Politika

Radoš poručio da Skupština ne smije biti talac Demokratskog fronta

Predstavnik Hrvatske u Evropskom parlamentu poslanik Jozo Radoš smatra da je nedavna sjednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, koja je održana u crnogorskom parlamentu, a kojoj su prisustvovali i poslanici Demokratskog fronta, primjer kako sastanak međuparlamentarne delegacije ne bi trebalo da izgleda.

“Nije bilo prostora za ozbiljnu raspravu niti po jednoj tački dnevnog reda. Kompletno vrijeme je pojela opozicija, koja se vratila i optuživala sve, vrlo grubo, uključujući i izvjestioca Čarlsa Tanoka, tako da prostora za konstruktivnu raspravu oko ključnih pitanja nije bilo”, rekao je evropski poslanik u razgovoru za Pobjedu.

Radoš, koji je prisustvovao sjednici, kazao je da ponašanje DF-a u Skupštini nije način na koji bi parlament trebalo da funkcioniše.

“Smatram da ovakve sjednice i zasjedanje Skupštine Crne Gore ne smiju funkcionisati tako da budu taoci jedne političke skupine koja je odlučila da se vrati u parlament”, kaže poslanik EP.

Smatra da zbog ponašanja dijela opozicije nijesu prihvaćene zajedničke preporuke POSP-a i ističe da to ne smije biti pravilo.

“Moglo se ozbiljnije ući u raspravu, ali gospoda iz opozicije samo su željela optužiti sve, koga su stigli. Prostora za argmentovanu raspavu nije bilo. Kad se na takav način vode i redovne sjednice Skupštine, onda to nije dobar način komunikacije, jer se procesi u parlamentu zasnivaju na argumentovanoj raspravi, a ne samo na međusobnom optuživanju”, poručio je Radoš.

Komentarišući činjenicu da je takozvana građanska opozicija i dalje van parlamenta, Radoš kaže da je napuštanje skupštinskih klupa i bojkot riskantan korak.

“Kada jednom napustite parlament onda se teško vratiti. Zato smatram da je za dobro Crne Gore bolje da se vrate u parlament, pa makar suočeni i sa teškim optužbama, a sve u nadi da će se djelovanjem u parlamentu ublažiti zategnuti odnosi i da će ta komunikacija postati malo uljudnija”, rekao je sagovornik Pobjede. G

EU se neće miješati u izbor predsjedničkih kandidata

Komentarišući mogućnost da se bivši premijer Milo Đukanović kandiduje za predsjednika Crne Gore, ali i spekulacije da EU ne podržava takvu odluku, Radoš kaže da niko nema pravo da se miješa u odluku bilo koga da se kandiduje i bude izabran.

“Zbog svog dugogodišnjeg vladanja, Đukanović jeste osoba koja je kontroverzna i trn u oku mnogima. Međutim, teško će se bilo ko moći miješati u demokratsko pravo svakog građanina da se kandiduje i da bude izabran pa makar to bio i Milo Đukanović. Pretpostavljam da se EU u to neće miješati, ni direktno, ni iza kulisa. On ima pravo da se kandiduje i to je pitanje njegovih političkih, i procjena njegove stranke. Ne očekujem bilo kakvo miješanje ili sugestije sa strane”, poručio je poslanik EP.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sorela
Gost
Sorela

Apsolutno se slazem.. ocito da je sve pocelo da zavisi od njih.. da ne treba neko da ih moli ? Ne zaista.. nisu ini najbitnija karika..

Rejna
Gost
Rejna

Organizacija propalih politicara pokusava na svaki nacin da onemoguci rad institucija sistema i to im zaista ne treba dozvoliti..

Tale
Gost
Tale

Da nije ovaj clan DRPS-a.

primorac
Gost
primorac

Simpatizer. Nije skup.

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

Ovaj RADOS je “pravi” Hrvat.

Koyot
Gost
Koyot

Ja ne znam ni odakle im obraza da se vrate. Godinu dana su bojkotovali, primali plate, prevarili glasace. Sada kada su se vratili misle da mogu da rade sta hoce i kako hoce.

Istina boli
Gost
Istina boli

Kada Hrvat kritikuje Df znam da su na pravom putu.

Kosta
Gost
Kosta

Ko ve biti predsjednik samo je nama da odlucimo i niko tu se ne mijesa, a Djukanovic jeste trn u oku opoziciji jer nikad ga ne mogu pobijediti jer mi Crnogorci znamo sta je on sve uradio za drzavu!

Petar
Gost
Petar

DF misli da ako je dosao u skupstinu da moze da se ponasa isto kao i na ulicu! Znaju da kritikuju a da urade ili predloze nesto nista i brukaju nas parlament.

Send this to a friend