Politika

Puna podrška Crne Gore Makedoniji u integracionim procesima ka EU i NATO

Poziv Makedoniji da otpočne pregovore u vezi sa ulaskom u NATO od naročitog je značaja sa aspekta regionalne bezbjednosti, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić tokom susreta sa potpredsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Oliverom Spasovskim.

Nuhodžić je boravio danas u zvaničnoj posjeti što je bila je prilika da on u svoje i u ime Vlade Crne Gore, uputi čestitke zvaničnicima i građanima te zemlje zbog nedavnog poziva za članstvo u NATO i skorog otpočinjanja pregovora za Evropskom unijom.

“Makedonija u ovim procesima može računati na snažnu i prijateljsku podršku Crne Gore, i iskazao uvjerenje da će naše iskustvo biti korisno i dobrodošlo u evropskim i evroatlantskim integracijama koje Makedoniji predstoje”, saopšteno je iz MUP-a.

Tokom sastanka ministri su ocijenili da je saradnja dva resora unutrašnjih poslova kvalitetna, naročito u dijelu policijskih poslova, kako na bilateralnom, tako i na regionalnom planu.

“Sa susreta je poručeno da borba protiv organizovanog kriminala, nelegalnih migracija i terorizma, kao i drugih oblika teškog kriminala, ostaje prioritet regionalnog zalaganja, a u narednom periodu fokus intenzivnije saradnje biće i na ispunjavanju mjerila iz Poglavlja 24 iz pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom”, ističe se u MUP-u.

Ministri su pohvalili i zajedničke policijske aktivnosti koje se već nekoliko godina zaredom ostvaruju tokom ljetnje turističke sezone, kroz prisustvo policijskih službenika iz Makedonije a koje doprinose jačanju prijateljskih veza, ali i prevenciji svih oblika kriminala.

“Današnji susret bio je prilika da ministri Nuhodžić i Spasovski potpišu i sporazum između dvije vlade u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, u cilju jačanja nacionalnih mehanizama za efikasniji odgovor na izazove u ovoj oblasti”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovan
Gost
Jovan

Svaka čast,sve čestitke gospodinu Nuhodziću na jednom divnom obraćanju !!!

Send this to a friend