Politika

Prijestonica odgovorila na optužbe: Sve su neistine i neznanje članova URA

Prijestonica Cetinje kaže da su tvrdnje Građanskog pokreta URA da je Prijestonica nenamjenski potrošila 30.000 eura manijenjenih za restauraciju kuće u kojoj je poginuo Marko Mašanović neistinite i da su rezultat neznanja rukovodstva.

URA je, podsjetimo, na današnjoj konferenciji optužila Prijestonicu da je potrošila sav novac koje je Ministarstvo kulture tokom 2014. godine prebacilo na njiihov račun za restauriraciju kuće sa spomen-obilježjem u kojoj je poginuo pomenuti heroj Mašanović.

“Prijestonica Cetinje je dobila sredstva od 30.000 eura na ime početka aktivnosti na objektu kuće Mašanovića. Kako se on nalazi u izuzetno lošem stanju, a nakon nekoliko pregleda od strane stručnih lica i kolega iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara, konstatovano je da objekat, zbog stanja u kakvom se nalazi, nije moguće samo sanirati, odnosno sprovoditi konzervatorske mjere već da je potrebna njegova potpuna rekonstrukcija. A s obzirom na značaj, lokaciju i status objekta, za početak i realizaciju aktivnosti na njegovoj rekonstrukciji bilo je potrebno izraditi gradjevinski i konzervatorski projekat. Zato su pomenuta sredstva i opredijeljena za izradu te tehničke dokumentacije, koja je, kao što kolege iz URE ne znaju, uslov za početak bilo kakvih gradjevinskih i drugih aktivnosti, što je u potpunosti u skladu sa članom 2 stav 2 pomenutog Ugovora”, pojasnili su iz Prijestonice.

Oni ističu da URA želi da senzacionalističkim navodima skrene pažnju na svoje blijedo djelovanje.

“Upravo ova lokalna uprava je prepoznala taj projekat kao važan, te uz podršku Vlade Crne Gore, obezbjedila diosredstava da se otpočnu aktivnosti na istom. Zato Prijestonica odbacuje bilo kakvu tezu o nenamjenskom i sličnom vidu trošenja sredstava. Novac se, upravo u skladu sa ugovorom, koristi u svrhu realizacije aktivnosti na ovom projektu”, stoji, između ostalog, u reagovanju Prijestonice.

S.B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Striko Joko
Gost
Striko Joko

Ovo je čovjek ne vjeruje svojim očima ( i ugovoru). Projekat je trebalo realizovati do maja mjeseca 2015.godine. Da li je urađen konzervatorski projekat i koliko je do sada novca utrošeno. To je jedno. A drugo, kako ste planirali za svu ovu rabotu samo 30 hiljada eura. Ovo je sprdnja, a pare definitivno potrošene.

Helena
Gost
Helena

Lokalna uprava zna sta je bitno za gradjane Cetinja i koji su vazni projekti i nece njima URA da odredjuje kada ce i koji realizovati, a imaju oni svojih muka i problema dosta sad oko izbora u nedjelju tako da poslovima koji nijesu njihov domen neka se ne bave !

Ljuta
Gost
Ljuta

da da niste se jos odrekli dijela od svega

Jovana
Gost
Jovana

URA je ovo iskonstruisala kako njoj odgovara da bi imala sta da prica u javnost, jer treba im materijal da bi sad pred izbore bili u centru paznje i da bi preko ovo price pokusali da sad koji glas vise dobiju.

sorela
Gost
sorela

Partija koja nije osvojila apsolutno nista na proslim izborima daje sebi za pravo da komentarise vlast na Cetinju ! Nisu oni dorasli tome da budeu na celu Cetinja, noisu jednostavno dorasli tome zadatku, ali ocigledno to ne mogu da ukapiraju i nakon ovoliko vremena na i izvan politicke scene Cg ~

zorka
Gost
zorka

Ma,ne znam ko se jos osvrce na ono sto kaze jedna nevladina organizacija kao sto je URA?? Mislim da treba da se konacno sklone sa politicke scene jer bi tako istu ucinili ucinkovitom i efikasnijom !

Jana
Gost
Jana

Zna se kome ide podrska Cetinjana, tako da im je dzabe da smisle svakakve lazi.

Dana
Gost
Dana

Nego sta nego neistine i lazi kojima sad zele da naprave alibi za buduce poraze koji ih cekaju.

Send this to a friend