Politika

Provokacija SNS-a: Traže da Podgoričku skupštinu slave u Crnogorskom narodnom pozorištu

Crnogorsko narodno pozorište

I pored najave crnogorske Vlade da neće dozvoliti obilježavanje vijeka od Podgorike skupštine, Srpski nacionalni savjet sa prosrpskim partijama u Crnoj Gor je već počeo pripreme za taj događaj. Danas se SNS obratio pismom direktorici Crnogorskog narodnog pozorišta Zorani Kralj, od koje zahtijevaju da im se u periodu od 25. novembra do 5. decembra, u jednom večernjem terminu od 19 do 22 sata, omogući korišćenje velike sale CNP-a, za obilježavanja stogodišnjice Podgoričke skupštine i oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i ostalih južnoslovenskih naroda u Prvom svjetskom ratu.

Srpski nacionalni savjet, ističe da su oni jedina krovna organizacija srpskog naroda, registrovana u Vladi Crne Gore, da se isključivo bavi očuvanjem srpskog nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskoj identiteta, da saglasno Ustavu Crne Gore ima pravo da slavi srpske nacionalne praznike i da to čini od svog osnivanja i bez ijednog incidenta ili prigovora na račun sadržaja manifestacije.

“Veoma nam je stalo da se ova manifestacija održi u Crnogorskom narodnom pozorištu, kako bi Srbi, kao relativno većinski narod u Crnoj Gori, konačno počeli sarađivati sa državnim institucijama, što je do sada bio veoma rijedak slučaj. Iz razloga međusobne saglasnosti i napretka Crne Gore i srpskog naroda u njoj, očekujemo Vaše pozitivno reagovanje na naš zahtjev, jer je Crna Gora i naša država, a državne institucije Crne Gore su i institucije srpskog naroda u Crnoj Gori”, navodi se u pismu SNS-a upućenom Zorani Kralj.

Zaključuju da su spremni da sve predviđene obaveze za korišćenje pozorišne sale uredno izmire.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Smrdač Kukičić
Gost
Smrdač Kukičić

Na zgradi opštine tuzi – ALBANSKA ZASTAVA.
U kabinetu predsjednika opstine Abedina – ALBANSKA ZASTAVA. To će da bide problem a ne ovi presmiješni likovi.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

U vreme tranzicije, opuštanja i rekreacije jedan broj Crnogoraca odmara se i od svog identiteta. Crnogorci koji tvrde da nisu Srbi podsećaju na onog koji je rekao: „Hvala ti, Bože, što sam ateista”!

Krsto
Gost
Krsto

A evo Petre Petroviću što tvoj imanjak Njegoš kaže o vama: »A DA ČOČE, BOŽIJA TI VJERA, ZNAM JA TU VESELU SRBADIJU, NO KUD SU JOJ TI SINOVI JUNACI BILI, DOK JOJ NIJE BOG DA KARAĐORĐA? TA VI SVI TAMO FASTATE JEDNOGA NJEGA JUNAŠTVOM; A KAD VI BOG NJEGA UZE IZMEĐU VAS, A VI SVI SUNOVRAT U TURSKI JARAM OPET!… Više »

Posrbica
Gost
Posrbica

Ovima što bi da slave. Za dobro jutro.
Savo Fatić potpreśednik podgoričke Skupštine 1918:
“Ja vas molim, gospodo, da stavimo na stranu Istoriju Crne Gore. Što se pak tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi.”

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

DAN KADA JE ROĐENA CRNOGORSKA NACIJA 1. MAJ 1945.
MESTO ROĐENJA BORBA ORGAN KPJ

Duklja
Gost
Duklja

Oooo, Petre, pa više i vrapci na grani znaju da Crna Gora i Crnogorska nacija postoje 1000 godina. Znam da si pomalo iskompleksiran zbog toga, jer srbi su mješavina cincara, rumuna, bugara, mađara, roma… pa zato i ne postojite kao nacija. Žao mi je, stvarno…

Titograd
Gost
Titograd

Rijeci Kralja Nikole II: London, 27 januara – The Daily Chronicle je objavio intervju sa Kraljem Nikolom >> “Gospodin Pašić, srbijanski političar, je želio da aneksira Crnu Goru jedanaest godina, ali se nije približio cilju, jer ja ne želim vjerovat da će saveznici odustat od principa samoopredjeljenja za koji su se borili, ili da će dozvoliti da jedna od najmanjih… Više »

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Aha, sto nisi isao na Mojkovac Nidzo? Nisi ni svoje htio da branis, nego je Vukotic cerku morao da vodi od sramote!

Titograd
Gost
Titograd

Da imate imalo obraza, a nemate, nikada ne bi pominjali Mojkovac. Pobjegli ste od Austrougarske vojske i ostavili žene i đecu njima na milost i nemilost. Crnogorska mladost je izginula da bi vaša vojska pobjegla. A kad su se vratili sa mora kući su ih čekale žene, majke, srpkinje sa stomacima do zuba. Mlad vojnik austrijanac…

Titograd
Gost
Titograd

Riječi Kralja Nikole: London, 27 januara – The Daily Chronicle je objavio intervju sa Kraljem Nikolom >> “Malo sam vijesti dobio iz moje zemlje. Jedine izvještaje su prokrijumčarili moji prijatelji, rizikujući živote.” “Čini se da zaista postoji vladavina terora. Muškarce, žene i đecu ubijaju bez suđenja. Bombe se bacaju na kuće mojih sljedbenika. Ne štede novac da moju đecu odviknu… Više »

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Stavio si ti kljuc u bravu i pobjegao sa parama! TVOJ narod ti to nije zaboravio i zato te i pozdravio, sem sake Zelenaskih jada!

samo pitam...
Gost
samo pitam...

Koji TVOJ narod? Srpski žandarmi kralja Aleksandra?

winston
Gost
winston

Samo nemojte plakati kad vas budemo ispraćali.

Gaga
Gost
Gaga

Nije problem da posrbice slave podgoričku Skupštinu. Samo im treba nabaviti traktore i pravac Beograd. Tamo će ih dočekati Matija Bećković, pa neka slave do zore. I još nešto. Neka traktori budu o trošku države Crne Gore.

winston
Gost
winston

Ja plaćam gorivo.

zdravko
Gost
zdravko

Aooooooo, opuči ovog iz šumske čovječe admine!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

– Није проблем што се Црна Гора одвојила од Србије, него што се одвојила од себе саме. И на том путу толико одмакла да је више нико не може препознати. Ону бившу неко спомене, ову садашњу, нико. Она се одрекла себе а други ње. Неко је рекао да тако изгледа једно некад славно племе које је право с качамака скочило… Više »

zrno krstov
Gost
zrno krstov

KAD JE Njegoš bio u Srbiji? NIKADDD! Ko se odvojio,blago čiči,kako pametni našljednici!!!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Tvoj nervozni komentar pokazuje elementarno neznanje .moras vise citati knjige ,a manje novine Pozdrav

Kokoti
Gost
Kokoti

Ti si ih, Petre, čitao toliko da imaš znanje prosječnog svršenog osnovca.A, pravopis si zaboravio……..utopio se u alkohol…….znam, ko si.

Leleku
Gost
Leleku

I dalje poluglupi poistovjecuju Srpstvo sa Srbijom i odmah ih udare nekakvi kompleksi i ego.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Pravi si KooKoot

Titograd
Gost
Titograd

Ja bih da ih puštimo neka slave u pozorište. Ako će oni nas puštiti u narodno pozorište u Beograd da sa braćom Hrvatima proslavimo Oluju. Jel pošteno?

Joo
Gost
Joo

Taman tako….reciprocitet….isto mu dodje…..

Krojf
Gost
Krojf

Predstavnici sprpskih politickih partija u CG su upadljivo glupi

Bazinga
Gost
Bazinga

Amerikanci su dugo vremena slavili Kolumbov dan, dok nisu shvatili da je to uvreda, da je Amerika postojala i prije Kolumba. Kad će ova naša opozicija shvatiti da je Crna Gora postojala i sad postoji, a da je zajednica zamalo doživila sto godina. MF što u prevodu znači (malo je falilo) do stote.

samo kažem....
Gost
samo kažem....

Postojala ali ne kao njihova zemlja. To ti je teška glupost….

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

strogo zabraniti odrzavanje bilo gdje i bilo kad ….ta politika cetnicka srpska omalovazava drzavnost i sve osobine crnogoraca jezik grb zastavu i crkvu …kad pobijede na izborima nek svoje ideje sprovode u djelo …ovako sve ojacati sto znaci crnogorsko zbog generacija koje dolaze i sto prije u eu da imamo vece sanse …

Fileopg
Gost
Fileopg

izašao bih im u susret i ustupio malo veći prostor na Stočnom pazarištu…

Andjušić
Gost
Andjušić

Dao bi im svoje mjesto, sram te bilo!

zrno krstov
Gost
zrno krstov

ti se stidi,dje god ste zaorali,napravili ste pustoš,i…te!!

cujes
Gost
cujes

aoooo,pustite ih da proslave to majka mu stara 🙂

brandon
Gost
brandon

I neka zovnu šišmakova i saru vidak

Budi kao Vido
Gost
Budi kao Vido

Glas Crnogorca u broju 73 od 13. jula 1919. godine objavio je slučaj zločina nas Mihailom R. Žižićem. Izjava njegove majke Marije Radovana Žižića iz sela Miloševića, kapetanije Uskočke, a koja glasi: Moj sin Mihailo R. Žižić pošao je 3. marta ove godine (1919) za Risan trgovinom. Na mjestu Grkavcu više Risna srela ga je patrola srbijanska, koja ga je… Više »

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

bravo samo pisite istinu ….ko je veliku livadu cetinjsku prozvao obilica poljanom sto prije preimenovati stadion..u kosovskom boju nije bilo crnogoraca obilic nije postojao mit …ko je ulice i parkove u pg nazvao karadjordjevom kad je nikad vidio nije i nema dodirnih tacaka sa cg …imamo mi svoje junake i dobre ljude

Bazinga
Gost
Bazinga

Miloš obilić je Vlah(istočno Rumanski narodi) kojega su svi svojatali Srbi su ga zvali (Obilić), Albanci (Kobilić). Na Cetinju postoji i Vlaška crkva koju su vlasi izgradili davne 1450 godine. Prvobitna crkva je bila od pruća i blata a konačan izgled je dobila 1864 godine i ogradu od 1544 puščane cijevi oduzete u borbama protiv Turaka.Što isto ne znači da… Više »

samo kažem....
Gost
samo kažem....

Znaci Srbin! Samo ime “Vlah” potječe od riječi kojom su stari Slaveni nazivali narode što su govorili latinske ili romanske jezike – odatle i “Vlaška”, “Valonija” i (posrednom primjenom) “Vels”.[1]

Ime Vlasi je germansko-slovenskog porekla i označavalo je strance, “Rimljane”. I sami Vlasi, na svojim jezicima, za sebe koriste imena koja su obično varijacija reči Romanus. Toliko od mene.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

U pravu si druže. Vlasi su ostaci Romanskog stanovništva ( na našijem prostorima Romana i Romanizovanih Ilira) koji su se poslije velike seobe naroda ( Germani, Sloveni) povukli u enklave. Potpuno si u pravu da je Valonija ( po našem Vlaška) ustvari Romanska enklava među Germanskim Francima ili danas Germanskim Holanđanima, Nijemcima i Flamancima, a Vels Romanska Enklava među Keltskim… Više »

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Iliri su nestali prije Hrista! A Vlasi su Romanizovano stanovnistvo krajnjih granica Rimskog carstva.

Bazinga
Gost
Bazinga

samo kažem….Glavne grupe Vlaha su Dakorumuni (Rumuni, Moldavci), Vlasi Srbije, Aromuni, Meglenski Vlasi i Istarski Vlasi. Vlasi su potomci romanizovanih balkanskih starosedelaca (Ilira, Tračana, Dačana) i rimskih kolonista.Vlasi su danas uglavnom pravoslavne vjeroispovesti. Nisu baš strari Sloveni, no starosjedioci koji su bili tu prije 7 vijeka a mi smo tad došli. Jedno vrijeme se nisu miješali Vlasi sa Srbima čak… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Bazinga

Pusti Vlahe druže Bazinga, to je komplexan pojam. Pojam Vlasi je označavao i socijalni status kano pastiri i sl. No, reci ti meni kako ti se sviđaju oni linkovi? Nije vraga da ih nijesi ni pogledao.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Bazinga Pa đe si Bazinga kućo stara? Šta ima na Njegušima ili odakle si već ? Ma tu si ti negdje. Malo sam šarao goog-le maps-om pa sam prolazio onim mjestima koji si mi opisao. Ima da upalim auto, pravac Njeguši pa da odemo na medovinu kod onog dobrog čo’eka kako ti reče, ali ja zaboravi’ kako se zove.… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska
Bazinga
Gost
Bazinga

VELIKO HVALA!!!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Slušaj ovo brate Bazinga :

‘Oj Kozaro lisna goro ne treba ti kiše,
heroji te, heroji te, krvlju natopiše.

Ja sam rođen, ja sam rođen, podno Kozarice
đe ne rađa, đe ne rađa, majka izdajice.

Nas dva brata, nas dva brata, skupa ratujemo
ne plač’ nađa jadna majko, kada poginemo !

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Pogledaj ovaj film, Partizani iz 1974. godine. Odličan, evo samo dio.

https://www.youtube.com/watch?v=9slTcoz6WFk

Bazinga
Gost
Bazinga

Đe si R.Srpska šta ima u Pelagićevu ili starom Gornjem Žabaru? Tu si i ti neđe Marko sad makar znamo đe smo, iskreno sam mislio da su iz Banjaluke. Da znaš da Lazarevića ima i u Crnoj Gori. Jedan je Lazarević Ruskog golmana Ankifejeva na stadionu pod Goricom pogodio bakljom u glavu dok su igrali utakmicu sa Crnom Gorom. Iskreno… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Eto vidiš da nijesam pogriješio za kafanu. Lutao sam maps-om i otprilike pogodio. A Lazarevići ??? Često prezime. U mom malo širem kraju imaju troji Lazarevići a nisu ni rod ni porod. A Pelagićevo je dobilo naziv po Vasu Pelagiću, koji je i rodom iz mog mjesta. Živjeo u 19. vijeku, otprilike prvi socijalista na Balkanu, ali prije svega buntovnik… Više »

a, pameti
Gost
a, pameti

Kakvih sve protuva ima po CG… rovare li, rovare, no, sve ce im na nos izaci. CG zauvijek. CPC vjera Crnogoraca. CG gradanska, ali , nikome fulsat necemo dozvoliti. Dakle, komsije, uzalud vam to koprcanje.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ti si vjerovatno mislio da sam iz B. Luke jer sam često spominjao Kozaračku tragediju. Dođi nekad u B. Luku ako ništa da vidiš žene. Vaso je bio čo’ek buntovnik koji je plivao uzvodno. No, vidi ko je za mene maltene idol. To ti je Nikola Nikolić, on je Hrvat rodom oko Šibenika. Za vrijeme Austro- Ugarske robijao je po… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Za Nikolu Nikolića si samo zaboravio da je u vrijeme rata sa Austrougarske strane prešao na Rusku stranu i učestvovao sa boljševicima u Oktobarskoj revoluciji. Možda bi i ja zavšio na Goli Otok jer sam živio jedno vrijeme u Rusiji. Samo iskreno kad pogledam istoriju Rusije i Titove Jugosjavije to je nebo i zemlja. Ipak smo mi bolje živjeli ja… Više »

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

U pravu si, dokaz je da je onaj blesavi Njegoš najveće crnogorsko odlikovanje Medalju Obilića imenovao po nepostojećem junaku!

Djuro
Gost
Djuro

Strasno!

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Ovo je ludilo od ne ludih,nego bezobraznih izdajnika svoje drzave

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Mi ovamo nemamo ljeba jes. Briga nas za Srbe iz Crne Gore da se pitam sve bi ih procerali iz Beograda i Novog Sada. Zivio nas Dodik i Zmaj od Sipova. Najveci ljudi iz nase Srpske.

gost
Gost
gost

Zmaj od Sipova je sam rekao da je porijeklom sa Grahova (iz Crne Gore), a ti sad crkni od muke 😀 Kako si ti opterecen i frustriran, to je za pricu…

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ gost

Tačno, a od Grahova je i Savo Kovačević. A ko braća blizanci, isti. Genetika je čudo a krv nije voda.

https://rs.sputniknews.com/zivot/201708311112484685-Sava-Kovacevic/

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Siguran sam , a što se tiče facijalne antropologije da je Ilija Grahovac ( porijeklom iz Grahova) sa Savom Kovačevićem ( iz Nudog kod Grahova, inače pravi Hercegovac) u bližim rodbinskim vezama.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

A isfrustrirani, iskomplexirani i mentalno opterećeni Strijelac to mora priznati, šćeo ili ne šćeo.

a, pameti
Gost
a, pameti

je l to lektira sa Sputnjika

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Jel ‘ to laž ???

a, pameti
Gost
a, pameti

dodigao onekud

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ a, pameti

dodigao onekud
———————-
‘ Ajd prevedi ovo, molim te ?
A i ne moraš, znam da nema ničega pametnog.

Strijelac
Gost
Strijelac

Pametni bi se od ove dvojice stidio.

R. Srpska
Gost
R. Srpska
Ozezi
Gost
Ozezi

Idite u Sava centar da proslavite,nekako je prikladnije tamo,da se zna gdje je epicentar anticrnogorske politike

Sile
Gost
Sile

Mora se znati ko nas je oslobodio 1918. Od Austrougarske okupacije. Nekako iz montenegrinske price ispade da su nas Marsovci spasili i oslobodili. Crnogorke tog vremena nijesu imale problem sa tim da priznaju ko im je slobodu donio. Zahvalne su bile oslobodiocima. Podgoricku skupstinu su sacinjavali najugledniji Crnogorci iz svih plemena. Sad ispade da Šerbo i šerbovici bolje znaju kakve… Više »

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Kakve si sve laži napisao, prosto me je sramota da čitam. Vrhunac svega je ipak Crnogorska kapa na kojoj je oduvijek bilo 4S, ahahahahahahahahaaaa… je li te makar malo stid?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Stavi cvikere i pogledaj stare fotografije. Ima ih dosta.

HAHAHAHHAHA
Gost
HAHAHAHHAHA

Najjaca od svih nebuloza, Austro-Ugari sami posli hahahahah Ma nisu se povukli kad su culi da je Solunski front probijen i da im stize cistka MA NE!

mimo
Gost
mimo

Ne, vala, no su ih Srbi ocerali… Sjedi, pojma nemas. Rat je vec bio zavrsen, Austro-Ugari porazeni i nijesu imali sto vise ratovat no su se vratili doma. E tad su Srbi, potpomognuti Francuzima, dosli u ove nase krajeve, zulum da cine (nikako oslobadjaju).

Ahahhhh
Gost
Ahahhhh

Ne lupaj mimoslave! Rat je završen probojem Solunsloga fronta i tačka.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovi što pišu da su Srbi oslobodili Balkan, neka pogledqaju srpske izvore. Tamo piše da su Srbi septembra 1918-e krenuli iz Grčke. Tad je rat bio završen. U Podgorici je bila grupa Austrijanaca, koje su Crnogorci išćerali. To je istorija zabilježila. Sad što se to ne uklapa u srpsku propagandu, to je vaš problem.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opet ti sa Pantelijom! Fino ti je reka čojek da se sprda, a ti i dalje vjeruješ. Na kojoj strani Pantelijinog zabavnika si to našao? I šta kaže, Crnogorci ćerali Austrijance! Šta je ovo?

poluteška
Gost
poluteška

Lijepo im je rekao francuski general da su se dovukli iz Grčke pod repovima francuskih konja.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ljudi gdje su mi Lavica i Tijana.
Te dvije ljepotice imaju više u malom prstu no svi vi u šipljim lobanjama.
‘ Oću da se jave i da čujem nešto pametno, a ne samo uludo laprdanje i lupetanje.

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Docekuju talijane.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Nemoj tako. Lavica je iz Bara, a Talijane su dočekivale junačke Cetinjanke. I Cetinjske junačine.

E VIVA MONTENEGRO, E VIVA ITALIA, E VIVA LIBERTO !

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Lijepo to razdvoji, da se zna po kome nadjenuse ime! MONTE (od sota) NEGRO!

Siki
Gost
Siki

Veoma je bitno da se dobije zabrana za proslavu. Mora se dokumentovati za naredne generacije kakvu su diskriminaciju trpjeli Srbi pocetkom 21.vijeka. Revidiranje odluka totalitarnih rezima je pozeljno u demokratskim zemljama.

brandon
Gost
brandon

Nemojte sokoli nasijedati na provokacije nižerazrednih špijuna FSB-a, jer će pipun, medo i manda brzo u podrum zgrade na Lubjanskom trgu da dobiju kaišem od Bortnikova i družine. Znaš li pipune kako je Spuž lijep…. Ljepši od toga trga…

Hamer
Gost
Hamer

Zamislite Fatica koi u skupštinu kaže. ..od danas nijesmo crnogorci nego srbi…tada nije bilo psihijatrije jer se ne bi vadio iz nje..

Ticki
Gost
Ticki

To je isto kao da se musliman predstavlja kao Crnogorac. Jel da

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Čitaj nesretniče,
Savo Fatić potpreśednik podgoričke Skupštine 1918:
“Ja vas molim, gospodo, da stavimo na stranu Istoriju Crne Gore. Što se pak tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi.”

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Dje je to Fata izjavio? Okle ste to izmislili? Da ga niste na diktafon snimili?

Wiz
Gost
Wiz

Servirane price na dps portalu, dajte narodu igara.

Budi kao Vido
Gost
Budi kao Vido

Moj Pradjed Vido M. Pavićević, Zelenas, komitski vojvoda i borac Za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore! Postao je, dakle poslije 1918, kapetan okupacione žandarmerije. Kazuje proto Lj. Pavićević: „Jednog dana mu [Vidu] jave da se neki srbijanski oficiri raskalašno ponašaju u kafani. On uđe u kafanu da vidi o čemu se radi, došlo je do prepirke i psovki. Kod… Više »

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Znaci radio za okupatora? Izdajica…

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Oni provociraju i rugaju se Crnogorskim institucijama. Zar svim narodima valja Crna gora jedno 28 posto Srba bi da je satru da je nema. A odreda su im se pradjedovi borili i ginuli za Crnu Goru a ne za Srbiju. Osim sto smo na Mojkovcu izginuli za njih da bi nam onda oni zabili noz u ledja i okupirali i… Više »

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Sta to lupas? Ko je ginuo na Mojkovcu? Nidzo nije mislio ni svoje da brani, a ne “SRBE”, da ne bi Vukotica i njegove cerke, slabo bi ga ko dosao!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kao da su Njemci tražili da obilježe u beogradskom pozorištu 6. april 1941, kad su bombardovali Beograd ili da u Jerusalimu traže da se obilježi gorišnjica otvaranja Aušvica.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Može neko mislit da se sprdam ali ja sam stvarno blesav!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pa da nijesi blesav ima bi svoj nick, ne bi moj koristio. A da nijesi blesav ne bi bio protiv svoje države.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ja sam Sribin, ovo je moja država, ovodje žive najbolji Srbi, na teritoriji kojoj su Italijani dali ime Monte Negro ili Crna Gora! A ti se stidi, doskoro si i ti bio Srbin a sad su te kupili Dukljani za male pare!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Stara Podgorica

Čo’eče, mada se ideološki ne slažemo ali ti stvarno imaš teži oblik šizofrenije.

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

To sto se vas saka jada pobunila, nema nikakve veze sa nama iz Boke, Pastrovica i tako… Najbolje da vas saka Zelenasa terorise nas ostatak…

Boka Bokeljima
Gost
Boka Bokeljima

Oslobodiocu,
Boka i Pastrovici su najveci gubitnici 1918.
Poslije 500-600 godina zapadnjacke kulture i suzivota sa onima kojima i pripadamo,tada nas pripojise ovima odozgo i srbiji da nas potpuno poseljace i promijene nam govor i tradiciju nasu najljepsu sa kojom treba da se ponosimo.

Oslobodilac
Gost
Oslobodilac

Boka Bokeljima istinu si rekao… samo ti HERCEG Novi i Tvrtko I bas ne pripadaju tamo…

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Boka Bokeljima

Tako je.
Boraveć’ godinu i po na ovom portalu vrlo brzo sam došao do zaključka da Boka Kotorska jednostavno nema ni jedne dodirne tačke sa primitivnim crnogorskim plemenima po brdima i planinama.

Primjetan je i način komuniciranja Bokelja i Crnogoraca. Ja stvarno ne mogu zamisliti kako Crnogorci mogu biti toliko primitivni, vulgarni, nepismeni i prosti.

Cati
Gost
Cati

Šta je problem? Ako ne može u to ,,velelepno” zdanje, biće neka druga sala. Ili bolje napolje. Živjelo naše milo srpstvo, što bi rekao kralj Nikola. Živio DF!

Krojf
Gost
Krojf

Cati,
Organizujte proslavu na kosovo jer je srce srbije

Joo
Gost
Joo

Treba te srbijance tretirati kao sto se tretiraju neo nacisti u svetu……

Baranin
Gost
Baranin

Kao prvo:nije rijec o srbijancima,nego o srbima,kao drugo:najbliži tom pokretu ste vi montenegrini,kao trece:samo dokaz više da si nepismen i da neznas AMA bas ništa….!!!!!

Joo
Gost
Joo

Ja sam eto kako ti kazes Montenegrin….i nikad necu biti blizak pokretu koji slavi okupaciju moje zemlje i okupatora……koja razlika izmedju slavljenja toga, ili recimo okupacije u bilo kom ratu…..okupator je okupator u bilo kojoj uniformi….a onaj ko ga slavi (kao ti) je IZDAJNIK……tu nema druge…….

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Joo kakav okupator oprosti? Vas saka jada Zelenaskih se bunila, ali velika vecina nije. Dakle, vi ste teroristi.

Joo
Gost
Joo

Ne….terorista su srbijanci….okupatori CG….Podgoricka Skupstina sa uradkom koji je imala….se ni po cemu ne razlikuje od bilo koje Hitlerove skupstine odrzane u bilo kojoj drzavi koju je okupirao….okupator je okupator….a izdajnik onaj koji slavi okupatora i okupaciju…..koja razlika izmedju skupstine i recimo slavlja ulaska nacista, fasista, osmanlija, bilo kojeg okupatora….nikakva razlika…….

Oslobodilac
Gost
Oslobodilac

A ne sprdaj se bolan! Koliko je tih Zelenasa bilo? Je li ih bilo po primorju sjeveru? Sve ukupno par hiljada… nesto mi tu mirise na terorizam.

Medovina
Gost
Medovina

Pitaj nekoga ko zna, ako takvog poznaješ, koliko ti znaš i koliko si pismen.

Piplica
Gost
Piplica

Vi ste braca moja malo poremecena i dosta neobrazovana i za vas moze sve… I vjerujem da ce Zorana Kralj da ispane Kralj i pusti vas da se glupirate malo tu jednu noc… Ali vam je mozda pametnije da picite u Zetski na Cetinje, bolje cete izrokat simboliku…

Anonimni 2
Gost
Anonimni 2

E nece u Zetski dom siguran budi. Izdajnicima ne bih nista dozvolio. Neka idu na kakvu livadu da proslave,ali jedno neka zapamte: NIKAD VISE 1918

Oslobodilac
Gost
Oslobodilac

Najjače kad se Dukljani – Crveni Hrvati kobajagi, jave za obrazovanje. Mozda ne biste, kad bi ste znali okle su vam vladari Duklje došli. A, tek da su Nemanjici njihova krv..

Komita
Gost
Komita

Vole oni pozorište, taman im je sve kao predstava za pozorište, oće li biti na bini kakav perfomans, da prikažete kako su junačke srbijanske trupe sa domaćim kolaborantima, pobili Crnogorske vojnike, spalili kuće, pobili stare, žene i djecu. Vjerujem da bi nakon takvoga pozorišnog komada svi u sali ustali i od ushićenja i napada adrenalina, aplaudirali cijelih uru vremena, dok… Više »

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Uh uh kakvo preuvelicavanje… a zvanicni podaci 127 poginulih na obije strane i preostali blagonaklono pomilovani, pa se prikljucili “osvajacu”.

460
Gost
460

Na smetlište, i to vam je predobro.

Duklja
Gost
Duklja

Oni su odavno na smetlištu

Gray
Gost
Gray

Eto imaju savrsen prostor na stocnu pjacu. Taman joj je namjena za takve. Za bolje i nijesu

Baranin
Gost
Baranin

Kako cdm voli da podrži ovakve komentare,koji oluju po srbima….Gray@vec odavno je taj prostor rezervisan za vas,pa nebismo vam kvarili dugogodišnju koncepciju i pripadnost u imenu navedenom uz pijacu…..

Duklja
Gost
Duklja

ne bismo se piše odvojeno, nepismenost osnovna odlika posrbica

2006
Gost
2006

Neka idu kod Vučka u pozorište. Tamo je ionako sve pozorište, taman ka i podgorička skupština. I obavezno jedno prase da obrnu tokom “proslave”.

Medovina
Gost
Medovina

Dobićete, Vi, sve su prilike, veliku salu, ZIKS-a u Spužu, da proslavite kako treba izdaju Crne Gore, izrodi!

Baranin
Gost
Baranin

Sa 95%pristalica i iz toga proistekloj,podgorickoj skupstini i ujedinjenju dava ista naroda,sa jedne strane i 5% vas tadašnjih pobunjenika ,jasno se vidi ko je izrod i izdajica…..Takva vam je sva istina i istorija(lažna normalno)!!!!!

Oli
Gost
Oli

Lazove

Oslobodioci
Gost
Oslobodioci

Sto ne istrajaste u oslobodilackoj borbi (kao vjeciti slobodari), nego se prikloniste poslije okupatoru kad vas je pomilovao? Zato sto vas je bilo saka pobunjenih jada, eto zato.

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Čitaj nesretniče,
Savo Fatić potpreśednik podgoričke Skupštine 1918:
“Ja vas molim, gospodo, da stavimo na stranu Istoriju Crne Gore. Što se pak tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi.”

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ma to je laž, to si ti izmislio.

Razocaran
Gost
Razocaran

Niti Ko MOZE zabraniti,obelezavanje Velikog Dogadjaja,Crnogorskog naroda,Podgoricu Skupstine.Niti see moze zabraniti Dvorana CHP,jer su je gradili Crnogorski narodi
Prema tome,ona pripada C.Gori a NE lopovskom DPSu.

OjHa
Gost
OjHa

E zabranit ćemo Vam pa da ćete crć, za Vas nema. Gradili je jesu Crnogorski narodi, ali Vi ste srbijanski narod, matica Vam srbija pa se vucate tamo i slavite do mile volje i pojte dok ne popadate ispod stola sa sve kačavendom.

ND
Gost
ND

Želja će Vam bit’!

Mrgud
Gost
Mrgud

U srpsku kuću pa drečite,nije Vučić bacio džaba pare,a možda i jeste.

Joo
Gost
Joo

Tacno tako.

Marko
Gost
Marko

Odobrićemo im onda kada odobre proslavu nezavoisnosti Kosova u Beogradskom Narodnom pozorištu! I kada odobre proslavu ukaza o zabrani povratka kralja Petra i karađordjevićima u Srbiju uz trajno oduzimanje imovine. Možda da odobre i početak bombradovanja Srbije i Crne Gore sa akcentom na bombe i kolateralnu štetu u Srbiji, pa da se ta proslava obavi na trgu u Beoradu. Ko… Više »

Razocaran
Gost
Razocaran

Marko,nijesi SAzm,Nazalost Crna Gora ,I’ma Jos SRAMOTNIKA osim tebe.Znam TI Porijeklo,a plasim SE da ces ostati u ISTORIJU,svrstan u on GRUPU ,koju je KRALJ Nikola drzao PODALJE of GUMNA.TAJVE su,CAK I Bratstvenici nazivalu ,,C U T,,

Oglas
Gost
Oglas

Prodajem odlično očuvan traktor IMT Rakovica. Kupljen u Rakovici i moja je želja da se vrati pun u Rakovicu.

marius
Gost
marius

Umjesto da od Boga traze oprost za ono sto su ucinjeli 1918, oni oce da slave. Nazire li se ovom vrijedjanju i negiranju CRNE GORE kraj, ili ce mo ovako vjecno ?

Duda
Gost
Duda

Doći će im irinej i Vučić i Dačić i Dodik i Ana …….
Svi će im doć.

Liberal
Gost
Liberal

To bi bilo identično onome da turska manjina u Srbiji traži da pobjedu u Kosovskoj bitci slavi u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Ćirgić
Gost
Ćirgić

Mogli bi da slave da su pobijedili.

Gulag
Gost
Gulag

To oni sami slave…😂

Bule
Gost
Bule

Pa ne bi bilo isto. Protagonisti Podgoricke skupstine su bili Crnogorci.
Nekima je prosto krivo sto su oni u to vreme drugacije razmisljali.

2006
Gost
2006

I tada su bili manjina, skupljena s koca i konopca…

Send this to a friend