Politika

Prirodno mjesto Zapadnog Balkana je u EU, Crna Gora najnapredniji kandidat

Sa sastanka

Prirodno mjesto Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji, a Crna Gora je najnapredniji kandidat u tom procesu, poručio je predsjednik EK Žan-Klod Junker danas tokom susreta sa predsjednikom Milom Đukanovićem u Briselu.

Junker je čestitao Đukanoviću na izboru za predsjednika države i iskazao zadovoljstvo što je upravo njegova posjeta Briselu prva zvanična posjeta nakon inauguracije.

Đukanović je rekao da je Crna Gora spremna da bude dobar i odgovoran partner Evropskoj uniji koji snažno promoviše evropske vrijednosti u regionu i ukazao na dva najznačajnija prioriteta državne politike u narednom periodu, ekonomski razvoj i jačanje državnih institucija u cilju unapređenja demokratskih vrijednosti i vladavine prava.

Đukanović se zahvalio EK na kontinuiranoj pažnji koji posvečuje Zapadnom Balkanu, ističući izuzetno važnim da se održi entuzijazam proširenja paralelno sa procesom konsolidacije EU.

“Sagovornici su se usaglasili da sloboda medija i izražavanja predstavljaju važne pretpostavke za ukupan demokratski razvoj Crne Gore i u tom kontekstu su apostrofirani konkretni primjeri u našoj zemlji, uključujući napad na novinarku Lakić za šta je izražena odlučnost da se odgovorni privedu pravdi”, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

U razgovoru je učestvovao i evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han.

7 Komentara na "Prirodno mjesto Zapadnog Balkana je u EU, Crna Gora najnapredniji kandidat"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend