Politika

Pulević: Izađimo svi na Lovćen 21. maja, neka zasija u crveno gora koja je svima nama izvorište i utočište

Vukić Pulević

Akademik Vukić Pulević pozvao je građane da 21.maja izađu na Lovćen, kako bi dostojno proslavili sveti datum savremene crnogorske istorije.

Ove godine Crna Gora proslavlja 15 godina od obnove svoje nezavisnosti.

“Prvi put u suverenoj Crnoj Gori na vlasti je ideologija koja više od vijek i po čini sve da potre crnogorsku nezavisnost i crnogorski identitet. Zato je ovogodišnji 21. maj ispit naše nacionalne zrelosti”, kazao je Pulević.

Mnogo je, dodaje, istorijskih primjera u kojima je u najtežim trenucima za neku zemlju nacionalno jedinstvo bilo presudno za njenu odbranu.

“Jedan od najpoznatijih svakako je primjer Sovjetskoga Saveza koji je krajem 1941. godine dok su Hitlerovi tenkovi bili pred Moskvom, organizovao veliku paradu kako bi podigao borbeni moral svojih jedinica. Danas pred Crnom Gorom nijesu neprijateljski tenkovi, ali jeste u sred nje na vlasti izdajnička Vlada koja svakim danom ponižava crnogorski nacionalni ośećaj i ugrožava njene građanske temelje. Ta Vlada izvršava ono što nijesu uspjeli mnogi okupatori koji su prohujali crnogorskom teritorijom od 1916. do 1945. godine”, ističe Pulević.

Zato je, naglašava, generacijska dužnost da 21. maja svi zajedno izađemo na Lovćen i dostojno proslavimo taj sveti datum savremene crnogorske istorije.

“Prije 15 godina crnogorsku smo nezavisnost mimo svih balkanskih „pravila“ izborili olovkom, ali sada su te vrijednosti dovedene u pitanje. Zato je pravo vrijeme da tu nezavisnost očuvamo svojim aktivizmom i svojom neprestanom borbom za crnogorsku slobodu i očuvanje građanskog karaktera crnogorskoga društva. Neka cijeli svijet vidi da ovo nije zemlja kojom će se upravljati iz Beograda preko marionetske družine koja je zapośela prostorije Vlade, neka Crna Gora pokaže svoje najljepše antifašističko lice da svi zajedno proslavimo 21. maj na Lovćenu”, navodi akademik.

Podsjeća da je aktuelni premijer jednom rekao kako Crna Gora ne bi bila nezavisna da se on pitao 2006. godine.

“Danas je taj čovjek prvi čovjek izvršne vlasti. Hoćemo li takvoga čovjeka da čekamo da nam kaže nešto o ljubavi prema Crnoj Gori? Nećemo! Jer znamo da on 21. maja za razliku od nas nema što da proslavi. Zato dajem punu podršku patriotskim organizacijama koje će 21. maja ove godine organizovati Centralnu proslavu na Ivanovim koritima, odakle će okupljeni krenuti prema crnogorskoj kapi – Lovćenu đe će iznijeti našu zastavu koja je posljednjih godina paljena, bucana i gažena od strane onih koji sada upravljaju našom domovinom. Neka provedri više Lovćena! Neka zasija u crveno gora koja je svima nama izvorište i utočište! Neka bude vječna Crna Gora! Vidimo se 21. maja”, poručuje Vulević.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mico
Gost
Mico

Vrijeme je da ustanemo na nase noge i da ne dozvolimo da nas gaze i ponizavaju ,da ne dozvolimo sto su Albanci na Kosovo,Bosanci u Bosnu,Hrvati u Hrvatsku,mi smo Crnogorci i cuvajmo ovu nasu jedinu drzavu koju imamo,ne dozvolimo da nas ponizavaju,vrijedjaju tudjim zastavama i uzimaju nam nas dom kao sto su to zamislili.Zivjela nam Crna Goro volimo te svim… Više »

NK boy
Gost
NK boy

Ako Boga da lijepog vremena odoh do Mostara.

Rajka
Gost
Rajka

Kakvo licemjerje, a Njegošu ne date da se obnovi grob, crkva koju je sam podigao kao mitropolit. Skrnavite sveto mjesto svojim prisustvom.

Stori Pirvam
Gost
Stori Pirvam

Podržavam 100%

Levis
Gost
Levis

Naravno.

Rale
Gost
Rale

Evviva!

Darko
Gost
Darko

Potonja je ura moji Crnogorci

Kotor
Gost
Kotor

Izlazimo, nego što poštovani profesore!

Eto tako
Gost
Eto tako

Izacemo,jedva cekam da budemo svoji medju svoje

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Napokon neko da se oglasi🇲🇪💪idemo svi intelektulaci sportisti profesori nastavnici ljekari svi ne ustezite se kad ako ne sad ko ako ne mi🇲🇪👆

patriota
Gost
patriota

svi,svi, svi…

free samples
Gost
free samples

Vuce Draskovicu ti li si?

Novljanin
Gost
Novljanin

hahahaahaahahahahaha

Expert
Gost
Expert

Za Crnu Goru!Pa nasa narodna nosnja je proglasena Najljepsom na svijetu ,himna je takodje nagradjivana ,kome to moze da smeta,nije mi jasno

Mico
Gost
Mico

Carevicu ocigledno.

Antifa
Gost
Antifa

Vidimo se tamo dje su nam se preci vjekovima okupljali 🔥 🇲🇪 🔥 pa neka postane tradicija proslavljati tamo 21. maj

adan
Gost
adan

Građani Crne Gore, koji osjećate ovu zemlju svojom, dižite se više, ne sjedite doma i navijate komentarima. Tako je najlakše. Pozdrav sa Cetinja.

Dula
Gost
Dula

👋👋👋🇲🇪🇲🇪🇲🇪👋👋👋
Srecan 21.MAJ i vjecna CRNA GORA!

Mina
Gost
Mina

Mozes li ti?

Miro
Gost
Miro

Poštovanje g. Pulevicu.

Hogar
Gost
Hogar

Svi na Lovćen! 🇲🇪 ✊

Pluton
Gost
Pluton

Za naš jedini dom🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪 vidimo se 21.og na Lovćenu ♥️🇲🇪

Velimir
Gost
Velimir

Sve ti zivjelo,brate!

Veliki krsi
Gost
Veliki krsi

Crnogorci su vjekovima napadani,ubijani,prognjani,raseljavani, itd.ali nikada nijesu se odrekli da su Crnogorci.
Neće ni ovaj put,naše je porijeklo crnogorsko,Crnogorci za Crnu Goru umirali su naši moramo to poštovati i braniti.

Send this to a friend