Politika

Radovanić: Krenuo nezaustavljivi pad Đukanovića, sviće Crnoj Gori

Na današnje istraživanje CEDEM-a, čiji rezultati, između ostalog, pokazuju da je rejting DPS-u u padu, reagovali su iz pokreta URA konstatujući da je krenuo nezaustavljivi pad Đukanovića.

<<<U padu DPS i Demokrate, raste DF, građani najviše vjeruju Milu Đukanoviću>>>

“Najvažniji pokazatelj istraživanja je nikad slabiji rejting Demokratske partije socijalista. Sve afere koje su isplivale i protesti koji su se dešavali evidentno su uzeli danak. Možda i najvažniji element istraživanja jeste da sve više građana polako napušta stege koje im je nametnula tridesetogodišnja nepromijena vlast i da oslobođeni straha sve jače govore da su protiv DPS. Čak i CEDEM više ne krije brodolom Demokratske partije socijalista. Pad Đukanovića će biti bolan za kriminalce i oligarhe a srećan za Crnu Goru. Pitamo se samo znoji li se Đukanović danas kao na pres konferenciji u Vili Gorica”, ističe generalni sekretar URA-e, Mileta Radovanić.

Kako navodi, istraživanje treba uzeti sa određenom dozom rezerve.

“Važno je istaći da istraživanje treba čitati kao relativno, ne nasijedajući na moguću političku kalkulaciju koja se često krije iza naručioca istraživanja. Ovo ne treba da bude nikakav signal opoziciji da pohrli na izbore već moramo svi zajedno nastaviti našu misiju stvaranja snažnog pritiska na vlast u cilju ostvarivanja mogućnosti za fer i demokratsko izjašnjavanje. Ukoliko do toga dođe, DPS neće imati ni ovih navedenih 34 odsto”, kazao je Radovanić

U GP URA se,kažu,  nisu nikada bavili kalkulacijama i istražvanjima.

“Što se Ure tiče, nikada se nismo bavili istraživanjima već smo potpuno samouvjereno vodili svoju politiku. Pokušavamo da na sve načine izgradimo jasnu proevropsku alternativu i ponudimo konstruktivnu i jasnu političku opciju koja svoj program neće bazirati na populizmu, lažnom patriotizmu ili prevaziđenoj politici prošlosti. Raduje nas da je i CEDEM konstatovao da smo porasli duplo u odnosu na prošlu godinu. To potvrđuje i veliki priliv novih članova i simpatizera koji se desio u toku proljeća. URA se nikada nije bavila politikanstvom i kalkulacijama već isključivo željom za promjenama. Očigledno je da sve više građana prepoznaje našu iskrenu borbu za bolju i drugačiju Crnu Goru”, zaključio je Radovanić.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Daj bože da i u Cg se jednom promjeni vlast

Nezavisni
Gost
Nezavisni

,, Šnila” baba što joj milo bilo

Brano
Gost
Brano

Odakle je ova partija?

Mojsije
Gost
Mojsije

Opet URA u prazno.Sve ekspert do eksperta na celu sa sveznajucim Abazovicem.Istrazivanja sa uzorkom od 1000 izabranih nije uopste pouzdan sistem za valjanu ocjenu.Druga ispitivanja imaju xrugojaci rezultat.

Fileopg
Gost
Fileopg

od kad je osnovana URA stalno ponavljaju jedno te isto ,, milo se ljulja samo što nije padnujo i gotov je” i na toj priči grade partijsku strategiju….

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Kakvi su ovo zevzeci, majko sveta Bogorodice. Njima pod nosem, u maju ove godine, DPS je spremio dobitnu kombinaciju za izbore 2020. god. a opozicija to nije ni primijetila. Nikad nista od njih.

Danko
Gost
Danko

Stvarno da se coek zapita, mozda stvarno treba gradjanima CG ove utvare za vlast postavit?!?! Ko zna mozda smo stvarno to zasluzili s obzirom da im dozvoljavamo da postoje i ( ne ) rade!!!

Brko
Gost
Brko

MILO KRALJU !

Mala
Gost
Mala

Ko je ovaj?

Rika
Gost
Rika

Kakav je ovo neozbiljan komentar, zar je moguce da ovi iz URA ovako likuju kao da su osvojili izbore. Pa ovi iz CEDEM su na prosle izbore davali projekcije koje se uopste nisu poklopile sa rezulatom izbora. Sdp nije prosao cenzus u PG a ovi im davali 5 ili 6%.

Send this to a friend