Politika

Radulović ide u penziju: Zatražio otpremninu a da javnost ne sazna

Radulović

Poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović, koji inače ima najveću poslaničku platu (u maju ove godine ona je iznosila 1.896 eura),  zatražio je od parlamenta otpremninu zbog odlaska u penziju, pišu Dnevne novine.

Administrativni odbor Skupštine, za koju je Radulović jednom rekao da je “nelegitimna i od opozicije bojkotovana”, odobrio je juče isplatu te otpremnine Raduloviću.

Prepiska između Radulovića i Administrativnog odbora uoči jučerašnje sjednice, međutim, otriva da je poslanik DF insistirao na tome da mu se rješenje o otpremnini napiše „po automatizmu“, kako njegov zahtjev ne bi bio dostupan javnosti i postao „predmet raznih medijskih manipulacija“, navode DN.

U protivnom, napisao je Radulović, on će ga povući. Tako je, nakon jučerašnje sjednice ovog skupštinskog odbora, na kojoj je javnosti postao dostupan Radulovićev zahtjev, ostalo mnogo toga nejasnog, ističe se u tekstu DN.

Radulović se obratio Administrativnom odboru 20. jula ove godine zahtjevom u kojem piše: „U skladu sa članom 35, a u vezi prava koje me sljeduje prilikom odlaska u penziju sa članom 33, stav 1, tačka 2 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, kao nadležno radno tijelo donesite odgovarajuće rješenje.“

Poslanik Radulović je, kao prilog, dostavio i zahtjev za starosnu penziju od 10. jula ove godine, uredno ovjeren od Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja u Podgorici.

Uobičajena procedura, sve u skladu sa zakonom i ništa neobično, da poslanik Radulović, neposredno prije sjednice, nije uputio još jedan dopis predsjedniku Ljuiđu Škrelji u kojem, uslovno, povlači svoj zahtjev, ako bude razmatran na sjednici Administrativnog odbora?!

„Sama vaša namjera da to stavite na dnevni red Administrativnog odbora kao posebnu tačku i da se o mom zakonskom pravu informiše cijela javnost, a vi o tome da vodite raspravu i glasate, bila bi direktna javna diskreditacija mene i predmet raznih medijskih manipulacija“, napisao je poslanik Radulović.

I poručio: „Zato, ukoliko je vaša namjera da ja na taj način ostvarim svoje zakonom propisano pravo, povlačim svoj zahtjev i znaću da se adekvatno odredim prema ovoj činjenici.“

Škrelja: Moj rad će uvijek biti javan

Predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja, međutim, juče je tokom sjednice izjavio kako je „članom 62 Poslovnika Skupštine Crne Gore određeno da Odbor radi u sjednicama, da odlučuje većinom glasova prisutnih članova“, te da on kao predsjednik prelaže dnevni red.

„Moj rad u parlamentu, kao i rad Administrativnog odbora, uvijek će biti javan, i svi akti po kojima postupa Odbor će biti dostupni javnosti, u skladu sa zakonom“, rekao je Škrelja.

Potom je Administrativni odbor, konstatujući da je Radulovićev zahtjev u skladu sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i Opštim kolektivnim ugovorom, donio odluku da se Raduloviću zbog odlaska u penziju isplati otpremnina u visini od tri minimalne neto zarade.

Da li će poslanik Radulović, sad kada je javnost saznala za njegov zahtjev, uzeti odobrenu mu otpremninu, vrijeme će pokazati, kao što će pokazati i šta su namjere poslanika Radulovića u pogledu njegovog budućeg angažmana, pišu DN.

Hoće li i nakon penzionisanja ostati poslanik? Hoće li do kraja svog poslaničkog mandata primati zasluženu penziju ili poslaničku platu? Ako će ostati u Skupštini, kakvog smisla ima njegov zahtjev za otpremninu?

Logična pitanja, na koja javnost očekuje jasne odgovore. Bez bilo kakve manipulacije, niti bilo čije diskreditacije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran dragovic
Gost
Goran dragovic

Sad ce imat ds plati dug za vodu

nemam_ime
Gost
nemam_ime

što ne pišete malo o tome što su radili milo đukanović i svetozar marović po budvi “da javnost ne sazna”

karlobagmag
Gost
karlobagmag

e kad je bio u skupštini kao potpredsjednik, tada je u cg bilo demokratije napretek, kakva su to vremena bila

Ljuta
Gost
Ljuta

I Milo ima uslove za penziju sa beneficiranim stazom ali je on nece traziti…sto ce mu taj sitnis

Gojko
Gost
Gojko

Smiješnog li neukog tumačenja – Odbor radi u sjednicama. Koji li to vajni pravnik osmisli i protumači?Kakva nebuloza!Šta se stavlja na dnevni red na glasanje? Ono što je već zakonska norma. Nečuveno!…I to je najviši zakonodavni organ???…tzv. Parlament

Sigurica
Gost
Sigurica

Nemojte ih mnogo kritikovati, jer neće moći spavati, jesti, piti, … ps. Narod kao narod… sit pa zanoveta.

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Bog ih spoio pekica iz herceg novog i Radulovica. ……?

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Pozdrav za radulovicevog prijatelja pekica iz herceg novog. …..?

blondy
Gost
blondy

Plata skoro 2000 €,sad ce otpremninu,pa ce godinu dana da prima poslanicku platu,pa ce nakon toga penzija,a onda po Ugovoru o radu zaposlice se u DF i ovaj ,,naucnik,, kaze nevalja drzava sve propade.Moguce da je predosjetio hapsenje pa se povlaci,ali ako je ucestvovao sa Medom u pranju ruskih dolara pravda ce ga stici.

sasa
Gost
sasa

Izvinjavam se javnosti,sve moj do mojega …za srecu ne treba mnogo novca ,e ovi umiru od srece…

Smandrljani
Gost
Smandrljani

ako ga otpremnina sleduje po zakonu cemu onda rasprava na odboru i obavjestavanje javnosti..

Marta
Gost
Marta

Da se odglumi neki rad . Uostalom sva skupstinska administracija mlati praznu slamu…vidi sajt…bilo bi komično da nije tragično.

Gile
Gost
Gile

Fala ti Marta! zasmijah se…najviše posla ima fotograf.
http://www.skupstina.me/index.php/me/
A lijepa li nam je skupstina! Roletne para valjaju!

Srdačni jelačić
Gost
Srdačni jelačić

Valjda se nečija odluka o odlasku u penziju ne aminuje na hodniku ili u birtiji, uz čašicu loze… Ili na četničkom posijelu uz praseće pečenje… Transparentnost Banja – zar je to tabula raza kod Amfilohijevaca…!?

Slavica
Gost
Slavica

Pa što ne stave onda na glasanje oće li primit poslanici platu svakoga mjeseca? E bistrino! Da samo neko prati što se sve glupira taj tobožnji odbor, što god to značilo administrativni. To je posao pravne službe…što tu ima da se odlučuje politički?

kerkez
Gost
kerkez

A stalno se hvalio da je uspješan i da ima , da je zaradio . Sad se bruka za oko 1200 € državnih para . Da je pošten zbog odlaska u penziju doniao bi 10.000,00 nekoj socijalnoj ustanovi ili pomogao deset siromašnihporodica sa po 1.000,00 € . A da je lisac i pevaran jeste .I mene je prije koju odinu… Više »

Saki
Gost
Saki

Kojih 10 hiljada?Ima tqj racunicu ne bi ispod 30-40 hiljada otisao…

Ljuta
Gost
Ljuta

bravo kerkez nego u bogatom monte carlu drzavi brine o svemu pa ne trebaju donacije..radulovic je trazio koliko li je milo sa familjom donirao pa nije nasao da su donirali 1 eura

Mara
Gost
Mara

Dragi Idrize,
Krivi smo mi. Ja, Vi, svi mi koji sve njih, činjenjem ili ne-činjenjem držimo tu đe jesu – u udobnim i mekim foteljama, daleko od prosječnog građanina i njegovih svakodnevnih muka.

Milan
Gost
Milan

Ko je ovaj Škrelja,on i ne zna da priča naš jezik

Donja Morača
Gost
Donja Morača

A koji je vaš jezik ?

kerkez
Gost
kerkez

Koji je vazda i bio.Srpski. I kojim govori više od 2/3 građana CG po njihovom slobodnom izjašnjenju .

Srdačni jelačić
Gost
Srdačni jelačić

Koliko ti je poznat taj “tvoj” jezik, ni ime mu ne znaš pravilno napisati… Đe Vas samo pronalazi taj Amfilohije…?!

Ljuta
Gost
Ljuta

latinski …od osnivanja duklje

ukradoše mi ime
Gost
ukradoše mi ime

ide on u penziju ma ne u političku kakobi inae posojala stranka penzionera aliima pravozaštobi se zalo da je uzeo opreminu paobi mu imiđ jer don kiht bi i dalje da jaše na konja koliko treba andriji do penzije inače čovjek od velike pameti lako poludi

Mara
Gost
Mara

Ja bih da mu se to isplati. Toliko mu treba, greotice, za čišćenje i hlorisanje bazena koji ima ispred svoje skromne izbice u Tološima. A vazda je umio ekonomisati – šta je sve stekao od uboge profesorske plate – naučni rad o tome Nobelovu nagradu bi uzeo.

Idriz
Gost
Idriz

Maro,a ko je tebi kriv što nemaš niđe ništa?
Branko i Brankovi ili Milo i Milovi?
No,samo nek se zdravo,pa neka se nema

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Znao je da kaže brboc Brboc. …….futja karate ???

Zabrinute komsi
Gost
Zabrinute komsi

Treba mu ujedno obezbjediti i staratelja da ne bi potrosio te novce….a i opao mu je imunitet

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Volio je radulovic nepozvan da dodje na koš. ……..?

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Nekad razmišljam o čika jovi jovanovicu zmaju ?

Dragan
Gost
Dragan

A dajte mu za ime Boga,neka ide sto prije,jer ce mu samo tako ostati barem malo dostojanstva,koje je prilicno izgubio sa onom elitom oko njega,i lijepo pud Komana,mir,tisina,niko ti ne smeta,ako dodje ona Bosnjak,e njoj pruzi crveni tepih.

Čika Kure
Gost
Čika Kure

Nisam znao da je ovaj Radulović ikome bitan. Ali kad vidim kako su se botovi aktivirali danas…Cccccc. Nije lako zaraditi sendvič.

Kralj
Gost
Kralj

Mi ih još plaćamo a oni nam o glavi rade…
Crna Gora zemlja čuda, ali proći će i ovo jednog dana …

Budo
Gost
Budo

Tacno po onoj Sulinoj…daj mi,jer imam!

lupce
Gost
lupce

medju najpametnijih 100 ljudi na svijetu proglasen na kembrizkog nekakvim analizama nekim stvarima

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Sramota Radulovicu sramota i stid Radulovicu?

ana
Gost
ana

idi u penziju kad možeš dobri moj profo . što će ti sičija sa svakakvima. sa srećom

Kralj
Gost
Kralj

Zagrli svog profa i pud Rusije da vi daju i pare i penziju pošto i onako za njih radite

Ljuta
Gost
Ljuta

a za koga bi drugo radio…pa i milo je radio za njih pa ih izgleda debelo zavrnuo….

Fiona
Gost
Fiona

Sta je mislio da uzme otpremninu a da i dalje prima poslanicku platu, da bude samo penzioner na papiru.

Darinka
Gost
Darinka

Skrelja je covjek koji sve sto radi radi javno i transparentno, a to sto Radulovic zeli da izigrava sad da se o njemu i penziji je prica to je vise njegov kompleks, jer nije sramota reci idem u penziju.

Čika Kure
Gost
Čika Kure

Javno i transparentno? Javno i javno?

Kosta
Gost
Kosta

Ako ide u penziju kao sto prica onda ocekujemo da prestane da se bavi politikom, jer vise mu je i red da prestane jer cemu je vrijeme tome je i vakat.

Nikolas
Gost
Nikolas

Bas me zanima sad sta ce mu biti sa otpremninom posto se saznalo, da vidimo da li ce Radulovic ostati dosledan sebi ili ce pasti pod uticajem novca.

Andrej
Gost
Andrej

Radulovic bi da ide u penziju ali da se ne zna za to, tacnije da se ne zna da trazi otpremninu koje je to licjemjerstvo !

Gusinje
Gost
Gusinje

Ma sta kazes bre

Rony
Gost
Rony

Profesore, bolje ti je u penziju nego da te srce okine na te skupove.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Zasto mi ne pustate komentar jer sam prozva vaš portal

masni
Gost
masni

Zato što su nezavisni ko i Rtcg

sorellaa
Gost
sorellaa

a, konacno jedna lijepa vijest, mada nedostajace nam njegove nebuloze i izjave vezane za Robi Vilijamsa…

krinka
Gost
krinka

Radulovicu ti ides u penziju?? mislim da je vrijeme , da te ne gledamo… !!

lola
Gost
lola

kako se nije odrekao plate kad je toliko vremena bio van Parlmaneta??

Ninica
Gost
Ninica

Mogli bi taman svi ovako redom, da pocinemo.

Chivas
Gost
Chivas

Najvisa poslanicka plata, a ne dolazi u Parlament i ne postuje drzavu. Treba da ga bude sram.

Bond
Gost
Bond

Znaci, samo se plasim da nije opet neka prevara, manipulacija od strane doticnog.

Divna
Gost
Divna

E srecno ti bilo, samo se povuci vise. Dosta smo gledali tvoje predstave.

mina
Gost
mina

A sto cemo za hitnim izmjenama zakona iz oblasti vazdusnog saobracaja,radi omogucavanja Draganu Djurovicu da bez ogranicenja bude na celu agencije za bezbjednost u civilnom saobracaaju?To za vas portal nije tema jer je jasno da ste vi na usluzi vlasti i da vrsite selekciju vijesti .Profesionalno ,nema sta.

aNJA
Gost
aNJA

Branko primas platu od 1,896 eur i zalis se?? je li tebe sramota da te ja pitam!!

Mikica
Gost
Mikica

Napravi haos i ode!

Bela Vista
Gost
Bela Vista

AJ SA SRECOM. AJTE SAD SVI REDOM ISTO OVAKO.

DALI
Gost
DALI

E ovo je problem kod nas.Odeš u penziju ,dobra penzija i opet radiš i zauzimaš mjesto mladim ljudima koji zbog sličnih počnu da rade sa 30 godina i nikad ne podju u penziju,na žalost.Raduloviću će biti penzija preko hiljadu eura i još kao član neke partije još nešto i malo im je a da je pametan da uživa da pomalo… Više »

nikson Njeguski
Gost
nikson Njeguski

U cemu je problem nije mi jasno?! Kada je mogao neki Nikolaidis kao toboznji savjetnik Krivokaaapica da bez ikakvog prava uzme stotine hiljada evra, a nista nije radio, zasto ne bi mogao , po zakonu, jedan dugogodisnji poslanik parlamenta?! Da necete da casti mozda svojom otpremninom Brajovicu i Skrelji provod?!

nenad mne
Gost
nenad mne

Ako je po zakonu,ništa sporno,no tražiti otpreninu,a ne dolaziti na posao…?

Vuko S.
Gost
Vuko S.

E da ste imali m…a pa da ste odbili sve novce, pare i place i lok.vlast u BD I KO…HN…ali vi bi s davam ne u e . A to tesko ide. Da ste stisli dali bi vam izbore kad vas volja. Ali vama je dobro. Glumite opoziciju a oni vkast..itd.

abc
Gost
abc

Sviđao se on meni ili ne, ali…. Ne znam što je sporno. Zakonsko pravo i tačka. Osim toga zakonsko pravo ne treba da bude predmet glasanja i eventuanog preglasavanja. Zato potpuno razumijem zašto je unaprijed napisao što je napisao, a ovi ipak nisu mogli da odole da se “pitaju” oko nečega što piše u zakonu i što je administrativna rutina,… Više »

Alx
Gost
Alx

Gospodine Radulović vazda si bio čojek i nadam se da ćeš i ostati!!! Odrekni se otpremnine i uplati je na moj račun, valjalo bi mi to da se izvučem iz krize!Unaprijed zahvalan!!!! Šifra : pokvario mi se tablet!

sasa
Gost
sasa

Neka sto otkriste sto on prima ,no sto primate svi koji sjedite tamo,preko grbace naroda ste dosli i napunili se od prvog do zadnjeg ,nema razlike….a narod nek crkne ..i treba.

oleandar
Gost
oleandar

Bjezi cupi sad kad je postalo vruce…..

Cedoviste1
Gost
Cedoviste1

Vidi i Branko da ce DF malo po malo da se raspadne, pa bolje da napusti brod. A i dosta jr pomagao DPS-u svih ovih godina. DF=DPS

z. d.
Gost
z. d.

Skupština je “nelegitimna” ali su pare vrlo privlačne. A dobro bi bilo kad bi se mogla primiti i otpremnina i da se prima penzija i poslanička plata ali da se o tome me priča u javnosti. Mogli bi setu još pridodati razni poslanički dodaci pa će poslije pričati kako su za socijalnu pravdu i drugima govoriti da su lopovi.

d.r.
Gost
d.r.

Zašto kažeš, moglo bi i dobro bi bilo? Pa tako i jeste oduvijek.

Rale
Gost
Rale

Stoce siromah

Ne brinite se
Gost
Ne brinite se

Samo otpreminu?

Pasteta
Gost
Pasteta

U stvari, uprkos svemu sto mislim o njemu, ispao je prilicno korektann. Trazio je ono sto ga sleduje po zakonu, a sto je u normalnim drzavama licna stvar. Onda je rekao da ako ce se od toga napraviti cirkus, odrice se novca koji ga sleduje po zakonu. Onda mu je DPS dao pare koje mora da mu da i napravio… Više »

Zeljko
Gost
Zeljko

Ne može biti njegova lična stvar pare kojim ga ja finansiram. To mora biti javno jer ja želim da vidim đe idu moje pare. Njegova lična stvar je nacionalno opredjeljenje koje me apsolutno ne interesuje, a i da me interesuje to je njegovo lično.

Prolaznik
Gost
Prolaznik

@željko: Javno? To je ona fora “ne udarajte mi na familiju” – ali samo dok nije njihova familija? Jel to? A druge familije, primanja, državljanstva… udri, ne pitaj. Ali njihova: STOJ! Ne diraj familiju! Bože koje licemjerje, branite nešto za jednog, a napadate za drugog. Vi od ste postali srbomrsci stvarno imate prelom u mozgu koji nikako da zaraste, a… Više »

Cocorayco
Gost
Cocorayco

To je tacno i vazi za Vas i mene i nase drustvo. Medjutim, on je javni funkcioner i sva primanja moraju biti javna. Naposljetku, on to mora prijaviti KSI a kartoni javnih funkcionera su javni te mu dodje na Isto. A isplati mora da prethodi neka odluka.

markos
Gost
markos

hahahahhahahah nije saznala javnost. Pšššššššššššššššš ćutite, nemojte nikom reć

Dusko
Gost
Dusko

A služba brzo sliknu pa posla dnevnim novinama………….. transparenta bre, profi !!!

Vuko.s
Gost
Vuko.s

Koliko sam ja shvatio taj mu zahtjev nije nista ni trebao, samo se dodatno izblamirao. Mediji du pisali da Rafulovic pored plsce poslanicke ims vrlika primsnja pa je mogao i bez ovoga.

maša
Gost
maša

Primaće i platu i penziju.

Send this to a friend