Politika

Radulović pozvao na izgradnju vječne Crne Gore

Branko Radulović

Poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović danas je pozvao građane Crne Gore i, kako je istakao, direktno prozvao elitu, da se “prizovemo pameti i iz jednog neodrživog stanja i degradirajućeg procesa, istinskim dogovorom, stvorimo osnov za izgradnju društva sklada i progresa-stvarnu vječnu Crnu Goru”.

Radulović poručuje da bi trebalo da budemo svjesni da će potomstvo sadašnjih moćnika biti privilegovana manjina sjutra, a ostali će tražiti spas u srećnim zemljama, kao i da će se demografska struktura Crne Gore bitno promijeniti, značajnije nego devedesetih godina.

“Mi, kojima su nam se se đedovi rađali ovdje i stvarali ovdašnji sklad, bez obzira na ime, ćemo otići tamo gdje život ima smisao. Najvitalniji i najkreativniji, nosili zvanje majstora, konobara, medicinske sestre, ljekara, inženjera, bankara ili naučnika otići će da se biološki i intelektualno ostvare u nekoj sređenoj zemlji, gdje postoji tražnja za njima”, smatra poslanik DF.

Prema njegovim riječima, liberalizaciju tržišta nekretnina trebalo bi hitno mijenjati, a ekonomski pasoš se ne smije uvoditi.

“Novi model ekonomskog rasta, koji svojim programom predlaže DF, uvažavajući crnogorske resurse i limite, omogućio bi dinamičan i održiv rast i stvaranje društva znanja, rada i blagostanja. Njegova superiornost ogleda se i u saglasju sa uspješnim ekonomijama „malih“ država, već potvrđenim rešenjima koja godinama nudimo, priznanju brojnih ministara vlasti u skupštinskim polemikama da je to pravi put. Korjenite reforme, dinamičan razvoj, održiva valorizacija resursa, racionalna eliminacija limita, povećanje životnog standarda-samo su neki segmenti uspješne ekonomske politike”, kaže Radulović.

Ističe i da je pitanje svih pitanja kako i ko bi trebalo da pokrene demokratski točak ka „Vječnoj Crnoj Gori“.

“Stratezi i neimari za izgradnju „Vječne Crne Gore“ ne stanuju ni u Vašingtonu, ni u Moskvi, ni u Pekingu, Ankari, ni Rijadu, ne stanuju ni u Beogradu, Tirani, Zagrebu ni Sarajevu, ne stanuju čak ni u Briselu. Oni su tu u Crnoj Gori. To je, prije svega, politička elita u vlasti i opozicije”, ocjenjuje poslanik Demokratskog fronta.

Platforma na kojoj bi trebalo graditi dogovor, prema njegovom mišljenju, prije svega, mora da sadrži reformu izborne regulative, pravosudnog sistema, ekonomske politike, kao i indentitetska pitanja, poziciju civilnog drušva, a posebno sastav i mandat tehničke vlade, te datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora.

“Sve manje od ovog sadržaja bi bilo „već viđeno“, saučešništvo u „pogibiji“ Crne Gore ili izdaja i svog naroda i cijele Crne Gore”, naglašava Radulović.

Incijator tog istorijskog dogovora, uvjeren je, stanuje u Crnoj Gori, a moguća su dva scenarija-da to bude predsjednik Milo Đukanović, pokazujući da se ne plaši odgovornosti, ili, kao druga opcija, opšti bunt-na koji bi pozvala opozicija, nenasilan, inkluzivan i opštenarodni, protiv političko-ekonomskog terorizma.

“Vrijeme brzo teče, troši se Crna Gora, ostalo je dvije godine do redovnih parlamentarnih izbora, zato jesen mora biti vrijeme javnog dijaloga i dogovora, bez bunta ili sa njim. „Vječna Crna Gora“ mora biti sveti cilj odgovorne elite, crnogorska pizma i sujeta kontrolisane, javni interes iznad ličnog i partijskog. Sve ostalo je laž”, zaključio je Radulović.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Gospodine profesore, najpametniji građanine među 650.000 a , velite, i šire, prvo da idete na vanredni “tehnički” pregled. Pa, ako “prođete”, mada teško da će neki psiholog to potpisati, onda potražite nove političke partnere. Ako ima takvih koji će vas prihvatiti poslije vaših ispada. Verbalnih i mentalnih. Oćete da gradite vječnu Crnu Goru sa ovima iz df a !? Treba… Više »

Manje vina !
Gost
Manje vina !

Pricao si nam kako necemo placati struju, vodu,racune i poreze kad vu budete vlast. Onda si pricao da ce 400.000 izaci na ulicu da vas podrzi. Pa onda da si jedan od 400 najpametnijih na svjetu. Od liberala i podrzavaoca NATO u EU postao si rusofil, ravnogorac, velikosrbin i drug sa Amfilohijem i cetnickim vojvodom. Htio si sa ДФ -om,… Više »

Kroki
Gost
Kroki

.rofo lovac na partinski 💰 💰 💰
Otkud profi 💰? Od poštenog rada? Kada vrijeme obriše tragove biće jasno kakav je ovo matorci muljator i manipulator

adacus
Gost
adacus

Veoma dobro razmisljanje i u interesu svih gradjana CG.Medjutim nemoguce je tome stremiti upravo zbog toga sto bi svima to valjalo.Zna dobro g.Radulovic da je ovo privatna drzava i dobra samo faraonima i njihovim prijateljima i kumovima a to je 5% naroda.Prirodni zakoni su nemilosrdni pa znamo da svemu dodje kraj, pa i necijim decenijskim povlasticama i trpanju u dzepove… Više »

starac fočo
Gost
starac fočo

Na svaku izgovorenu riječ ovog lika samo jedan komentar, pih!

Zoran
Gost
Zoran

A sta po tom pitanju kaze vojvoda manda i sef
radulovica medo.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

RUBLJOVI će sačekati injekcije. Finansijske. I instrukcije. Naravno.

Faraon
Gost
Faraon

Ostavke profo!!! Dosta je glupiranja!

dakle!?!
Gost
dakle!?!

Vrati pare!!!

Ime
Gost
Ime

Juče je htio da pali CG s Mandićem i Amfilohijem. Ovaj je čovjek potrošen taman kao i propala politika DF

Banjo
Gost
Banjo

Odmori malo ‘veliki revolucionaru’, vakat je..

Djurislija
Gost
Djurislija

Samo sto si zaboravio da su stari crnogorci Srbi

Štedimlija
Gost
Štedimlija

A što su stari srbi?

Strijelac
Gost
Strijelac

Ništa!

LJUTA
Gost
LJUTA

Zecani

Budo
Gost
Budo

Sa vama iz DF-a, graditi Vječnu Crnu Goru … hvala na ponudi.Koliko je sjutra predali bi je Srbiji i Rusiji.I, ne izigravaj velikog Crnogorca, jer to nijesi.Možda si bio nekad, mada je i to upitno?!Mislim da što se bliži septembar, sve vam je vruće, pa se za slamku hvatate.Inače, uželjeli su ti se ukućani, a ni u Komane te nema.O… Više »

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Ko si ti Radulovicu.? Stalno se pozivas na đedove ,pominjes staru Crnu Goru,sad oces vječnu Crnu Goru ..itd..a ti prvi u redovima DF.koji ne priznaje državu ..koji hoce da je pripoji Srbiji…ko si ti Radulovicu ?

Musa
Gost
Musa

Srbijanski DB ima duge prste u CG među pekarima, firmama iz Srbije, Mtel, inzenjeri, ljekari, novinari itd..

Send this to a friend