Politika

Radulović: Bez protesta, bojkot gubi smisao

PHOTO: Dnevne Novine

Bojkot je neophodan, ali ne i dovoljan modus zajedničkog djelovanja opozicije. On polako gubi smisao, kazao je u intervjuu za, Dan potpredsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Branko Radulović.

On je istakao da se do prvih sveopštih slobodnih izbora u 2018. godini može doći samo nenasilnim, kontinuiranim, opštenarodnim protestima.

“Bojkot je neophodan, ali ne i dovoljan modus zajedničkog djelovanja opozicije. On polako gubi smisao. Ako želimo efikasan i po opoziciju prihvatljiv epilog ove krize, demokragski pritisak jedinstvene opozicije mora da bude sadržajniji, dinamičniji i principijelniji. Anemičnost i stend baj pozicija ne vodi sveopštim fer i slobodnim izborima. Socijalni i ekonomski sunovrat se nastavlja, resursi se uništavaju i rasprodaju, brutalno se uvodi diktatura, sve je više političkih zatvorenika, a kriminalni klanovi haraju i uspostavljavaju svoju pravdu. Do prvih sveopštih slobodnih izbora u 2018. može se doći samo nenasilnim, kontinuiranim, opštenarodnim protestima”, rekao je Radulović za Dan.

On je istakao da narod to iščekuje.

“Svuda se pokazalo da je to najefikasniji metod. Poslednja dešavanja u Rumuniji to potvrđuju. Misija DF-a i programi i aktivnosti koje nudimo samo su potvrda istorijskog značaja ovog najvažnijeg političkog subjekta. Proizveli smo toliko događaja, dovoljno za jedan vijek, žrtvovali se, prošli golgotu, i još je prolazimo. Zato smo u kontinuitetu meta napada režima. Da je ostatak opozicije imao više sluha, da ne kažem solidarnosti, i da je, umjesto pregovaranja sa Đukanovićem, izabrao saradnju sa DF-om, režim bi već bio prošlost, a Crna Gora bi krenula demokratskim putem”, navodi Radulović.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Radulovicu odgovara ulica,jer je tada u svom elementu.Vjerovatno za to se priprema u Komanima.Bex studenata i bez prihvacenih programa se osjeca jadno.

Send this to a friend