Politika

Purišić izabran za predsjednika odbora Bošnjačke stranke u Plavu

Kemal Purišić

Članovi novog saziva Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Plav, na konstitutivnoj sjednici, izabrali su Kemala Purišića, za novog predsjednika odbora. Purišić je na toj poziciji naslijedio Damira Gutića, saopšteno je iz te političke partije.

U novom sazivu OO. koji broji 45 članova, dvije trećine su članovi koji do sada nijesu bili u organima partije. Među novoizabranima, 31 član je sa visokom stručnom spremom, različitih zvanja, što garantuje kompletno vođenje politike u svim oblastima.

“Kemal Purišić je dugogodišnji visoki funkcioner Bošnjačke stranke. Bivši je potpredsjednik partije, u dva saziva je bio poslanik BS u Skupštini Crne Gore, a tokom mandata 42. Vlade Crne Gore bio je ministar rada i socijalnog staranja”, navodi se u saopštenju.

On je istakao da će njegova namjera u narednom periodu biti unaprjeđenje političkih procesa, sa posebnim akcentom na opštinu Plav.

“Cilj je nastavak dosljedne realizacije Programa BS i izbornih obećanja, s akcentom na afirmaciju bošnjačke kulture i drugih posebnosti. Takođe, dinamičan, inkluzivan i uravnotežen razvoj opštine, prioriteti su za naredni period. Radićemo na otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju životnog standarda naših građana, kroz valorizaciju brojnih, a neiskorištenih razvojnih resursa opštine Plav”, kazao je Purišić.

Istakao je da će se kao predsjednik odbora BS zalagati i za bolju saobraćajnu povezanost i za više državnih investicija u javnu infrastrukturu opštine Plav.

“Osim predsjednika Purišića, članovi novog saziva Opštinskog odbora BS Plav su i Damir Gutić, Omer Šahmanović, Ervin Kandić, Sadam Luković, Mirza Medunjanin, Fuad Feratović, Miralem Redžepagić, Semir Canović, Jasmina Cikotić, Rasim Osmančević, Demir Redžić, Muhamed Redžepagić, Erdan Purišić, Azemina Šahmanović, Mirza Cecunjanin, Sead Bašić, Ajla Bećkanović, Adem Baković, Abidin Musić, Asmir Pupović, Erzana Redžematović, Sabina Kolašinac, Semir Baković, Sehadin Redžematović, Dija Jasavić, Elvis Purišić, Džemajlje Redžepagić, Malja Markišić, Skender Gutić, Armiz Luković, Safet Kandić, Alma Bašić, Jasmin Gutić, Ramo Reković, Irfan Redžepagić, Melin Jadadić, Arslan Huseinović, Selmir Purišić, Semir Canović, Merdin PurišićEnes Luković, Ernes Bašić, Zećo Markišić i Besim Gutić”,zaključuje se u saopštenju.

 

Send this to a friend