Politika

Radulović pozvao na izgradnju vječne Crne Gore

Branko Radulović

Poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović danas je pozvao građane Crne Gore i, kako je istakao, direktno prozvao elitu, da se “prizovemo pameti i iz jednog neodrživog stanja i degradirajućeg procesa, istinskim dogovorom, stvorimo osnov za izgradnju društva sklada i progresa-stvarnu vječnu Crnu Goru”.

Radulović poručuje da bi trebalo da budemo svjesni da će potomstvo sadašnjih moćnika biti privilegovana manjina sjutra, a ostali će tražiti spas u srećnim zemljama, kao i da će se demografska struktura Crne Gore bitno promijeniti, značajnije nego devedesetih godina.

“Mi, kojima su nam se se đedovi rađali ovdje i stvarali ovdašnji sklad, bez obzira na ime, ćemo otići tamo gdje život ima smisao. Najvitalniji i najkreativniji, nosili zvanje majstora, konobara, medicinske sestre, ljekara, inženjera, bankara ili naučnika otići će da se biološki i intelektualno ostvare u nekoj sređenoj zemlji, gdje postoji tražnja za njima”, smatra poslanik DF.

Prema njegovim riječima, liberalizaciju tržišta nekretnina trebalo bi hitno mijenjati, a ekonomski pasoš se ne smije uvoditi.

“Novi model ekonomskog rasta, koji svojim programom predlaže DF, uvažavajući crnogorske resurse i limite, omogućio bi dinamičan i održiv rast i stvaranje društva znanja, rada i blagostanja. Njegova superiornost ogleda se i u saglasju sa uspješnim ekonomijama „malih“ država, već potvrđenim rešenjima koja godinama nudimo, priznanju brojnih ministara vlasti u skupštinskim polemikama da je to pravi put. Korjenite reforme, dinamičan razvoj, održiva valorizacija resursa, racionalna eliminacija limita, povećanje životnog standarda-samo su neki segmenti uspješne ekonomske politike”, kaže Radulović.

Ističe i da je pitanje svih pitanja kako i ko bi trebalo da pokrene demokratski točak ka „Vječnoj Crnoj Gori“.

“Stratezi i neimari za izgradnju „Vječne Crne Gore“ ne stanuju ni u Vašingtonu, ni u Moskvi, ni u Pekingu, Ankari, ni Rijadu, ne stanuju ni u Beogradu, Tirani, Zagrebu ni Sarajevu, ne stanuju čak ni u Briselu. Oni su tu u Crnoj Gori. To je, prije svega, politička elita u vlasti i opozicije”, ocjenjuje poslanik Demokratskog fronta.

Platforma na kojoj bi trebalo graditi dogovor, prema njegovom mišljenju, prije svega, mora da sadrži reformu izborne regulative, pravosudnog sistema, ekonomske politike, kao i indentitetska pitanja, poziciju civilnog drušva, a posebno sastav i mandat tehničke vlade, te datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora.

“Sve manje od ovog sadržaja bi bilo „već viđeno“, saučešništvo u „pogibiji“ Crne Gore ili izdaja i svog naroda i cijele Crne Gore”, naglašava Radulović.

Incijator tog istorijskog dogovora, uvjeren je, stanuje u Crnoj Gori, a moguća su dva scenarija-da to bude predsjednik Milo Đukanović, pokazujući da se ne plaši odgovornosti, ili, kao druga opcija, opšti bunt-na koji bi pozvala opozicija, nenasilan, inkluzivan i opštenarodni, protiv političko-ekonomskog terorizma.

“Vrijeme brzo teče, troši se Crna Gora, ostalo je dvije godine do redovnih parlamentarnih izbora, zato jesen mora biti vrijeme javnog dijaloga i dogovora, bez bunta ili sa njim. „Vječna Crna Gora“ mora biti sveti cilj odgovorne elite, crnogorska pizma i sujeta kontrolisane, javni interes iznad ličnog i partijskog. Sve ostalo je laž”, zaključio je Radulović.

Ž.N.

18 Komentara na "Radulović pozvao na izgradnju vječne Crne Gore"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend