kakvoj se ljubavi radi.

Naime, glavna gošća jučerašnje izborne skupštine Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Kolašinu, na kojoj je izabran 41 novi član OO bila je aktuelna predsjednica Opštine Željka Vuksanović, kadar SDP, koja je tik uz Andriju Mandića i Milutina Đukanovića stajala uz himnu “Bože pravde”.

Naravno, pišu DN, da je osnovni red ustati na sviranje himne bilo koje države, ali oni koji su stajali uz Vuksanović nijesu ustajali na crnogorsku himnu niti je priznaju.

Posebno su interesantne poruke koje je Željka uputila, a koje jasno pokazuju svu bliskost SDP-a sa Frontom.

“Sve razlike, koje su prave, a posebno ove koje su izmišljene ostavimo, ne samo po strani, već  zatvorimo ih u „kutiju“ i odredimo datum do kojeg ih nećemo pominjati. Sada smo svi isti, zbog toga što moramo donijeti odluke koje će zaustaviti propadanje na državnom nivou i spasiti sve građane Crne Gore. Molim vas i ostale činioce demokratske opozicije da učinite ono što smo mi učinili ovdje. Ako se radi ljudski, nije teško”, kazala je Vuksanović obraćajući se Mandiću i Đukanoviću.

Predsjednica kolašinske opštine je rekla i da je SDP ušao u koaliciju sa Frontom, jer je za Kolašin bilo “stani – pani”, te da demokratska opozicija u Crnoj Gori mora učiniti ono što su učinili Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Socijademokratska partija u Kolašinu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ano Minus
Gost
Ano Minus

Hajka na SDP, frka u Novi. Svaki glas je važan. Ne preza se ni od podmetanja da je prelazak člana PZP u SDP dokaz SARADNJE ove dvije partije? Budibogsnama!

Goran
Gost
Goran

Devedesetih godina 90 posto naroda u Crnoj Gori je podržavalo politiku Slobodana Miloševića. Možda se i polovina vas koji se sada izjašnjavate kao Crnogorci tada osjećala Srbima. Sjetite se samo kolike su probleme imali Reformske snage i Liberali po Crnoj Gori . Trebalo je imati hrabrosti i tada se izjasniti kao Crnogorac. I sad vi napadate Ranka da šuruje sa… Više »

Zoran
Gost
Zoran

E moj ranko nasta je spao tvoj sdp druzenje sa
cetnicima.

stariCrnogorac
Gost
stariCrnogorac

ono sto se dogodilo devedesetih nikada se nece zaboravit niti opravdat koliko god se DPS trudio. Nije dovoljno izviniti se, ne mozes da ubijes i ukrades i kazes “izvini” i da ti se oprosti kao da nista nije bilo. Da tu ima cojstva i junastva i crnogorstva harakiri bi uradili jos onda svi redom ali nisu i eto koliki su… Više »

nemamime
Gost
nemamime

Kolko se sjećam nije SDP slao crnogorce da ratuju za veliku srbiju. To je jedino DPS do sad radio.

Martin
Gost
Martin

Mozete li Mac! ovu sliku strah me je.

ave
Gost
ave

Koji to zakon uopšte dozvoljava sviranje stranih himni u opštinskim parlamentima?

Stručnjak
Gost
Stručnjak

u Ustavu piše da je dozvoljeno sve što nije zabranjeno, a nije zabranjeno da se pusti negdje himna druge drzave (ne znam jesi li nekad gledao utakmicu izmedju dvije reprezentacije, tada se pusti himna obje drzave). Usput, ne pise ni u jednom zakonu da ti je dozvoljeno da jedes burek ili da hrces dok spavas…. A i ne znam je… Više »

rajka
Gost
rajka

to je totalno glupo poredjenje, ovo su partije drzave Crne Gore!

imenase
Gost
imenase

cek cek cek, u nekoj crnogorskoj opstini ide srpska himna? hahaha

Crnogorac iz Sr
Gost
Crnogorac iz Sr

Svaka priča o višim interesima saradnje SDP iNSD nestaje intoniranjem tuđe himne(ne srpke već srbijanske) u vlastitoj zemlji i ne mogu zamisliti nešto jadnije.

Rade
Gost
Rade

Simonida je rekla ono sti mi starosjedioci Novoga mislimo i zelimo cuti. Ne znam sto tu ima lose.

sonja
Gost
sonja

A šta ćemo sa Crnogorcima starosjediocima? Misliš na državljanstvo preko vikendica, ha, ha, ha. Žao mi vas je, stvarno. CRNA GORA U GRUDIMA I DRUGO ME NE ZANIMA!

monsta
Gost
monsta

Klasicna DPS – kampanja, nikad ni jedna ideja, konstantno forsiranje antisrpstva, zavadit i podijelit ovaj narod nesretni, dako ukapirate vise crnogorci..

sonja
Gost
sonja

Ne, no smo vam otvorili vrata kad je u Bosni bilo teško, pa sad nam na glavu sjedate: pružiš prst, oni bi ruku…Alo, ovo je Crna Gora, ođe su grobovi Crnogoraca!

ZNK
Gost
ZNK

Grobovi su srpski, (crnogorski, srbijanski …)

Budo
Gost
Budo

Zamislite Crnogorca koji slavi Svetog Sava-to vam je ako nijeste znali-Rasko Konjevic.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ima dosta Crnogoraca koji slave Svetog Savu i još više onih kojima je to prislava i nije mi jasno što si u toj tvojoj pametnoj glavi smislio moj Budo.

nemamime
Gost
nemamime

ne budi glup, bud ne misli, nego neko drugi misli, a budo priča i na kraju radnog vremena dobije sendvič

ZNK
Gost
ZNK

Budo da te ispravim jer mislim da si mislio ovako jer i ja sam Crnogorac i slava mi je sveti Sava ali nijesam Montenegringo…zna se ko su Crnogorci.

Dragutin
Gost
Dragutin

Milo i Momo, čelnici DPS-a su stajali pred nama postrojenima, odrzali kratak govor i poslali nas u hrvatsku u “rat za mir”… Mislite li da smo to zaboravili mi koji smo pakovali mrtve otud i slali ih majkama u cg?? I sad mi pricamo o necemu?? Sad su Slavko i Ranko četnici?? Morate bit svjesni, krupna je to stvar da… Više »

Martin
Gost
Martin

SDP …Pa jel Ovo moguce…. Da ti Glas SDPJe Glas za cetnike..Vuksanovic i Kolasin…No comment??

Martin
Gost
Martin

Propast.. pogledaj sliku..djeca da ne gledaju?

rodzer
Gost
rodzer

I baš ste našli jednog potpuno gradjanski orjentisanog gospodina kao što je Mišo Baždar da ga, 72 godine posle II svjetskog rata, pokušate oblatiti sa ideološkom ikonografijom na jednoj fotografiji ?? Ne sraman članak nego dno dna ? Ili ovo blaćenje predsjednice Opštine Kolašin zbog koalicione saradnje sa Frontom i njenog poziva na ljudskost kako bi se spasila država od… Više »

Pavle
Gost
Pavle

E moj Šimrak s kim si ti u ekipi!!!

Valter
Gost
Valter

slika govori bolje od hiljadu riječi!

stetoc1na
Gost
stetoc1na

nije to nikakva cudna pojava na ove prostore, znam ja neke ministe u ovoj Vladi koji su nosili prstenje sa obiljezjem 4s i dicili se sa tim. Ekonomija gospodo, o tome treba da se prica…

Sales
Gost
Sales

Skija je Skija mijenjao stranke ili ne.

AKSENTIJE
Gost
AKSENTIJE

SRAMAN ČLANAK!

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Na promociji DF-a Simonida Kordic je rekla da ce Herceg Novi biti pravi srpski grad. Samo je trebala da doda uz pomoc SDP da znaju biraci.

Podgorica
Gost
Podgorica

Ajmo svi maske dolje. Da vidimo koga samo fotelja interesuje. U koaliciju s kokardom je Žarko, pa što ne bi i Ranko.

Anominus
Gost
Anominus

Ako ćemo pošteno, šajkača i tri prsta benigni su prema onome što je DPS činio devedesetijeh. Možda je ova fotografija baš iz toga vremena, kad je DPS krčio prostor za udoban smještaj današnjega DFa. Lično ne vjerujem u iskrenost političkoga “salta mortale” i smatram promašajem kad građanska partija primi u svoje redove nacional-šoviniste. Od toga “materijala” ne može se načinjet… Više »

Liberal
Gost
Liberal

N akraju će Ranko podići spomenik Pavlu Đurišiću.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Pod hitno da SDP promijeni ime u SDF

fedja
Gost
fedja

E moji SDP-ovci, e moj Shimrak na sto vi dovedoste ovu nasu partiju. Ovo da mi je neko rekao prije 2 godine zivot bih ulozila da se ne moze desit. Auh. Zlo mi je.Kakva izdaja Crne Gore.

Vaše_ime
Gost
Vaše_ime

I sa djavolom samo da se vlastodržci pošalju dje im je mjesto.

z d
Gost
z d

Sve je to jedna te ista boleština koja je pritisla ovu našu malu Crnu Goru. To je želja da se osvoji vlast po svaku cijenu ne birajući sredstva i da se ukloni Milo. Slučno je radio i Slavko Perović pa je uništio sve što je valjalo u Liberalnoj partiji. A SDP sa Ranjom je teško obolio. Lijeka mu nema.

anuscg
Gost
anuscg

pa nacionalno crnogorsko obelezje

kuč
Gost
kuč

E moj Ranko ,vrli demokrato ,neće kokarda popravit njihovo mišljenje o tebi ali oće potvrdit moje . Nijesi ti dorastao da se baviš politikom koja iole može popravit Crnogorsku zbilju . Tvoja partija i ti sa sve ovakvim predstavnicima ste lakmus papir. Ovome anuscg odgovor : Ko god ljubi Crnu Goru nek pristupi nasem kolu , da se nase pjesme… Više »

AVERS
Gost
AVERS

Kuč, tako je. Da se zna ko su crnogorski rodoljubi, ko je ni vino ni voda, a ko su dušmani.

Sales
Gost
Sales

Skijo aj malo do Kosova vidji sto se radi.

Send this to a friend