Politika Bošković sa generalom Lanatom

Primjer Crne Gore da slijede države regiona

Crna Gora odgovorno pristupila izvršavanju obaveza i prilagođavanju nacionalnog odbrambenog sistema NATO standardima, i njen primjer bi trebalo da slijede ostale države regiona, saopštio je komandant NATO komande, general Andre Lanat, koji se u Podgorci danas sastao sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

<<<Crna Gora se dokazala kao kredibilna i odgovorna saveznica NATO-a<<<

Podrška Komande za transformaciju ACT, čije je sjedište u Norfolku, veoma je značajna za proces integracije Crne Gore u NATO, posebno kroz aktivnosti Radne grupe za pridruživanje i integraciju, ocijenio je na sastanku.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je naglasio njen značaj i za cjelokupnu bezbjednost evroatlantske zajednice, pogotovu u dijelu koordinisanja adaptacije vojne strukture, snaga, kapaciteta i doktrina Alijanse u ispunjenju ključnih misija Sjevernoatlantskog saveza.

“Bošković je kazao da je značaj ove Komande utoliko veći imajući u vidu bezbjednosne izazove sa kojima se suočava evroatlantska zajednica”, navodi se u saopštenju.

Crna Gora, istakao je ministar, savjesno prati i implementira NATO politike i ujedno promoviše ideju evroatlantske budućnosti cijelog regiona Zapadnog Balkana.

“On je dodao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crna Gora nastaviti da usavršavaju kadar u NATO školi u njemačkom gradu Oberamergau, kao i drugim centrima za obuku koji se nalaze pod komandom ACT-a”, ističu u Ministarstvu.

Lanata je čestitao Boškoviću na okončanju procesa integracije Crne Gore u NATO.

“On je upoznao sagovornika sa najznačajnijim aktivnostima Komande, ističući da je krajnji cilj stvoriti osnov za spremnost Alijanse da adekvatno odgovori na sve bezbjednosne prijetnje. Komandant ACT-a je zaključio da je Crna Gora odgovorno pristupila izvršavanju obaveza i prilagođavanju nacionalnog odbrambenog sistema NATO standardima, ističući je kao primjer koji bi trebalo da slijede ostale države regiona”, dodaje se u saopštenju.

Lanata boravi u Crnoj Gori povodom okončanja crnogorskog procesa integracije.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
mojsilovićJackStara Podgorica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Kakva boranija.

Jack
Gost
Jack

Trce da slijede veliku silu monte leglo

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

nato fašisti

Send this to a friend