Politika

Prijavljen protest protiv Malagurskog: Okupljanje 18. juna u Podgorici

Nevladina organizacija “Forum slobodnih građana Luča” poziva građane i građanke Podgorice i Crne Gore, da se uz poštovanje pozitivnih propisa, okupe u ponedjeljak 18. juna u 20 sati u blizini Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici u znak protesta protiv senzacionačističkog i nacionalističkog rada u Crnoj Gori Borisa Malagurskog, i podrške koju mu pruža dio Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a kojima se šire lažne vijesti i propaganda Rusije i Srbije, kao i podstiču nacionalne i građanske podjele i mržnja te falsifikuje istorija, saopštio je izvršni direktor ove nevladine organizacije, Nebojša Mrvaljević.

Prema njegovim riječima skup je uredno i blagovremeno prijavljen Upravi policije i održaće se u petak, 18. juna 2021. godine u periodu od 20. do 22. sata.

“Okupljanje građana je i u cilju protivljenja podsticanju građanskih i etničkih podjela i sukoba u Crnoj Gori i nacionalističkih i ratno-huškačkih aktivnosti jednog dijela Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori”, poruči je Mrvaljević.

Kako dodaje, građani će nositi crnogorske zastave kao jasan znak državnog pripadanja građanskoj i multietničkoj Crnoj Gori kao i transparente koji su protiv mržnje prema etničkim Crnogorcima, Srbima, Bošnjacima, Muslimanima, Albancima, Hrvatima i Romima i protiv podsticanja podjela, mržnje i distance između srpskog i crnogorskog naroda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BellaCiao
Gost
BellaCiao

Bravo, sve gledam i rqzmisljam da li je moguce da necemo protestovat protiv fasisticke propagande koja oce ovdje na nasu teritoriju da nam nabija prst u oko. Dolazim.

Liks
Gost
Liks

Dolazim

Dex
Gost
Dex

Svaka čast.

Dr.Pg
Gost
Dr.Pg

I vrijeme je da shvate da se ne mogu miješati u prava građana CG…svaka čast.

Send this to a friend