Politika

Radulović: U slučaju slabosti zahtijevaćemo rekonstrukciju Vlade

Ukoliko pokaže slabosti, koje se već manifestuju, Demokratski front će zahtijevati rekonstrukciju Vlade u cilju postizanja optimalnih rezultata, poručio je šef kluba poslanika DF-a Branko Radulović na sastanku sa ambasadorkom EU Kistinom Popom. U rekonstruisanoj Vladi bi, navodi on, poželjno bilo da osim istaknutih političkih ličnosti i eksperata budu i predstavnici manjina koji se usitinu zalažu za kvalitetnu tranziciju Crne Gore.

Radulović je istakao da se Crna Gora nalazi u izuzetno specifičnim i složenim okolnostima i pred velikim izazovima.

“Neophodno je od totalitarnog sistema sprovesti transformaciju u funkcionalnu demokratiju, od zatočenih institucija izgraditi profesionalne, od neodržive ekonomije konkurentnu ekonomiju, od neodrživog zdravstva održivo zdravstvo, od deklarativnih evropskih integracija u suštinske integracije. Zato su neophodni reformski, stručni i kompetentni nosioci vlasti”, naveo je Radulović.

Kako je dodao, Pokret za promjene kao proevropska i programska partija, i kao članica IDU i AECR, a koju čine krajnje kompetenti i potvrđeni stručnjaci i političari nudila je i nudiće uvijek optimalna rješenja.

“To smo radili i do sada kroz brojne inicijative prema Skupštini Crne Gore. Preduslov svakog prosperiteta je potpuna demontaža totalitarnog sistema, otvaranje tajnih dosijea, lustracija, preispitivanje imovine, raskid ugovora sačinjenih na štetu države”, kazao je Radulović.

Zato je, naglašava, Crnoj Gori neophodna reformisana Agencija za nacionalnu bezbjednost, policija, tužilaštvo i sudstvo.

“Posebno sa ovakvim tužiocima, Stankovićem i Katnićem, ne može se doći do tranzicione pravde. Primjer za to su brojne krivične prijave, sa čvrstim dokazima, koje je Pokret za promjene podnosio posebno u prethodnih 10 godina, iz sfere privrednog kriminala. One nijesu odbačene zbog osnovanosti, već su još u tzv. stanju izviđaja. Zato su nam potrebni tužioci, poput onih koji su ikone evrospkog tužilaštva i pravosuđa”, ističe Radulović.

Kada je u pitanju Vlada, Pokret za promjene je glasao Vladu, iako su, kaže Radulović, smatrali da bi ona bila jača i imala veći reformski potencijal, ukoliko bi je činile ličnosti koje imaju i političku težinu i ekspertska znanje.

“Mi ćemo pomagati rad Vlade, što i činimo kroz predloge akata koji su u proceduri”, naveo je Radulović.

Napominje da su sva zakonska rješenja koja je predložio Pokret za promjene u potpunosti u saglasju sa novom ekonomskom politikom Evropske unije.

“Međutim ukoliko Vlada pokaže slabosti, što već manifestuje, zahtijevaćemo njenu rekonstrukciju u cilju postizanja optimalnih rezultata. U rekonstruisanoj Vladi bi poželjno bilo da osim istaknutih političkih ličnosti i eksperata budu i predstavnici manjina koji se usitinu zalažu za kvalitetnu tranziciju Crne Gore”, naveo je Radulović.

Kongres DPS-a jasno je, kaže Radulović, pokazao da Đukanović ide u novo produbljivanje podjela i desni nacionalni radikalizam, pod izgovorom da brani Crnu Goru.

“Sve to sa ciljem da bi sačuvao svoje nelegalno stečeno bogatsvo, privilegije i upitnu slobodu. Kohabitacija sa njim biće u mjeri njegovog interesa”, ukazuje Radulović.

Kada je u pitanju Skupština Crne Gore, Radulović je istakao da ona mora postati čvorište ukupnog političkog i društvenog dijaloga.

“Kako nam se ne bi opet desili „taster“ poslanici, već da su to autonomne ličnosti, da imamo Skupštinu sa jakom kontrolnom funkcijom”, naveo je Radulović.

Istakao je da Skupština ide u tom smjeru, međutim ističe da to mora biti efikasnije.

“Tako inicijativu koju zagovara već određeni period, a koja postaje sve prioretnija, o formiranju radne grupe koja će se baviti izmjenom Ustava i zakonima koji tretiraju tužilaštvo i pravosuđe, još nije realizovana iako je načelno prihvaćena. To će biti test za sve, posebno za opoziciju i samog Đukanovića, da li istinski žele ustavno rodoljublje i profesionalne pravosudne institucije”, naveo je Radulović.

Prema njegovim riječima, ukoliko se nastave opstrukcije doćiće do paradoksalne situacije.

“Da osim VD stanja i zatočenih pravosudnih institucija, imamo i punu blokadu te grane vlasti. Ukoliko se ne valorizuje pokrenuta inicijativa, postoji rezervna variiajnta da ne dođe do blokade, kroz izmjenu zakona o tužilaštvu i sudstvu  jačajući ulogu tužilačkog i sudskog savjeta, čime bi se došlo do izbora profesionalnih i kompetentnih kandidata za pravosudne funkcije”, kazao je Radulović.

On je takođe istakao da je izuzetno važno da Evropska unija realno posmatra stanje u Crnoj Gori.

“Nisu nam potrebne „briselske rukavice“, jer realno gledište je najbolji način da se pomogne Crnoj Gori”, ocijenio je Radulović.

On je istakao da inicijative za Zapadni Balkan koje je pokrenula Evropska unija u okviru ekonomskog investicionog plana i jedinstvenog tržišta će saobraćajno povezati ovaj region unutar sebe i sa Evrospkom unijom i ekonomiju učiniti konkurentnom.

“Neophodno je da se Evropska komisija što prije odredi prema budućnosti 16 termoelektarna na Zapadnom Balkanu, a time i termoelektrani Pljevalja, kako bismo preduprijedili negativne odluke”, naveo je Radulović.

Takođe je izrazio veliku zahvalnost za najavljenu donaciju našem zdravstvenom sistemu u iznosu od 9,5 miliona eura a koju ambasadorka Oana Kristina Popa treba da uruči Crnoj Gori.

“U ovoj situaciji kada je veliki broj nepoznanica oko pandemije koronavirusa, gdje su i mnogo jači zdravstveni sistemi pred iskušenjima, takva podrška je izuzetno važna”, navodi Radulović.

Ambasadorka je podsjetila na značajnu podršku koju je Evropska unija pružila Crnoj Goru u sprovođenju neophodnih zakonodavnih reformi na njenom dosadašnjem putu ka članstvu u EU.

Ona je istakla da je u narednom periodu veoma važna implementacija tih zakonskih rješenja, kako bi građani Crne Gore osjetili konkretne koristi i prije samog pristupanja Evropskoj uniji.

Takođe je istakla da će, putem realizacije ambicioznog Ekonomskog i investicionog plana,  EU uložiti značajna sredstva u cilju tješnjeg povezivanja, ekonomskog oporavka i ukupnog napretka regiona Zapadnog Balkana.

Ambasadorka je saopštila da podržava svaki dijalog među ključnim nosiocima državnih funkcija.

Naglasila je da je politički dijalog u Skupštini važan za pronalaženje zajedničkog nacionalnog puta u rješavanju pitanja od značaja za proces pristupanja Crne Gore.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
djoko i verica
Gost
djoko i verica

Imas li koga da nijesi zaposlio … folirantu

Emma
Gost
Emma

Pitajte narod.

Radule
Gost
Radule

Sram te bilo profesore ,zaposlio si sve svoje a sada drzis lekcije ,familji jadna

Bar
Gost
Bar

Nema koga više da zaposli,pa došle manjine na red hahahahaha.

Maring
Gost
Maring

Sada kada si sve svoje zaposlio mozes u Vladu!

Kucsho
Gost
Kucsho

Nadam se da je sad jasno zasto je Krivi odabrao ekspertsku vladu.

Festadjun
Gost
Festadjun

Hahahaha, prijete izborima, a svi znaju da nikad izbore više dobit nece

Mileva cg
Gost
Mileva cg

Znali smo kakvi su,ali oni tek sad pokazase prava lica.Df i Ura dno dna.

Naroz
Gost
Naroz

Nemoj Banjo molim te, poštedi nas svoje natprosječno natprosječne inteligencije, izgubio si svaki kredibilitet, ako si ga ikad i imao.

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Prvo da vidimo dje ti se familija zaposlila hahah

Kako
Gost
Kako

Vidimo kako se zalažete.Samo da zaposlite porodicu i prijatelje a ovamo prosipate praznu priču

dpero
Gost
dpero

Vidi ove avtinje, ti nekome nesto da kazes, sjedi dje si ni za to nijes,i cobane.

Neradnik
Gost
Neradnik

Branko oli me zaposlit bez svakog?

Nikkla
Gost
Nikkla

Mora da je još neko iz šire familije ostao bez obećane fotelje pa sad šalje poruku Krivokapiću

ristosotonić
Gost
ristosotonić

“u slučaju slabosti”?😂😂

Host
Gost
Host

Rekose da i Robi Vilijams trenutno nema posla,pa da ga udomis,možda da bude direktor Morskog dobra ili EPCG?

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Neces ti Banjo nista traziti osim da se zaposli jos neko iz uze i sire familije.ne burlicite i ne filozofirajte.super vam je po dubini👌

Vaso
Gost
Vaso

Da li ima ko iz familije da nije direktor,da se to zavrsi,a ne da ta slabost koči ….E,sram vas bilo.

Nikola
Gost
Nikola

A sta mozete vi da rekonstruistete ? Jedino da posaljete familiju kuci i da im date otkaz. Jadni vi kad trazite rekonstrukciju a niste ni poceli da radite.

Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Sad im trebaju manjine kad bi da smijene tužitelje i sudije jer im nevrijede 41 taster u skupštini vi ste olosi jedni dno dna piiii….

Brat bracki
Gost
Brat bracki

Slabosti u vidu parijskog zaposljavnja familije ili ima nesto deugo

Sefika
Gost
Sefika

Strah je cudo od dps

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Što je, Banjo? Je li ti ostso ko od familije da nije na direktorski položaj?

Kiketa
Gost
Kiketa

Hajahahhahahah
Sve zivo zaposlio
Hahahahahahhaha
Plac

Milos
Gost
Milos

A dje si branko kuco stara? Imas li kakvu kravu ili pasce da zaposlis na neko direktorsko mjesto? Posto si familiju obezbijedio

Pepa
Gost
Pepa

Makse bruko..jedino macku nijesi zaposlio pa ti ces o necemu da pricas..e dabogda vas nase oci vise nevidjele.. jedino u spuz dje i pripadate izdajnici

Doxford
Gost
Doxford

Bitanga

timo
Gost
timo

A sto je bilo? Nisi uspio da zaposlis kucka od komsinice?!

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Obraza bez, Radulović Branko, aleeeeeee

Kuč
Gost
Kuč

Radulovicu imas li još koga u familiji ko ti nije postao direktor ili sluzbenik Vlade u zadnja 2 mjeseca?

Zora
Gost
Zora

Ne gledajte vi ko je Dps ko je Df morate zajednickim snagama krenut za boljitak naroda drukcije nikad pomaka .Bavite se ekonomijom ne supljim pricama.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Raduloviću ti najmanje možeš da nekome držiš predavanja
Neučešće nacionalnih manjina u vladi sa vama najbolje govori ko ste i što ste.
Zapošljavate ljude isključivo po partijskoj i vjerskoj-nacionalnoj osnovi. Budite sigurni to Evropa I Svijet gleda…

Milos
Gost
Milos

Evo ga ovaj “mrs politika iz bolnica” sjecate li ga se. DPS je to radio bar tajno. Ovi se borili da skinu ljude sa pozicija ne zato sto ih je DPS doveo nego da bi svoje postavili. Je li ovo ta promjena sto je narod trazio? Haha. Bas mi je milo da narod vidi njihovo pravo lice. Nego ovom narodu… Više »

NK grad
Gost
NK grad

Rece ovaj lik 😂😂

Tedy
Gost
Tedy

Mozes Boga mi,familiju si kompletnu zaposlio a ni pas nije ozostao ,sram te bilo tih brkova bijelih,
fuj!!

Djoko
Gost
Djoko

Vi ste totalitarna vlast Radulovic!u! Ne priznajete Crnogorce i njihova vjerska prava! Nije cudo sto manjine nece s vama poslije ovakvog ponizavanja Crne Gore!

Djoko
Gost
Djoko

A sto cemo sa tvojim nepotizmom?

Pencilin
Gost
Pencilin

Raduloviću je li ti ko ostao da ga nijesi postavio po dubini? Kako ono biješe: nepotizmom protiv nepotizma!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Pričajte sad kolko oćete ja ssm svoje zaposlio..

Provokatorka
Gost
Provokatorka

Nedostaje mi njegov nastup za govornicom , daleko simpatičnije od Pipunovog fajta sa mikrofonima

Milos BD
Gost
Milos BD

Branko imas jos par rodjaka koje nijesi zaposlio. Ako ih vlada ne moze zaposliti mislim da bi trebalo sve DF da bude da zaposle ostatak.hahaha. ima li ovaj covjek ogledalo da stane ispred i kaze “da li sam bas toliki licemjer”

NijeNaProdaju
Gost
NijeNaProdaju

Mora da je osto neko koga ti nijesu unaprijedili ili zapostili …sram ih bilo a toliko si ulozio za veljeserpski projekat….

zoran
Gost
zoran

Da udomis jos nekoga svoga

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Hahahaha premiješan si, čula sam i da si psa zaposlio na granicu hahahahah

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ostalo mu je jos nezaposlenih malo pritiska cim mu to zavrse cutace ko zaliven

Velimir
Gost
Velimir

Katastrofa kakav licemjer!
Kakav folirant po dubini I sirini!

Maks
Gost
Maks

Morate izaci iz fronta da bi dobili podrsku.

Prvi
Gost
Prvi

Vidi ti moj Raduloviću, imali koga iz familije još da udomiš u državnim institucijama. Je li ti baba živa. Piii.

cuca trnjine
Gost
cuca trnjine

Imas li tetku da zaposlis Radulovicu,stara hijeno…

Snjeg
Gost
Snjeg

Radulovicu ne spomenu uticaj crkve koja je najveci krivac za podjeljenu CG.A sto se tice taster poslanika najvise ih ima u vladajucoj vecini .Sama Jelusicka je rekla da se ne slaze sa zakonom ali ce glasati za njega .Sta je to nego taster glasac.A nisi spomenuo nepotizam zbog clanova najuze porodice .

Toson
Gost
Toson

Cuti ne mlati

Barba
Gost
Barba

Ti bi trebao biti u cosak i sramiti se zbog nepotizma koji proteziraz.kako uopste imas obraza da se pojavljujes i dijelis lekcije pametnjakovicu.nista moralno u tebi nema

Demon
Gost
Demon

Rece li joj da se cijela familija uvalila po dubini?

Baraka
Gost
Baraka

Neka bude, sto biti ne moze…samo da su ti djeca i familija uhljebljeni, pa sa rekonstrukcijom i bez rekonstrukcije. Ali, racun bez krcmara. Bice rekonstrukcija, ali poslije vanrednih izbora za koji mjesec…

Smorki
Gost
Smorki

Hahahahha ovi lazu brda valjaju vucicevi placenici nekom da kazu ko ide desno..pa vi ste teroristi placenici srbijanski.

Sreto
Gost
Sreto

“Rekonstuisacemo Vladu” ?? Mislis prebacices sina, kcerku i snahu na druge neke drzavne pozicije ??

Prč
Gost
Prč

Jesi rekao ambasadorki kako zaposljavate familije po dubini i visini a i po širini.sram te bilo radulovicu,vidjeli smo kakav si reformator i borac za familiju

rakunat
Gost
rakunat

svakom mom ga loše bilo ka tebi i tvojima od ove vlade, banjoo

roki
Gost
roki

a o tvome moralu znamo sve…

Send this to a friend