Politika

Rabrenović: Politička scena u Crnoj Gori – rijaliti šou; poslanici – rijaliti zvijezde

Politička scena, pogotovo parlament Crne Gore mi liči na rijaliti šou, a poslanici se ponašaju kao rijaliti zvijezde, ocijenio je potpredsjednik Liberalne partije, Jovo Rabrenović, gostujući u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Kaže da na taj način poslanici žele da se istaknu, misleći da će tada imati više glasova i medijskog prostora.

“Kada sam čuo vijest da je Knežević napadnut na Aerodoromu, znajući sve šta se dešava u poslednjih nekoliko godina, kako pojedini poslanici žele da budu žrtve, nijesam vjerovao da je tako nešto moguće, ali naravno, mogu se desiti ekscesi i možda stvarno postoje sugrađani koji bi nekog napali. Kasnije se pokazalo da je to klasična dezinformacija sa kojom je on nešto želio postići”, istakao je Rabrenović.

Posebno ga je zgrozila reakcija Tužilaštva, koje je na vrlo brz način procesuirala Ivana Gardaševića.

“Bez ikakvih dokaza su ga smjestili u pritvoru 72 sata, želeći da dokažu kako poštuju prava poslanika u odnosu na prava ostalih građana. Ispada da je jedan poslanik mnogo važniji nego što sam ja, vi ili bilo ko od naših sugrađana”, naglasio je Rabrenović.

Sa druge strane, dodaje, imali smo jasan i precizan stav suda.

“Taj sudija se izdigao iznad političkih priča i vrlo brzo je reagovao, pogledao snimak i pustio čovjeka na slobodu. Nevini čovjek je ležao u zatvoru, pa neka je i nekoliko sati, ali cijela regionalna javnost ga je proglasila teroristom, ekstremistom i nasilnikom. On i njegova porodica su tu bili samo žrtve”, napomenuo je Rabrenović.

Vidjeli smo na snimku da je došlo do guranja i udaranja porodice Gardašević od strane Kneževićevog obezbjeđenja, što je, po njegovom mišljenju, katastrofalno.

“To je vrlo ružna slika koja se šalje javnosti. Bolno je što će to demokratski razvijene zemlje da gledaju i da ne vjeruju šta se kod nas dešava. Posebno je poražavajuće što je poslanik spreman da izgovori takve riječi, kao i to da će da nosi lično naoružanje”, kazao je Rabrenović.

Najindikativnije je to što se neko osuđuje zato što vozi automobil cetinjskih tablica, a sa druge strane, pojašnjava, odmah su u javnosti proglašeni kao loši.

“Crnogorska javnost na taj način oblikuje svijest građana da svako ko ovu državu istinski voli, ko se bori za nju i želi da je vidi u EU, biva proglašen desničarima, teroristima, lošim ljudima itd. To su porazne i užasne činjenice koje sve nas trebaju da zabrinu”, poručio je Rabrenović.

Send this to a friend