Politika

Radili su ovako i onako, a otišli su onamo, namo

Žarko Radulović

Član opštinskog odbora Socijaldemokrata Budve i suvlasnik hotela Splendid Žarko Radulović kaže da će podrška koju je dala Crnogorska vladajućoj koaliciji u Budvi imati dalekosežne posljedice, koje će se ovu partiju poslati u prošlost, ali će dati šansu nekima da i dalje manipulišu međunarodnom podrškom.

Radulović je u razgovoru za Vikend novine kazao da se u unutrašnjoj politici neće mnogo promijeniti. “Mala je Crna Gora i znamo se međusobno. Crnogorska je i do sada radila i ovako i onako, ali sada su otišli “onamo, namo” i pokazali da ne zaslužuju ime koje nose. Inače je bilo hrabro dati ime partiji “Crnogorska”. To i sada vidimo kada je ova partija dala podršku onima koji ne žele dobro Crnoj Gori, makar kakvu ja vidim”, kaže Radulović.

On tvrdi da posljedice dogovora u Budvi nisu sagledive do kraja i da će vrijeme pokazati zašto se sve ovo dogodilo. “Imamo široku koaliciju u kojoj se nalaze i crnogorske partije, ali i one prosrpske, i lijeve i desne. Centra nema, iako Socijaldemokratska partija pretenduje na to, ali on nije nigdje ni lijevo ni desno. Nje nema nigdje. I do sada smo znali da to nije moglo da funkcioniše. Na kraju krajeva, više od šest mjeseci nijesu održali sjednicu lokalnog parlamenta”, ističe Radulović.

On smatra da će neke partije, kao što su Demokrate, ovaj potez Crnogorske koristiti u međunarodnim kontaktima. “Sada će Aleksa Bečić moći da govori da je okupio građanske partije, pa građanske partije na čijem je čelu član nacionalne manjine, što ja podržavam, srpske nacionalne i crnogorske nacionalne partije. Zamislite to! Druga je priča što mi znamo da je sve to vještačko i da ne odražava pravo stanje u Crnoj Gori. Oni imaju dobru priču za međunarodnu zajednicu, a sve zahvaljujući Crnogorskoj”, kaže Radulović.

Ovaj ugledni funkcioner SD-a naglašava da to što jedna partija nosi prefiks “Crnogorska” ne znači da je ona i stvarno crnogorska partija, što je ovih dana u Budvi i dokazano. “Mislim da veći dio njih nije ni svjestan što su napravili. Mislim da je njihov predsjednik partije sigurno znao šta rade. Koji do skoro nije ni bio građanin naše države. Ovim činom oni nijesu spasili vlast u Budvi već i u Kotoru i Herceg Novom i sada se nastavlja agonija tih gradova”, kaže Radulović.

Nosilac liste na posljednjim izborima u Budvi kaže da “jedva čeka novembar” i proslavu 100 godina oslobođenja Budve.

“Vrlo interesantno će biti da vidimo kako će se ponašati Crnogorska. Ne bi me čudilo da potpredsjednik opštine iz ove partije bude aktivan učesnik proslave koj a slavi okupaciju Budve od strane srpske vojske, jer je ona već bila oslobođena. Ko ovu državu doživljava kao svoju, ko nema drugu državu bez ovu i nikada je nije ni imao, taj dan kada je srpska vojska ušla u budu mora doživljavati kao okupaciju. Jer nakon toga nam se desilo da nam je ukinuta monarhija, da smo izgubili državu i ulazimo u ovaj užas zadnjih skoro 100 godina”, ističe Radulović.

 

54 Komentara na "Radili su ovako i onako, a otišli su onamo, namo"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend