Politika

Radojević: SPC počela otvorenu kampanju pred izbore u Nikšiću

Srpska pravoslavna crkva SPC počela je sa novom vladajućom većinom otvorenu kampanju pred izbore u Nikšiću, ocijenio je predsjednik Opštinski odbor SD-a Nikšić Marko Radojević.

Radojević

Time je, kako dodaje, zvanično nastavljena klerikalizacija crnogorskog društva do mjere nedvosmislene prepoznatljivosti.

“Ili su možda premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sasvim “slučajno” baš u toku kampanje za nikšićke izbore, posjetili Eparhiju budimljansko-nikšićku, gdje ih je dočekao administrator MCP Joanikije, kada su zajedno poslali otvorene političke poruke”, kazao je Radojević.

Kako je rekao, tom prilikom političari i crkveni velikodostojnici su, usred političke kampanje, poslali poruku da: će posjeta Nikšiću biti “dobar znak za preporod Nikšića, za uspjeh vlasti Crne Gore u svemu što dobro čini i planira”, ali i da “je ovo godina velikih događaja i promjena u Nikšiću, ako Bog da”.

“Kakvih promjena u Nikšiću, usred kampanje, sasvim je jasno. A još jasnije je da se ovakve poruke šalju uzsvesrdnu podršku premijera i predsjednika Skupštine. Oni, baš kao i ministarka Vesna Bratić i mnogi drugi apostoli, posjećuju čelnike opština koje im “odgovaraju”, a u opštinama koje im nijesu poltički bliske ne posjećuju njihove čelnike, već obilaze isključivo crkvene predstavnike, crkve i manastire”, poručio je Radojević.

On ocjenjuje da time izborna kampanja u Nikšiću pokazuje pravo lice kvazigrađanskih partija.

“Partija koje se varaju ako misle da je dovoljno da na izborne liste postave nekoliko nepravoslavaca da figuriraju i budu im alibi za ovakva činjenja. Baš kao što se varaju da mogu papagajskim ponavljanjem da su građanske partije, sa sebe sprati činjenja u kojima otvoreno rade na potpunoj klerikalizaciji društva i koriste crkvu za političke ciljeve, a i crkva njih”, naveo je Radojević.

On smatra da to pokazuje da je Crna Gora na raskrsnici između građanske i nacionalne, sekularne i teokratske, multivjerske i svetosavske, evropske i srednjevjekovne, nezavisne i zavisne države.

“Stoga,  pozivamo građane da ovakve manipulacije prepoznaju, i okrenu se realnoj situaciji u društvu. Onom društvu koje je, nažalost, za dva mjeseca došlo na listu “Ne putuj” korona-zemalja, zajedno sa Avganistanom, Irakom i Alžirom”, zaključio je Radojević. SPC

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milija
Gost
Milija

Dobra osoba iz loše partije

Поскок
Gost
Поскок

Може црква бити наклоњена коме год оће, коалиција За Будућност Никшића добија изборе, најбољи кандидат за градоначелника честит и образовани Марко Ковачевић ће ослободити Никшић !

Lazo
Gost
Lazo

U Nikšiću dobijate poslednji udarac, još ste ranjivi od prošlog. Koalicija Za budućnost Nikšića nema konkurenciju! 4️⃣

Eto tako
Gost
Eto tako

Rijetko posten,skroman,strucan i pametan momak.bravo Marko👏

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Tako je. Poštenije bi bilo da Joanukije stane na čelo izborne liste nego što nam uvaljuje kukavičja jaja.

Send this to a friend