Politika

Radulović u radnoj posjeti Francuskoj

Đorđe Radulović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović boraviće od 18. do 22. aprila 2021. godine u radnoj posjeti Republici Francuskoj, na poziv Klemana Bona, državnog sekretara (ministra) za Evropu u Ministarstvu za Evropu i vanjske poslove Republike Francuske. Tokom posjete, dva ministra će potpisati Sporazum o angažmanu Francuske razvojne agencije (AfD) u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

“Osim sa domaćinom, planirani su i odvojeni susreti sa drugim francuskim zvaničnicima poput Izabel Dimon, savjetnicom za kontinentalnu Evropu i Tursku u Kabinetu predsjednika Emanuela Makrona; Frederik Vidal, ministarkom visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija; Florens Parli, ministarkom odbrane Republike Francuske i predstavnicima Senata/Predstavničkog doma”, navode u saopštenju.

Iz Ministarstva su istakli da pored razgovora na visokom nivou, planiran je sastanak Radulovića sa Udruženjem privrednika Francuske (MEDEF), kojem će prisustvovati i neki od postojećih, ali i potencijalnih francuskih investitora, u Crnoj Gori, uz priliku da se predstave investicioni potencijali naše države.

“Radna posjeta ministra  Parizu će biti snažan impuls reaktivaciji političkih veza dviju država na najvišem nivou i ukupnih bilateralnih odnosa. Posjeta će biti prilika za razmjenu mišljenja o modalitetima saradnje u oblastima od obostranog interesa, ali i jačanje podrške Republike Francuske na polju evropske integracije, odbrane, ekonomije, investicija, razvojne pomoći i visokog obrazovanja”, zaključuju iz Ministarstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sestan
Gost
Sestan

Umijeli se ovaj vrati, jeli otisa ko sanjim.

Racko
Gost
Racko

Zar ne bi trebalo da ga primi Ministar inostrsnih poslova Francuske.

Send this to a friend