Politika

Radenko Lacmanović pristupio Demokratama

Demokratskoj Crnoj Gori danas je pristupio ugledni pravnik, borac za ljudska prava i slobode, civilni aktivista i doskorašnji član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, Radenko Lacmanović, saopšteno je iz te partije.

On je kazao da su motivi za pristupanje Demokratama prepoznavanje snage te stranke koja može biti stožer oko kojeg će se okupiti sve snage za smjenu aktuelnog režima.

Takođe, Lacmanović je prilikom susreta sa predsjednikom Aleksom Bečićem i generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem ocijenio da su Demokrate stranka koja sabira, a ne dijeli, nudi rješenja i ne proizvodi probleme.

Prema riječima Lacmanovića ta stranka ima najveći koalicioni potencijal za okupljanje antirežimskih snaga nakon narednih izbora. Demokrate su, smatra, neko ko uprkos petogodišnjem egzistiranju na političkoj sceni i dalje nudi nove ideje i kvalitetna rješenja, kako bi društvo u Crnoj Gori bilo slobodnije, pravednije i ekonomski prosperitetnije.

“U našoj stranci ekspert za zaštitu ljudskih prava i sloboda, kako sam kaže, prepoznao je one koji ne prave kompromis niti računaju koliko koštaju prava i slobode svakog građanina”, dodaje se u saopštenju.

Potpun spoj tradicionalnog i modernog, Lacmanović cijeni da je našao u stranci kojoj je pristupio. Tradicionalno je, ističe, što je riječ ne samo garancija već i najbolja potvrda obećanog biračima. Takođe i vrijednosti porodice i afirmacija prijateljstva najbolja su garancija očuvanja naslijeđenog od predaka.

“Demokrate su sigurnost da će nasleđe od predaka biti sačuvano, ali i obaveza prema potomcima da nastave putem istine, pravde i ljubavi. Moderno kod Demokrata je to što u političkim protivnicima ne prepoznaju neprijatelje, već ljude koji žele dobro zajednici samo se razlikuju od nas u načinu kako doći do pravog cilja. Konačno Demokratska Crna Gora u DPS-u jedino ima političkog protivnika sa kojim ni pod kojim uslovima neće sarađivati, niti im davati povoda da opstaju na podjelama u Crnoj Gori”, rekao je Lacmanović.

Bečić izrazio je zadovoljstvo što se nastavlja kadrovsko jačanje naše stranke i uvjerenje da će Lacmanovićev angažman doprinijeti prepoznavanju Demokrata kao protivnika aktuelne vlasti na način što nudimo kvalitetna rješenja u oblastima koja su do sada prilično bila zapostavljena na političkoj sceni Crne Gore, kao što su ljudska prava i vladavina institucija, a ne pojedinaca.

Od Lacmanovića, Bečić očekuje da će dati snažan doprinos kroz aktivnost u Savjetu Demokrata koji će uskoro biti formiran, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Piksi
Gost
Piksi

E bogomi si se usrecio

rzv
Gost
rzv

A i oni sa nji9m.

Janko
Gost
Janko

Dje li su ovo prepisali?

Meljko
Gost
Meljko

Čini mi se od Jokovića

Mladen
Gost
Mladen

Bili su osveženje na političkoj sceni, sad razočarenje

Magistar
Gost
Magistar

Eto, prelece kod plagijatora.

Istina
Gost
Istina

Usrecio se u toj kvazi partiju

Lscg
Gost
Lscg

Hahahaha

Marko
Gost
Marko

Cim je bivsi prelazi u drugu partiju. Hahaha

SAMO JA
Gost
SAMO JA

SNP je iz svoje parrije osnovao dvadeset partija i to je snaga koja bi da nekom nesto kaze

PjevačIvica
Gost
PjevačIvica

Bečić i Mandić su na zajedničkom zadatku i imaju zjedničko biračko tijelo.

Poslovica
Gost
Poslovica

Para vrti gde burgija neće.

hah
Gost
hah

Auh, e, izabrao je…pi!

Send this to a friend