Politika

URA potpisala Memorandum o saradnji sa Zelenim Danske, jedan od ciljeva osnivanje Zelene političke akademije

Građanski pokret URA i Zeleni Danske (SF) dijele zajedničku viziju Evrope, održivu, zelenu i u kojoj svi ljudi žive slobodno, bez obzira na religijsku opredijeljenost, seksualnu orjentaciju ili politički stav. Stremimo ka najvišim standardima dobrog upravljanja i zajednički ćemo raditi na promociji naših društava u kojima političke partije igraju konstruktivnu i demokratsku ulogu, odgovaraju potrebama građana i jačaju inkluziju svih grupa u društvu. Inspirisaćemo jedni druge i njegovati nove ideje za političko organizovanje i rješavanje problema, piše u Memorandumu o saradnji koji je danas generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić potpisao sa potpredsjednikom Zelenih Danske Serdalom Benlijem.

Kako navode, jedan od glavnih ciljeva je i osnivanje Zelene političke akademije, koja će služiti za osnaživanje novih generacija političara u Crnoj Gori, ali i šire.

Poručuju da Zelene Danske i URU povezuje pragmatizam, čija je svrha da razvija rješenja i stvori uticaj u organima zakonodavne vlasti.

“Naša kolaboracija biće strateška, zato jer se angažujemo da kreiramo promjene u zajednici. Ostvarićemo benefite na polju razvoju, promovisaćemo održivost, njegovati partnerstva i poznanstva i radićemo zajednički u pravcu jačanja mladih lidera u partijama. Memorandum o saradnji prvi je korak u zajedničkom radu koji nam predstoji”, zaključuje se u dokumentu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Naroz
Gost
Naroz

Zna li ovaj zeleni Danac, da je URA dala zeleno svijetlo za istraživanje nafte u priobalju? URA nema Z od zelenog, u koaliciji sa ekstremnom desnicom, ne protivi se uticaju crkve, itd, itd…

Simon
Gost
Simon

Neće dat ura !! 😂😂😂😂😂

MajskaCrna Gora
Gost
MajskaCrna Gora

A to je prava stvar. Oni su materijalizovali sve prirodne resurse i zive bogato pa sad nas uče zelenoj ekonomiji sa platom od 400e. A makse jadan.

Send this to a friend