Politika Bošković sa generalom Lanatom

Primjer Crne Gore da slijede države regiona

Crna Gora odgovorno pristupila izvršavanju obaveza i prilagođavanju nacionalnog odbrambenog sistema NATO standardima, i njen primjer bi trebalo da slijede ostale države regiona, saopštio je komandant NATO komande, general Andre Lanat, koji se u Podgorci danas sastao sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

<<<Crna Gora se dokazala kao kredibilna i odgovorna saveznica NATO-a<<<

Podrška Komande za transformaciju ACT, čije je sjedište u Norfolku, veoma je značajna za proces integracije Crne Gore u NATO, posebno kroz aktivnosti Radne grupe za pridruživanje i integraciju, ocijenio je na sastanku.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je naglasio njen značaj i za cjelokupnu bezbjednost evroatlantske zajednice, pogotovu u dijelu koordinisanja adaptacije vojne strukture, snaga, kapaciteta i doktrina Alijanse u ispunjenju ključnih misija Sjevernoatlantskog saveza.

“Bošković je kazao da je značaj ove Komande utoliko veći imajući u vidu bezbjednosne izazove sa kojima se suočava evroatlantska zajednica”, navodi se u saopštenju.

Crna Gora, istakao je ministar, savjesno prati i implementira NATO politike i ujedno promoviše ideju evroatlantske budućnosti cijelog regiona Zapadnog Balkana.

“On je dodao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crna Gora nastaviti da usavršavaju kadar u NATO školi u njemačkom gradu Oberamergau, kao i drugim centrima za obuku koji se nalaze pod komandom ACT-a”, ističu u Ministarstvu.

Lanata je čestitao Boškoviću na okončanju procesa integracije Crne Gore u NATO.

“On je upoznao sagovornika sa najznačajnijim aktivnostima Komande, ističući da je krajnji cilj stvoriti osnov za spremnost Alijanse da adekvatno odgovori na sve bezbjednosne prijetnje. Komandant ACT-a je zaključio da je Crna Gora odgovorno pristupila izvršavanju obaveza i prilagođavanju nacionalnog odbrambenog sistema NATO standardima, ističući je kao primjer koji bi trebalo da slijede ostale države regiona”, dodaje se u saopštenju.

Lanata boravi u Crnoj Gori povodom okončanja crnogorskog procesa integracije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Kakva boranija.

Jack
Gost
Jack

Trce da slijede veliku silu monte leglo

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

nato fašisti

Send this to a friend