Politika

Radulović obavijestio zemlje o zamjeni ambasadora i prije nego što ih je opozvao

Đorđe Radulović, ministar vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore verbalnom notom je obavijestilo države prijema ambasadora za koje je pokrenulo postupak opoziva, da oni nisu više ambasadori, iako taj proces nije završen jer predsjednik Crne Gore još nije potpisao ukaz o njihovom opozivu, potvrđeno je Vikend novinama iz više izvora.

<<<Odbor podržao opoziv ambasadora; Ministar Radulović: Napravili smo šou od diplomatije<<<

Izvor Vikend novina iz MVP kaže da je ovo ministarstvo uputilo verbalnu notu državama prijema gdje namjerava da opozove ambasadore da im 15. februara prestaje mandat, a uz to je stiglo i obavještenje o tome ko su otpravnici poslova.

“Upućena je i depeša ambasadama da se predaju note i povratno informiše crnogorski MVP. Sve je to urađeno iako predsjednik Crne Gore još nije potpisao ukaz o njihovom opozivu, što je neophodno da bi čitav proces bio u potpunosti zaokružen”, kaže sagovornik Vikend novina koji je želio da ostane anoniman.

To je još jedan potez koji u potpunosti urušava ugled crnogorske diplomatije, a njegove pravne posljedice mogu biti da čitav proces, zbog proceduralnih propusta ministra Đorđa Radulovića, bude vraćen na početak uz stalnu mogućnost da opozvani ambasadori tzraže zadovoljenje na sudu zbog narušavanja ugleda.

Ova procedura bila je juče i dio rasprave na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić je pitao ministra Đorđa Radulovića da li je uputio ovu verbalnu notu.

U jednom trenutku ministar Radulović je tvrdio da nije poslao verbalne note diplomatskim protokolima država gdje namjerava da opozove ambasadore.

U drugom krugu dijaloga o ovom slučaju Andrija Nikolić je konkretno pitao Radulovića da li će podnijeti ostavku ukoliko se dokaže da je bez ukaza predsjednika poslalo te verbalne note.

“Pošto ste rekli da naša Vlada nije obavijestila verbalnom notom druge države o tome da je prestao mandat ambasadorima koji su u proceduri opoziva, pitam vas da li ste spremni da snosite odgovornost i da podnesete ostavku ukoliko se dokaže da su te verbalne note poslate državama kod kojih su ambasadori akreditovani, prije nego što su opozvani”, pitao je Nikolić.

Radulović, međutim, na to pitanje nije odgovorio.

Odbor je juče glasovima vladajuće koalicije dao pozitivno mišljenje na zahtjev Vlade da se opozove osam ambasadora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Progres
Gost
Progres

Prvi koji će biti smijenjen iz ove ,,oslobodilačke ” vlade biće ministar Radulović i to iz dva razloga: Prvi jer je pokazao previše poniznosti prema novom gazdi i osvjetništva prema starom. Drugi, Ovo mjesto je davno namijenjeno nekom drugom ali su postavili ovog ministra jer su znali da će kvalitetno i servilno odraditi svaki prljavi posao koji mu se zadadne.

Гнк
Gost
Гнк

Браво Радуловићу

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Na ogledalo obavezno radulovicu !!!

Stari Nk
Gost
Stari Nk

Bas si imao broj da zoveš Papu da mu javiš da ti Vlahovic nevalja a bježi oba ti oka bravusane

Caramdjordje
Gost
Caramdjordje

Cini mi se,iako je odavno zaposlen u MVP da se u ovu rabotu slabo razumije,uostalom kao vecina ministara!

Atos
Gost
Atos

Da, da znaju da to što im dođe od tog momenta iz tih ambasada provere sa Vladom CG

Berane
Gost
Berane

Mnogo je macku govedja glava. Ovaj karijerni diplomata pojma nema o diplomatiji. Mogao bi da bude potrcko, sto je i bio, ali za MVP treba mnogo vise nego sto je naucio baveci se time cime se bavio.

delboj
Gost
delboj

Ima svega u ovom sazivu Vlade ali ovaj je nivo Braticke.

Istina_
Gost
Istina_

Mali – pali!

Uzas
Gost
Uzas

Neznanje

Vaše ime
Gost
Vaše ime

“kakav danak neiskustvu”

Baraka
Gost
Baraka

Veliko neznanje, a grcevita borba za fotelju uslovljava laz i prevaru….. Pi

Pravda
Gost
Pravda

Ne zamjerite ipak su ovo eksperti.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Nema primjera u diplomatiji da ambasadori hoce da ostanu ambasadori iako ih ne podrzava njihova Vlada ! Cio slucaj treba da dobije epilog na sudu i iz toga ne treba izostaviti ni predsjednika drzave !

gratis
Gost
gratis

ovo je kataloski primjer antipaticnog covjeka

Anto
Gost
Anto

Ladno im je Nikolic odrzao predavanje

Aslan Bileca
Gost
Aslan Bileca

spuž

Rozaj
Gost
Rozaj

Za par mjeseci unistise Crnu Goru srozase je na najnize. Grane ikad

smilja
Gost
smilja

Apostoli ka Crveni Kmeri. Ruše sve, bez obzira na zakone.

Send this to a friend