Politika

Prirodno mjesto Zapadnog Balkana je u EU, Crna Gora najnapredniji kandidat

Sa sastanka

Prirodno mjesto Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji, a Crna Gora je najnapredniji kandidat u tom procesu, poručio je predsjednik EK Žan-Klod Junker danas tokom susreta sa predsjednikom Milom Đukanovićem u Briselu.

Junker je čestitao Đukanoviću na izboru za predsjednika države i iskazao zadovoljstvo što je upravo njegova posjeta Briselu prva zvanična posjeta nakon inauguracije.

Đukanović je rekao da je Crna Gora spremna da bude dobar i odgovoran partner Evropskoj uniji koji snažno promoviše evropske vrijednosti u regionu i ukazao na dva najznačajnija prioriteta državne politike u narednom periodu, ekonomski razvoj i jačanje državnih institucija u cilju unapređenja demokratskih vrijednosti i vladavine prava.

Đukanović se zahvalio EK na kontinuiranoj pažnji koji posvečuje Zapadnom Balkanu, ističući izuzetno važnim da se održi entuzijazam proširenja paralelno sa procesom konsolidacije EU.

“Sagovornici su se usaglasili da sloboda medija i izražavanja predstavljaju važne pretpostavke za ukupan demokratski razvoj Crne Gore i u tom kontekstu su apostrofirani konkretni primjeri u našoj zemlji, uključujući napad na novinarku Lakić za šta je izražena odlučnost da se odgovorni privedu pravdi”, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

U razgovoru je učestvovao i evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade Hn
Gost
Rade Hn

@Milo Kralj
Zahvaljujuci ovom covjeku Crna Gora je najpodijeljenija zemlja na svijetu.

Stari
Gost
Stari

SHVATITE ZAPADNI BALKAN NIKAD NECE UCI U EU.

WC ti u mozak
Gost
WC ti u mozak

Mašala, mašala.

Milo Kralj
Gost
Milo Kralj

Zahvaljujuci ovom covjeku Crna Gora je naj uspjesni kandidat za evropsku uniju, malo je reci hvala sto postojis.Nek crknu dusmani .

cinik
Gost
cinik

“naj uspjesni” 2,06€.

Cg...
Gost
Cg...

Ako sada prelistamo novine, ova vijest je jos od 2006. samo se ponavlja kroz medije kad god se slikaju sa nekim iz EU ili USA. Nista konkretno, osim jalove price… i dalje smo zemlja treceg reda. Ko ne vjeruje, neka krene ka Evropi.

NBA
Gost
NBA

OLE,OLE,OLE,CRNA GORO VOLIM TE!!!!!!!!ZIVIO MILO DJUKANOVIC,KRALJ!!!

Send this to a friend