Politika

Prijedlog LP Skupštini: Produžetak studija po starom i ove godine?

Skupština Crne Gore uvrstila je u dnevni red aktuelne sjednice inicijativu Liberalne partije, čiji su predlagači poslanici  vladajuće koalicije, za izmjene Zakona kojim će se produžiti rok za svršetak studija studentima koji su studije upisali po starom sistemu, pa će studenti imati priliku da finalizuju započeti proces visokog obrazovanja.

Liberalna partija inicirala je produženje roka studiranja studentima Univerziteta Crne Gore koji su studije upisali po starom sistemu, za godinu dana, kroz izmjene Zakona o visokom obrazovanju.

Poslanik LP Andrija Popović,kao jedan od predlagača podnio je Skupštini  takvu incijativu na zahtjev studenata vise fakulteta koji su se obratili liberalima za pomoć, uz uvjerenje da će većina razumjeti njihovu potrebu i podržati prijedlog većinski.

Izmjene koje se predlažu predviđaju produženje roka za završetak studija do kraja studijske 2018./2019. godine, studentima Univerziteta Crne Gore koji su započeli studije po studijskim programima koji su važili prije uvođenja Bolonjske deklaracije i takvi zahtjevi liberala do sada su većinski uvažavani u Skupštini.

“Studenti koji su upisali studije po starom sistemu, imaće pravo da ih završe u skladu sa nastavnim planom i programom koji je važio u trenutku njihovog upisa na prvu godinu studija. Ovakvo rješenje za veliki broj studenata koji zbog porodične, finansijske ili neke druge objektivne situacije nijesu uspjeli da dovrše studije upisane po starom sistemu od velike je važnosti. U suprotnom, oni bi mogli izgubiti mogućnost da finalizuju svoj višegodišnji trud i ulaganje u sebe, znanje i intelektualni život Crne Gore”. navodi se u Prijedlogu Izmjena Zakona o visokom obrazovanju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
M.T.
Gost
M.T.

Mislim da bi bilo u najmanju ruku nehumano precrtati nekoga kome je ostalo par ispita i tako uništiti višegodišnje intelektualne ambicije i trud nekoga kome je u životu jedina greška što što je morao da nosi breme egzstencijalnih ličnih problema koji su imali prioritet nad knjigom.Ima li načina da se pruži šansa onima koji zaista žele ds se izbore za… Više »

Duško
Gost
Duško

Oooo što nam čine sa školstvom. A ne sprdajte se više sa narodom. Svake 3 godine izmišlajte nešto novo…

Negovan
Gost
Negovan

Ovo se odnosi na Ivana Brajovića, on je studirao do 47 godina?

NHM
Gost
NHM

Prije bih rekao da njemu odgovara po Bolonji… Mada ne znam je li po starom završio.

cinik
Gost
cinik

On arči državne pare, zaboravlja Petlje od 30 miliona, čašćava Limenke od 10 miliona, daje lažne iskaze pred crnogorskom pravosudjem, putuje po svijetu…a vi ga prozivate za ispite i fakultet. Ajde!

Send this to a friend