Politika

Projekti sa Norveškom doprinijeli razvoju sposobnosti Vojske Crne Gore

Uspješna realizacija zajedničkih projekata naše zemlje i Norveške veoma je značajna, oni su doprinijeli razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta i sposobnosti Vojske Crne Gore, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković, tokom današnje nastupne postjete novoimenovanog izaslanika odbrane Norveške, potpukovnika Egila Daltveita.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom sa Norveškom i zahvalio na snažnoj podršci koju je ta zemlja pružila reformskom procesu sistema odbrane Crne Gore i ostvarivanju njenog evroatlantskog cilja.

“Neki od projekata koji su u toku, stvaraju efikasniji okvir integriteta, doprinose izgradnji međunarodne medicinske jedinice, ili unapređuju znanja engleskog jezika zaposlenih u sektoru odbrane”, podsjetio je ministar.

Bošković je istakao i da će naša zemlja ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende.

“On je naglasio spremnost naše zemlje pružanju podrške borbi protiv savremenih prijetnji miru i stabilnosti”, ističu u Ministarstvu.

Daltveit je kazao da je Norveška posvećena jačanju savezničkih odnosa, uz davanje punog doprinosa bilateralnim i multilateralnim projektima, koji jačaju efikasnost nacionalnih sistema odbrane.

On se susreo i sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, Ivicom Ivanovićem.

Send this to a friend