Politika

Proslavom Podgoričke skupštine neki bi da ponište sve što je postigla suverena Crna Gora

Plakati-Nikad više 1918.

Određene strukture u Crnoj Gori ne prestaju da provociraju i iniciraju podjele. Tome u prilog govori i najava da će centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima biti održana 1. decembra u Kripti Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Sagovornici CdM-a smatraju da je proslava dana kada je Crna Gora izgubila suverenitet i negacije svega crnogorskog upozorenje za crnogorske građane.

Poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić za CdM kaže da oni koji slave negaciju i prestanak postojanja Crne Gore su oni koji su se na referendumu borili da Crna Gora ne bude nezavisna država, i koji bi kada bi došli na vlast, poništili sve ono sto je Crna Gora postigla kao samostalna i suverena država, a na prvom mjestu, njenu državnost.

Miloš Nikolić

“Smatramo da su svi ovi događaji najbolji argument onoga što Demokratska partija socijalista tvrdi uoči svakih izbora: Građani moraju biti oprezni kada poklanjaju svoje povjerenje jer bi svaka alternativa DPS i koalicionim partnerima vodila u politiku negacije postojanja Crne Gore koja bi posljedično vodila poništenju svih rezultata koji su ostvareni proteklih 20 godina”, jasan je Nikolić.

Na pitanje da li je trebalo zabraniti ovakvu vrstu okupljanja, Nikolić ima jasan odgovor.

“Vjerujem da je najbolji način da se ovakva okupljanja i ponašanja preveniraju je dalja emancipacija crnogorskog društva u svakom smislu. Samo na taj način omogućiće se da se određeni istorijski događaji ostave u prošlosti i da svi zajedno radimo na prosperitetnijoj budućnosti”, zaključio je Nikolić.

Programski direktor Građanske alijanse Boris Raonić za CdM tvrdi da u ozbiljnim državama ovakve egzotične proslave ostaju na periferiji javnog života, a kod nas je na žalost centralna politička tema.

boris_raonic_cdm.jpg

“Takva situacija odgovara objema stranama (vlasti i opoziciji), jer na taj način se i dalje politika vodi po identiteskim pitanjima, a sve one teme koje suštinske za kvalitet života građana, pa i one najaktuelnije poput pregovora u poglavljima 23 i 24 ostaju zapostavljene”, ističe Raonić.

Prema njegovim riječima, ovo je manifestacija niske političke kulture građana Crne Gore, ali i elita kojima ovakve stvari služe kao dimna zavjesa za suštinske teme.

“Jer nezamislivo je da ovakva tema bude danas centralna u Austriji, Norveškoj, Lukesmburgu ili nekoj drugoj zemlji koja je imala slične istorijske okolnosti”’ jasan je on.

Na pitanje da li ima izlaza iz ovog začaranog kruga, Raonić napominje da je nerelano da u ovakvim političkim okolnostima dobijemo prosvetiteljskog apsolutistu, pa je jedini način da građani počnu da reaguju na ovakve manipulacije i zahtijevaju od svojih predstavnika bavljenje suštinskim problemima.

Centralna proslava Podgoričke skupštine najavljena je nakon proslava u nekoliko crnogorskih gradova na kojima je negirana crnogorska nacija i sa kojih su poslate skandalozne poruke koje služe da uvrijede i ponize sve što je crnogorsko. Iako se od državnog vrha moglo čuti da će proslava biti zabranjena, to se nije dogodilo.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Njegos nije ucestvovao u podgorickoj skupstini a bio je srbin.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Sta je postigla suverena CG da selo Tuzi postane opstina ,da je Skenderbeg usetao u Ulcinj ,da Iljir Meta seta Crnom Gorom,da je Srbija i dalje najpozeljniji okupator ,odakle se niko ne vraca u CG,da se udvaraju Haradinaju kao da je bog….

biba struja
Gost
biba struja

što jes jes ispod savskog mosta teče sava, ali okle na svakom čošku cg savina, savin kuk, savina voda, u crkveni kalendar sveti sava ima tu nešto logično ali vama neprihvatljivo, neko piše ćirilicom neko ćirgilicom, samo se ovo adnanovo pisanije malo đe koristi, a prije će ispod savskog mosta proteč zeta nego će se ćirgilati u narod a i… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Davno ste Biba pročitani. Ostala dokumenta prije okupacije. Nijeste sve spalili ispred Biljarde 1918-e. Zakonik Knaza Danila ste prepravili i dodali Srbe, u Budvi crkva Sv. Sabe pretvorena u Sv. Save, mjesto Srska u Zeti pretvoreno u Srpska… Kažem srećom se nešto dokumenata sačuvalo.

Himnošpijač
Gost
Himnošpijač

E nesrećo.

Ax122
Gost
Ax122

E jesi bas mentalno ko biba struja vizuelno

Bokelj
Gost
Bokelj

Imamo slucaj dva rodjena brata jedan Crnogorac a drugi Srbin,a oba zive u Podgorici
Crna Gora,e sada je pitanje sta je prirodno da budu Crnogorci ili Srbi?Drugo pitanje koja rijeka protice ispod Savskog Mosta?Nadam se da je odgovor jasan svima,pa makar bili i nebeski narod!

lesendro
Gost
lesendro

…….ako si sa ovim primjerom o savskom mostu htio da kažeš da se u crnoj gori jedino može biti crnogorac onda nije adekvatan primjer, jer u crnoj gori pored crnogoraca i srba ima i bošnjaka, muslimana, hrvata, albanaca …..

Bokelj
Gost
Bokelj

lesendro@u tekstu su pitanju samo dva brata predstanika dva naroda oko kojih se vodi polrmika ko je ko i sta je ko,drugi nisu u vezi teme teksta,nemoj da mjesas jabuke i kruske!

Lesendro
Gost
Lesendro

Bokelj@, valjda ti je jasno da primjer sa mostom nema blage veze, ispod mosta o kojem se vodi polemika ne tece jedna rijeka. Dvojica brace su prije svega ljudi, i jedan i drugi imaju pravo da se izjasnjavaju kako oni hoce, vazno je da jedan drugome to ne osporavaju i zamjeraju bilo da su ta dvojica brace iz cetinja, ili… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Lesendro@Slazem se sa tobom,trebalo bi smanjit tenzije i obezbijediti suzivot svima bez predznaka,definitivno.Ali nama Crnogorcima je pro glave njihovo agresivno srpstvo,da ovo je samo odbrana od napasti zvanog fasizam i cetnistvo.Pozdrav!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ovaj prvi mora na poligraf !

Stologlav
Gost
Stologlav

Ni ovi sto slave podgoricku skupstini, ni ovi sto sve najgore pricaju o podgorickoj skupstini i ogromnoj vecini crnogoraca koji su podrzali ujedinjenje 1918, ne uzimaju u obzir da je to bilo prije sto godina i sve ono sto se desilo u tih sto godina i da vise nista nije isto kao u to vrijeme, ni evropa, ni crna gora,… Više »

Vani
Gost
Vani

Ovo trovanje naroda svakodnevno nece izaci Na dobro.Ova politika Je od vecine mojih prijatelja koji razmisljaju kao ja napravila kontra efekat zvani Crnogorac SRBIN

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

Posrbice se edukuju citajuci tabloidnu srpsku stampu, slusajuci guslarske pjesme novijeg vremena (politicke paskvile polupismenih fasistickih stihoklepaca), tu pokusavaju naci opravdanje za svoju izdaju. Vecina zna da su tragicni dogadjaji 1918-te znacili nelegalno nestajanje Crnogorske drzave ali im to ne smeta da falsifikuju cinjenice. Tim vise je njihova pisanija necasnija. Misle da ce ponavljajuci lazi iste postati istina. Istrajavajuci na… Više »

Rolex
Gost
Rolex

Interesantno da DNK Srba i Crnogoraca not matching,dokazano i to znaju Srbi,vec da su Srbi tu neprirodno u Crnoj Gori i Hercegovini.A sto je interesantnije DNK dva naroda i to Srba i Hrvata matching,sto ni jedni i drugi ni za zivu glavu ne prihvataju,ali nek se koprcaju koliko hoce,Srbi i Hrvati su braca dokazano,a mrznja nevidjena,to je ziva istina……hahahahaha……brukeeeee!

Gen
Gost
Gen

Kakve veze imaju dnk i nacija. Koji sve tipovi dnk postoje medju velikom njemackom nacijom ?

Bokelj Ko
Gost
Bokelj Ko

Gen@Rolex pise zivu istinu,pitaj Marica na Happy TV……hahahahaha……

Live
Gost
Live

Ne razumijem što je oliko strašno što je neko mislio da će u većoj državi imati više potencijala za razvoj.

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Nije sporna veca drzava. I danas tugujem za SFRJ.Nedopustiva je aneksija jedne drzave od strane druge drzave.

Pravnik
Gost
Pravnik

Čim se ta šarada održava u Hramu, znači da je organizator te šarade Srpska crkva. DF i ostali tu dodju kao dekor u toj anticrnogorskoj nacionalističkoj orgiji. Poruke na toj šaradi će biti isto kao i one održane nedavno u Budvi. Negiranje Crne Gore, uzidanje srpstva, glorifikaciji protivnika dinastije Petrović Njegoš, to će sve obilježiti najavljenu šaradu. Gomila opskurnih gubitnika… Više »

posteno receno
Gost
posteno receno

Hemingway: Srbin i more

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Nije tacno! Laz kao i sve sto kazete. Vi se folirate, vi sevozite i krijete iza price o srbiji.

Uuuip
Gost
Uuuip

Nikad vise 1916 i sramna predaja CG austrougarima,i nikad vise 2006 i pokradeni referendum

MiMiM
Gost
MiMiM

Bog se dragi na Srbe razljuti
za njihova smrtna sagresenja.
Nasi cari zakon pogazise,
pocese se krvnicki goniti,
jedan drugom vadit oci zive;
zabacise vladu i drzavu,
za pravilo ludost izabrase.
Nevjerne im sluge postadose
i carskom se krvlju okupase.
Velikasi, proklete im duse,
na komate razdrobise carstvo,
srpske sile grdno satrijese;
velikasi, trag im se utro,
raspre sjeme posijase grko,
te s njim pleme srpsko otrovase;
velikasi, grdne kukavice
postadose roda izdajice.

MiMiM
Gost
MiMiM

Za sve one koji neznanju ovo gore navedeno su Njegosevi stihovi….Na žalost ili na sreću lijepo je opisao bas danasnje takozvane crnogorce ,mada postoje ali samo teritorijalno kao takvi….vjerovatno su oni pametniji od Njegoša….

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Mimi, komplikovano je to za tebe. Čudo nijesi prepoznao kritiku Srbiji što je ubila Karađorđa i još uvijek drži turski jaram. Drži se ti Politikinog zabavnika. Rade Tomov je lijepo napisa. “ne bojim se ja od vražjeg kota, neka ga je ka na gori lista, no se bojim od zla domaćega…” ka da te je vidio.

MiMiM
Gost
MiMiM

Hahahahah kako si ti pun humora,pa upravo je Rade Tomov sa tim stihom opisao tebe i tebi slične….A vidim ti si bas obrazovan i raspolažeš sa činjenicama,vjerovatno čitaš literaturu iz nedeljnog zvončica,e upravo su ga juče dobili prvaci pa uzmi od nekog iz generacije svoje edukuj se malo!!!!!😉😉😉

Velika Poljana
Gost
Velika Poljana

Rade Tomov je ove stihove namijenio izdajnicima. Onima koji su izdali Crnu Goru. Tada u Skadar a danas u Beograd.

Vani
Gost
Vani

@mimim ovi sto ti minuse udaraju na Njegoša su pravi crnogorci 😂

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Stara Podgorica

Jesi li ti musliman ???

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

MiMiM, tu su srbi samo termin za hrišćane, nikako drugačije! NEMAŠ TI VEZE SA NJEGOŠEM I O NJEGOŠU. Putuj !

Sovljak
Gost
Sovljak

Za vrijeme Njegosa nijesu postojale nacije ali ni Njegos nije koristio srpstvo kao sinonim za hriscanstvo tako da i tvoje tumacenje moze da putuje. Silno tursko carstvo u to vrijeme vlada balkanom pa i Crnom Gorom. Treba mu se oduprijeti i treba ga pobijediti na bojnom polju. Crna Gora je i mala i nejaka da to sama uradi. To moze… Više »

Region
Gost
Region

Haha Srbi terminza Hrišćane a šta sa onim “prosto bilo što promjeni vjeru, no ne prosto bilo pred Bogom što onalka ine pred svijeto što se nešće Srbinom zvati” Gdje jasno odvaja Njegoš vjeru od imena Srbin, da su to dvjbe stvari. To je nspisao zbog takvih kao ti, ali da si čitao Njegoša ne bi lupetao po portalu

MiMiM
Gost
MiMiM

Hahahahahaha kako si jadan i smiješan crnogorsko oro….

MiMiM
Gost
MiMiM

Srbi termin za hrišćanstvo hahahahahaha,a možda si i upravu svi hrišćani na ovim našim prostorima su Srbi,samo sto su neki pokatoličeni…..vidim da si potpuno upućen u Njegoševo štivo,ajde jadan ne bio pa ti nisi ni dječiji zabavnik tik-tak procitao a ne gorski vijenac….

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ko o čemu- ovi o katoličenju! Istorija ne zna za to masovno katoličenju, ali ono živi u ristogorskim i sličnim glavama kao mit, i ne jenjava. E, to je gebelsovska propaganda.. Inače, Šešelj i Dodik- posrbljeni Hrvati!

MiMiM
Gost
MiMiM

I još ti zaboravih nesrećo reci,promijeni ime ne brukaj ni Crnogorce ni Oro,i posjeti neku večernju školu na nivou osnovne jer se Njegoš u osnovnoj izučava…..

Vuk
Gost
Vuk

Minusi na NJegosa…
Tako je crnogorci, minus Njegosu, plus Skenderbegu i Brozu

zoran
Gost
zoran

Ako su nasi djedovi na Pg skupstini donijeli pogresnu odluku i “izdali” CG, zar je nijesmo ponovili mi 1991e na referedumu sa preko 90% za zajednicku drzavu. Mnogi koji su Srbovali 1991e danas su veliki Crnogorci . A sto se tice objelezavanja 1918te, pa sta, nek se objelezi, istorijski datum (po nekima pogresan) , zar ce nam CG sjutra ili… Više »

anonimus123
Gost
anonimus123

Ispravka , referendum je bio 1marta 1992e , i protiv nezavisnosti je bilo 95,96% , bas masa izdajnika ….

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Tacno, u martu 92. i magarad su morala shvatit da jugoslavije vise nema, da ostaju samo srbija i crna gora i eventualno dio bosne dobijen u ratu ali su se tada crtale neke druge granice u kojima je bio dubrovnik, mostar, …i ko nije bio za to od ovih danasnjih veljih crnogoraca smatran je za izdajnika..

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zorane djelimično si u pravu. Ja sam punog srca, kao Crnogorac glasao za Jugoslaviju. Ako se sjećaš pitanja, parafraziram: Jeste li da Crna Gora ostane u Jugoslaviji sa onim Republikama koje to žele. Pitanje je lako naći. I 1918-e su Crnogorci bili za zajedničku državu kao sa Slovencima i Hrvatima. I oni koji su glasali su kasnije pisali da su… Više »

Sovljak
Gost
Sovljak

Ti si stara podgorice pogresno razumio stvari i one ciji si bio savremenik (1991) i one koji su bili 1918. Trebalo je biti pravi idiot pa razumjeti referendumsko pitanje iz 91 onako kako si ga ti razumio i jos veci idiot pa na 1918 gledati onako kako ti gledas sto godina kasnije !

zoran
Gost
zoran

Meni se cini da je ta SHS bila jedna velikka zabluda za sve , placena i preplacena nasom krvlju, dobrim dijelom formirana kao interes visih sila (francuske, britanije, Rusije, da ne pomisli neko da je Bozjih ruku djelo), Kraljevina Cg nestala , 4 dana kasnije je nestala i Kraljevina Srbija , formirana Besudna kraljevina SHS. Mnogo nesrece a malo koristi.… Više »

nebojša
Gost
nebojša

Zašto smeta to što mi slavimo 1918 godinu kao godinu ujedinjenje srpskog naroda i godinu ujedinjenja južnoslovenskih naroda.Zašto smeta to što mi koji slavimo mislimo i smatramo da je to ujedinjenje ostvarenje želja našeg naroda i srpskog i svih južnoslovenskih naroda,makar do 1918 godine.Meni recimo ne smeta onaj koji ovaj datum ne slavi,ali zašto smetamo mi koji taj datum slavimo… Više »

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

nebojša, kojeg to “srpskog” naroda? Crnogorskog? E, sram te bilo!

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Nije sporno ujedinjenje vec prisajedinjenje.

Jokan
Gost
Jokan

Neka slavi ko što oće. Ne smije planirati, a još manje pokušati, silom da postiže svoje političke ciljeve!!!

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Jokane, NE MOŽE SE SLAVITI RUŠENJE DRŽAVE I UBIJANJE NARODA FIZIČKO I DUHOVNO!!!! Pa da mi ga je majka rodila!

MiMiM
Gost
MiMiM

Ma ko je tebe uopšte rodio nesreco,ti si nekakav ispljuvak od ko zna čega,od tebe su se odrekli i Bog i narod…..

posteno receno
Gost
posteno receno

Srbi se boje Crnogoraca, pa ih to boli, Zadovijeka!!!!

Dejo četnik mil
Gost
Dejo četnik mil

Okokookokokokokok

Gaeta
Gost
Gaeta

DPS i njegovi sateliti su izgubili sve pojmove o čovječnosti i poštenju.Brukaju se na svakom koraku .Naši preci nijesu zaslužili ovako naopake i poltronske nasljednike.Istorija će ih zapamtiti kao vrlo neozbiljnu vlast .Crna Gora će opstati i postojati .

MiMiM
Gost
MiMiM

Cdm koji problem imate?Zasto poltroni jedni ne objavljujete komentare koji činjenično pobijaju sve ove dukljanske laži i prevare,pokušaje prekrajanja istorije itd.Sram vas bilo vidi se da ste režimski portal a i admini su vam strašni,vjerovatno je svaki od njih sa clanskom kartom dps kriminalne organizacije…

MiMiM
Gost
MiMiM

Cdm kako ste vi fini objavite ono sto se piše u komentarima i sto vas kao i režim pogadja jer se iznose istoriske činjenice a ne vaše laži,a vi ste kao sada profesionalni pa objavljujete i kritike na vas račun…kako ste providni!!!!

MiMiM
Gost
MiMiM

Kuku vam u pamet

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

MiMiM, tebi ne može biti kuku u pamet jer je nemaš kad ovako razmišljaš

MiMiM
Gost
MiMiM

E uopšte nisi interesantan,čak sto više bezveze mlatis po portalu….vidiš li da te niko za ozbiljno ne svata i da svi vide da si b….na….ajde polako šetnja pa ujutro na časove u treći osnovne ajde prti…

Cevo
Gost
Cevo

Jadni su mi ovi koji minimalizuju znacaj Srbije u Prvom Svjetskom ratu. 1.2 miliona poginulih je nista za njih. Statisticka greska. Bolesnici Drljevicevi i Stedimlijini.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ja, general Dukljanin, pri zdravoj pameti, odajem priznanje srpskoj vojsci za herojsku borbu u I svjetskom ratu. Takođe i srpskom narodu za stradanje u istom. Ali- to što su uradili u CG, srpskoj vladi ne služi na čast. Kakvo crno oslobođenje, to je bila okupacija!

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Vidio sam na youtube snimak gostovanja akademika Lakica u Zivoj istini. Nazalost, vise je licio na velikosrpskog lakeja nego na naucnika. Nije htio odgovoriti konkretno na pitanje, razvodnjavao je pricu, negirao zvanicne izvore Kraljevine SHS, negirao priznate naucnike (Zivojin Peric, Mijat Sukovic). Najdrasticnije je komentarisao proglasenje ujedinjenja od strane kralja Aleksandra Karadjordjevica gdje se samoupleo i doslovno rekao Srbija i… Više »

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Ma, kakav crni Lakić, mnogo je generacija upropastio iz istorije koju je mrčio

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Na sve nacine je pokusavao opravdati prisajedinjenje iako je i sam priznao da je bilo prisajedinjenje Crne Gore Srbiji. Recimo, izjednacio je prisajedinjenje Crne Gore i Vojvodine. Ili prisajedinjenje Boke Kraljevini SHS.

ND
Gost
ND

Lakić je stari preletač.

stolac
Gost
stolac

ipak je lakić za tebe akademik …..gledaj ti videoklipove, ima zanimljivih….

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Naravno da je akademik. A ti budi pristojniji, ne bi smetalo.

JovoK
Gost
JovoK

Mislim da se sa proslavljanjem pg.skupstine od neke grupe istomisljenika ne moze ponistiti nista, ni sto je dobro ni sto je lose pa je tvrdnja iz naslova netacna i nema stvarnu tezinu.

Velimir
Gost
Velimir

ZABOLJE ME UVO ZA OVE SLAVLJENIKE,NJIHOVA PAMET NIJE JOS PREVAZISLA 1918.
NEKA OSTANU U NJOJ I PIPUN I MANDIC I OSTALI ROBOVI KOKARDE!

Srbijanac
Gost
Srbijanac

I crnogorska zastava ima kokardu…

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Ne razumijes ti nase zlatne i slobodne orlove, njihov polet u zauvijek slobodnoj Crnoj Gori.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Crnogorski orao nikad nije bio zlatne boje no bijele. Da si Crnogorac, toliko bi znao

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Nije ni bitno, moze i bijeli. Bitno je da je slobodan.

MiMiM
Gost
MiMiM

A tvoja je pamet bas napredna,vidi se iz komentara😂😂😂😂😂😂

LSCG
Gost
LSCG

Da nam oces ispricati dostignuca suverene drzave podmladče

brkoo
Gost
brkoo

Do kada mislite da gurate ovu temu i da dodatno djelite već podjeljeno društvo. Zašto ne pišete o dugu, budžetu , zaduživamjima, rasprodaji državne imovine, iseljavanju mladih i stručnih ljudi, natalitetu,zatvaranju školi…. i još mnogo tema od kojih nam zavisi budućnost.

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Dok priznate da ste anektirali nasu zemlju. Socijalna demagogija ne moze zamijeniti slobodu.

Bakalar
Gost
Bakalar

Po olujnom vremenu ne treba izlaziti vani. Treba ostaviti mraku i nevremenu da se istutnji i da nestane a onda po suncanom danu revidirati odluke tame. Zato se ne treba suprostavljati komplekaskim napadima na oslobodilacku srpsku vojsku. Ne treba im pruzati sagovornistvo, vec ih pustiti da šize jer ne mogu prekrojiti istoriju da su 1916. predali bez borbe oruzje i… Više »

Bzzzzz
Gost
Bzzzzz

Pa i Rusija je kapitulirala! Ruski car potpisa kapitulaciju jer ga boljsevici skinuse!

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Sramotne insinuacija domacih potudjenika. Pljuvanje na natcovjecansku Mojkovacku bitku i slavu tih junaka. Koji su svoje zivote dali za bjezaniju tvoje vojske i tvoga kralja. Izum prevarantske srbijanske tabloidne stampe se odlicno primio kod janjicara crnogorskih.

Rale
Gost
Rale

Ne demantova da ste jedina drzava koja je predala oruzje i kapitulirala u I sv. ratu. Da ste 1916. a ne 1918. izgubili drzavu. Da u vrijeme odrzavanja Podgoricke skupstine vec dvije godine nije postojala Crna Gora vec Austrougarska. Da vam je kralj pobjegao sa zlatom i provodio se po Pariskim lokalima dok su Austrougari prevrtali Njegoseve kosti po Lovcenu.… Više »

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Ne znam jesmo li jedina ali je svakako nasa vojska kapitulirala, posto nas je tvoj pukovinik Petar Pesic doveo u bezizlazan polozaj. Stitili smo odstupnicu tvojoj vojsci iako je ona vec bila pobjegla. Sramotna je laz da je kapitulacijom nase vojske prestala da postoji Crna Gora. Srpska vojska je okuprirala nasu teritoriju (procitaj izjavu Zivojina Misica) i anektirala nasu zemlju.… Više »

Alma
Gost
Alma

Nikad vise Dejo i 2018 proda me zbog identiteskih pitanja !!

Milodrag
Gost
Milodrag

Koliko forsiraju ovu temu, treba joj pjesmu napravit.

Srbijanac
Gost
Srbijanac

Jedan Crnogorac mi je rekao da u Beogradu živi najmanje pola miliona Crnogoraca…

Titograd
Gost
Titograd

To su srbi koji su poreklom iz CG

SJAN
Gost
SJAN

O srbijanac kakve veze imate vi sa Crnogorcima.Nacija se ne mjenja sa promjenom mjesta boravka znaci srbijanci tamo ili ovamo MJESTO!

JovoK
Gost
JovoK

Postoji li nacija Srbijanac ?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

JovoK, postojala je do prije stotinak godina kada je pojam Srbin obuhvaćao sve pravoslavce na Balkanu. Tako da su u Letopisu matice srpske od 1825-e u Srbe pobrojani Bugari i Bošnjaci u Bosni. Ali kad su sadašnji Srbi viđeli da na taj način mogu da prevare sve okolo (sem Bugare), prebačili su se u Srbe.

Novi
Gost
Novi

Ne mozes ti to objasniti Starom Tandaralu. On ima drugacije kriterijume identiteta. A i istorija mu bas ne lezi.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Novi, glupsone. Popis nemaš što objašnjavati. U Srbiji se na popisu 37 hiljada izjasnilo kao Crnogorci. No vi imate problem sa logikom. Vama su oni u Srbiji Crnogorci (tu ne računate Muslimane i Albance koji dođu iz CG), a svi u Crnoj Gori su Srbi.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Slagao te je. U Srbiji živi 37 hiljada Crnogoraca. Svako ko je porijeklom iz Crne Gore ima mogućnost u Srbiji da se izjasni kao Crnogorac ili kao Srbin. Tako je i u Crnoj Gori, sem što se kod nas dodatno, izjašnjavaju kao Srbi oni koji nijesu porijeklom iz Srbije. Ali to je valjada demokratija ili glupost. Ko zna.

Ulala
Gost
Ulala

To ukazuje na tvoje pogrešno tumačenje istorije na prostoru današnje Crne Gore.

Region
Gost
Region

Više nego u CG

WC NA RUMIJI
Gost
WC NA RUMIJI

ali su lojalni srbijii a mi imamo problem(spc ) koja je indirektni krivac ili direktni
mi nismo okupirali vaše crkve Srbijanac

Dusan
Gost
Dusan

A dosadni ste vise..

Pracka
Gost
Pracka

xaxaxaxaxaxa niste normalni. Da jeste, brinuli bi za buducnost ovog jadnog naroda a ne o proslosti.

Himnošpijač
Gost
Himnošpijač

Po ko zna koji put ste dokazali da ste jedan režimski pamflet. Predano i istinski radite na jacanju podjela u Crnoj Gori a sve u cilju održavanja režima na vlasti kojem je cilj da se što više obogati i da ostane imun na neke optužnice protiv njih koje trenutno realne nisu zbog moći istih. A što vi imate od toga?… Više »

NKL
Gost
NKL

Po tebi treba da prihvatimo da 1918-te nijesmo prisajedinjeni Srbiji i tada nema podjela?!

dali
Gost
dali

Opet ,zaboga više mi se zabivismo svojim jadom ,imam predlog za redakciju.Ne stavljajte više ovakve naslove jer inače da je drugo nešto nebiste imali puno komentara i nije više ovo aktuelno završilo se sve, kad bude opet za sto godina onda pustite ovakve naslove .

Primorje.
Gost
Primorje.

100 godisnjica skupstine im je legla ‘ k’o budali samar’ . Taman, da se ne prica o platama, penzijama, katastrofalnom stanju u zdravstvu, skolstvu itd. Niko ni ne prica o skupstini bez na ovaj portal i mozda nekolicina u kakvu kafanu kad se zapiju. Svi skupa rade, opozicija je gora no vladajuce. To je sigurno, i onda se smisljaju fore… Više »

Ulala
Gost
Ulala

Propaganda u stilu Gebelsa vam dobro ide

Kiki
Gost
Kiki

Grdno je zivjeti sa cinjenicom da ste jedina drzava koja je predala oruzje i kapitulirala u I sv. ratu. 1916. Izgubiste drzavu, kralj vam pobjeze sa zlatom da ga arci po svijetu. Srbija vas oslobodi okupatora 1918. i bez naknade vas casti oslobodjenom teritorijim. Ali sto danas vise blatite taj herojski srpski cin to ce se kasnije lakse imati vise… Više »

Titograd
Gost
Titograd

Istorija ne poznaje nijedan slučaj đe vojska bježi pred neprijateljem i ostavlja žene i đecu na milost i nemilost neprijatelju. Kad se “junačka” srpska vojska odmorila odlučili su da se vrate i priključe pobjednicima. Takvi ste i danas.

Novi
Gost
Novi

Ne lupaj Titograd. I vojska i narod su se skupa povlacili. Aleksandar, na poziv Kralja Nikole, da bjeze skupa u Brindizi, je odgovorio da nece ostaviti svoje vojnike!

Bzzzzz
Gost
Bzzzzz

I Rusija je kapitulirala! A Srbija nije kapitulirala? Jeste fakticki ali nije potpisala kapitulaciju jer su svi utekli i ostavili drzavu bez ujednog prestavnika! To nije kapitulacija? To sto su se vratili posle dvije godine to nikome nista! Ko je upravlja Srbijom tokom izgnanstva kralja i vlade? To je cin kapitulacije!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Novi, đe si ovo pročitao? U Mikijevom zabavniku, možda? Zvali su ga da ide s njima taman koliko su tebe zvali 😊

Cevo
Gost
Cevo

@Titograd Jadna je tvoja pamet

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Misliš, Srpska vojska nas je okupirala? Pa oni sami su svoje trupe u CG zvali okupacionim! Dajte, Ristogorci, manje gusala a više knjiga! To je ono što vam fali 😉

Ulala
Gost
Ulala

Ti si možda, ali možda, pročitao jednu ili dvije knjige novijih crnogorskih autora, a sugerišeš da čitamo više knjiga!? Uzmi još neku knjigu iz istorije, sagledaj stvari iz više uglova. Od izvlačenja rečenica iz konteksta ne dobijaš ništa osim laži.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Odakle god gledao, to se zove OKUPACIJA! Kad strane trupe bez poziva vlade zemlje o čijoj se teritoriji radi uđu sa vojnom silom unutra- to se zove okupacijaaa! Tako je po ratnom pravu, o kom ti, naravno, ne znaš puno..

Rajko
Gost
Rajko

Za ovakve ” manifestacije” nebi bili mjesta da je država smogla snage da iskorijeni kriminal,korupciju,partijsko- nacionalne zloupotre, jednom riječi primjeni zakon i Crnu Goru ne prepušta političkoj unutrašnjoj i spoljnoj trgovini.

Novljanin
Gost
Novljanin

Hahahhaha kako vam ne dosadi vise ???? Kolike su nam plate aloooooooooooo ??

Brano
Gost
Brano

Je li ovo realno da se jos o ovome govori? Pa stavrno…

Dorotej
Gost
Dorotej

Kao što se dovodi u pitanje odluka “Podgoričke skupštine” tako će se za 100 godina dovoditi u pitanje sve odluke današnjeg parlamenta. Jednako je legitiman koliki i onaj od prije 100 godine. Uz to, postoji nevjerovatna sličnost. Imamo “monarha” koji je ekonomiju zemlje doveo na nevjerovatno niske grane i svoje poltrončiće koji za sitne ustupke brane njegovu poziciju. Samo sto… Više »

ND
Gost
ND

Ovaj sadašbji parlament,kakav god da je,je odraz demokratske volje građana. A to se ne može reći za Podgoričku skupštinu.

Dorotej
Gost
Dorotej

Jesi li siguran?

Petronije
Gost
Petronije

Kako vam je samo legla ova proslava. Ne priča se o kriminalu, cijenama, zaduženju, kašnjenju autoputa… tačno vidim da će I DPS dati para za centralnu proslavu….

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

Ne poznajem crnogorsku istoriju , ko je uopšte učestvovao na toj skupštini ?

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

Skont’o …

Region
Gost
Region

Englezi izgkeda

Skobalj
Gost
Skobalj

Sve najugledniji Crnogorci. Ni jedno Srbijansko prezime. Ali trenutno se ne vrijedi suprostavljati prekrajanju istorije. Treba pustiti da mrak odradi svoje, pa kad svane sve odluke koje su po mraku donijete bice revidirane.

SKYDOG
Gost
SKYDOG

Skobalj skace iz Morace i pozdravlja sve kupace… 🙂

Fileo
Gost
Fileo

Taj sam braćo! Mrzitelj svega montenegrinskog!

Region
Gost
Region

Podgorička skupština je Crnogoeska Skupština, koju napadaju iz političkih razloga isto kako dps napada”Podgoričku Skupštinu” i te odluke, tako bi df da dobije na izbore osporavao rezultat rwferenduma 2006g

psiho
Gost
psiho

Muči budalo.

rokenrola
Gost
rokenrola

Cdm konstantno poteze ovu pricu i produbljuje podjele u narod, molimo vas da budete profesionalni

Miloš
Gost
Miloš

Kako da budu profesionalni kad su oni partijski pamflet ?

WC NA RUMIJI
Gost
WC NA RUMIJI

SVI KOJI SLAVE OKUPACIJU,MOGU ZAHVALIT OKUPATORSKOJ SPC KOJA IM JE ISPRALA PRAZNINU

Region
Gost
Region

Čim ti je takav “nik” ne bih se začudio da ti je i Kralja Nikola okupacioni elenent

WC NA RUMIJI
Gost
WC NA RUMIJI

ON JE NAJVIŠE SEBI NAŠKODIO,A CRNOJ GORI ISTO ČIM SE POČEO S VAMA PETLJAT
KO S ĐAVLOM TIKVE SADI…..
ZA REGION ODGOVOR

Region
Gost
Region

To mu je unuk, ali u Al niste učili CG istotoriju izgleda

Černogor
Gost
Černogor

oooooo puštite nas više sa Podgorickom skupštinom kumim vas bogom. Vratili ste se 100 godina unazad i sad će jedni da slave drugi da kukaju a ovamo bankrotirasmo.
Dajte više da se uozbiljimo i da radimo nešto za ove što ostaju poslije nas!

Email
Gost
Email

Pustite vladajuci foliranti skupstinu to je bilo prije 100 godina kad su bili i bolji ljudi a i definitivno drugaciji od nas, nego sto cemo sa ekonomijom nemamo hleba jesti, sto sa danasnjicom Miloooo.

Ciciban
Gost
Ciciban

sagovornici su vam top narocito ovaj nikolic sto ima 15 godina i da prica o podgorickoj skupstini

Aydi
Gost
Aydi

Haha, tačno, a naročito su se potrudili da nađu i nekog neistomišljenika za sagovornika

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Ciciban je prelijepa biljka,a ti si najgori korov.

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Neka novinar i sagovornici navedu šta je to postigla Cg od proglašenja nezavisnosti. To što smo potpisali kapitulaciju pred agresivnim NATO paktom je jedan od najvećih poraza. Albanija,koja nije počela pregovore s EU, je desetak g.prije nas ušla u taj savez.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Podgoričku skupštinu neprijatelji Crne Gore crna im pamet samo koriste za reprezentaciju svojih želja i željica za negiranje države a ujedno i testiraju koliku podršku imaju kod kleronacinalista.
Sramna podgorička skupština kao i još sramniji memorandum SANU pokazuju ksenofobičnost prema svima koji nisu kao oni.
Kompleks 500 godina robovskog položaja treba liječiti osvajanjem i mržnjom prema drugima.

Maxim
Gost
Maxim

Koga vise boli uvo sta je bilo prije 100 godina. Ima mnogo bitnijih tema i problema o kojima treba da pisete, a ne da ovim narodu mazete oci…

marko p.
Gost
marko p.

Tesko je dostici to sto je postignuto. Dug sa 600 mil na tri milijarde. Rasprodata obala, zatvorene fabrike itd itd. Nikad vise 2018.

libero
Gost
libero

Gospodo shvatite da Crna Gora nikada u svojoj istoriji nije bila u gorem polozaju i to ne sto se tice spoljnih uticaja vec iz ,,unutrasnje supstance,,.Kazu da je jedan CG biznismen rekao da bi skoro pola gradjana zapalio sve crnogorsko a druga polovina sve opljackala.Mislim da gospodin grijesi u procentima.Pravo stanje je ovako.POLA MRZI SVE STO I MIRISE NA CRNU… Više »

Novi
Gost
Novi

Nikad vise 2006!! Hvala milu i drugarima.

Đoko Peśov
Gost
Đoko Peśov

Sve si u pravu, samo si zaboravio da kažešda ima i onih koji bi zapalili sve što miriše na Srpstvo i što počinje na S, a takvih ima i to ne malo.IZaboravio si da napišeš da su DPS crnogorci do juče bili Srbi i da su isti slavili Podgoričku skupštinu…

Send this to a friend