Politika

Protest u nedjelju: Ko to predaje Kotor?

“Ko to predaje Kotor?” naziv je protestnog skupa koji u nedjelju, 14. aprila na Trgu od oružja u Kotoru organizuje neformalna grupa građana. Skup je zakazan za pet do podna, kako bi se i na simboličan način ukazalo na to da je situacija u Kotoru granična kada je u pitanju poštovanje izborne volje građana, ističe u ime organizatora Milica Ilić.

Cilj protestnog skupa je povlačenje Inicijative za razrješenje predsjednika opštine, Vladimira Jokića, koju je podnijela jedna od članica koalicione vlasti, SDP, po ovom pitanju koalirajući sa kotorskom opozicijom- DPS, SD i HGI.

“Građani Kotora su na posljednjim izborima, uprkos svim mehanizama opstrukcije izražavanja slobodne volje koje tradicionalno koristi ta partija, jasno i glasno rekli da ne žele da DPS i njeni koalicioni partneri nastave da donose odluke u Kotoru,” kažu organizatori.

Oni pozivaju sugrađane da im se pridruže u nedjelju na Trgu od oružja, “kako bismo podsjetili političare da su za svoje postupke odgovorni upravo nama.”

“Zahtijevamo povlačenje inicijative koja vodi predaji Kotora sve dok se ne stvore uslovi da građani na slobodnim i fer izborima izraze svoju političku volju ma kakva ona bila. Kotorani, probudimo se, 5 do 12 je!”, poručuju organizatori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gotov je
Gost
gotov je

Sto vise komentara protiv Jokica na ovom vasem rezimskom portalu to smo sve sihurniji da je u pravu.Ajde udarajte minuse.Sve sto ih je vise ja sam zadovoljniji jer znam sto vama smeta.

Fileopg
Gost
Fileopg

još da nas Bečić, Bogdanović i momo Koprivica ubijede da nemaju nikakve veze sa ovom neformalnom bezimenom grupom koja oće da ,,spasi” Kotor od Kotorana. Čuš protest za spašavanje autokratskog vladanja. mogu misliti što bi radili da imaju većinu.

Rafaello
Gost
Rafaello

Ni od ovih protesta nece nists ostati, ali neka ih, neka procaskaju malo i prosetaju.

Iskra95
Gost
Iskra95

Ne zelim da mi opstinu vodi Jokic! A vi sto protestujete sigurno ste se dobro uhljebili, pa vam se ne dize iz fotelja!

Kinez
Gost
Kinez

Nadam se da cemo se sto prije otarasiti ovakvog covjeka, koji je socijalno ugrozenima uzimao od usta, da bi kupio nova sluzbena vozila!

Enesa
Gost
Enesa

Nezadovoljstvo gradjana je veliko, sto je i ocekivano posle niza neispunjenih obecanja, donosenja odluka bez prethodne saglasnosti ostalih odbornika, samovoljno postupanje itd. Nadam se da ce Jokic brzo da bude smijenjen!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Smjena Jokica je najbolja odluka za moj rodni grad! Ovakav covjek ne zasluzuje da i dalje obavlja ovu funkciju.

Marelica
Gost
Marelica

Uzimamo nasu opstinu od egoisticnog Jokica, koji je uvijek radio zarad svog interesa, a nije obracao paznju na svoje sugradjane!

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Izace da protestuju oni sto im je Jokic u prvih 10 dana kad je dosao na funkciju dao poslove. Javna tajna je da je odmah zaposlio prijatelje, bracu i kumove.

Misko
Gost
Misko

SDP je planski izasao iz vlade CG da bi unio konfuziju, dao jedan dio birackoga tijela SD-u to jest DPS-u A i ovi sto su ostali u toj laznoj opozicionoj partiji isto tako tobos su opozicija a u starnosti i kljucnim momentima odradjuju za DPS. Ne slusajte ono sto clanovi SDPa kazu vec pogledajte sto oni rade I sve ce… Više »

Kotor 2006
Gost
Kotor 2006

Medojevic je stari igrac vlasti. Jos od Liberalnog Saveza kada je istom prigovarao i navodno se strasno ljutio na Narodnu Slogu. A sa kime je sad taj karakter od politicara.

Trebjesa
Gost
Trebjesa

Mile pare gradonacelniku pa ne ispusta fotelju

Anka
Gost
Anka

Gradonacelnika treba odmah smijeniti, od kad je preuzeo vlast unisti Kotor!

AnaBella
Gost
AnaBella

To ce vam biti poslednji izdisaji, zavrsili ste vi svoje, nije lud narod da vas podrzava.

Janko
Gost
Janko

Zasto povuci inicijativu? Legitimno je! Koga je strah da izgubi fotelje? Jel bilo partijskog zaposljavanja? Jeste Jel zaposljavao familiju i kumove? Jeste Jel s Mandicem parking uzeo? Jeste Jel mu kadar pokrao drzavnu ustanovu kao direktor? Jeste Jel podigo ugostiteljima zakupe 40%? Jeste Jel ista uradjeno za ove dvije god- NIJE JEL IMAO DRZAVLJANSTVO CG- NIJE JEL TREBA DA BUDE… Više »

Autogol
Gost
Autogol

Da se razumijemo, sve ovo organizuje gradonaclnik, da spasi svoju foteljicu! A potpuno je legitmni preispitati povjerenje. I ono sto je istina, inicujativu je pokrenuo iskljucivo SDP koji je dio vlasti, kao sto je onda odbio da podrzi vladu crne gore! Tada je bilo legitimno?? E sad da vidimo kako ce se stvari odvijati! Izbori su najpostenije rjesenje, al tu… Više »

Komita
Gost
Komita

A ne sprdajte se ljudi,treba li sad protest za sve zivo organizovat ,kakva je ovo sprdnja

Nikac
Gost
Nikac

Samo dalje od Medojevica. To je jedan tip koji radi sve sto opozicija hoce ili zeli. Znam ga iz devedesetih, nista roba.

Liberal
Gost
Liberal

Sta oce ovi balavci sad ? Doveli ste dijeta u gradonacelnicku fotelju na prvo radno mjesto u zivotu i sad vi pricate kako treba protestvovat protiv njegove smjene ?

Stefo12
Gost
Stefo12

Pa ne predaje se grad dpsu ako sledeci gradonacelnik bude iz sdpa ?

marius
Gost
marius

Potpuno ste u pravu, N e moze se vlast mjenjat kako kome padne na pamet. Vlast se mjenja samo na izborima. Sve po redu i zakonu. Ajde molim te, dje to ima .

Autogol
Gost
Autogol

Vlast formira onaj koji ima vecinu u parlamentu, u ovom slucaju je najbolje da se ide u izbore… neprirodna koalicija nije urodila plodom! Ocekivano

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Panika.Malome se omilila funkcija .

Nikac
Gost
Nikac

Da ali Medojevic u stvari odjevradi za vlast kao i cijeli demokratski front. Ne vjerujete? Vidjecete.

Send this to a friend