Politika

Radulović: Unaprijediti ekonomsku saradnju sa Sjevernom Makedonijom kroz organizovanje biznis foruma

Radulović sa Trpkoskim

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas, u odvojenim susretima, sa ambasadorima Republike Sjeverne Makedonije i Republike Hrvatske u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim i Veselkom Grubišićem.

Radulović je, u razgovoru sa Trpkoskim kazao da dvije države, kao članice NATO, dijele evroatlantske vrijednosti i snažno su opredjeljenje ka članstvu u EU.

“Ekonomsku saradnju bi trebalo unaprijediti kroz organizovanje biznis foruma, te na taj način povezati investitore dvije države i definisati potencijalne oblasti za ulaganje. Samo zajedničkim naporima možemo prevazići negativne posljedice COVID-19”, kazao je Radulović.

Trpkoski je izrazio očekivanje da će odlični i prijateljski odnosi biti nastavljeni.

“Na to nas obavezuje zajednička istorija i očekivanja naših naroda. Sjeverna Makedonija je, riješavajući otvorena pitanja sa susjedima, postala država koja stvara mirne relacije, te njeguje dobrosusjedsku saradnju”, rekao je Trpkoski i prenio Raduloviću čestitkeministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija, stupanje na dužnost ministra.

Šef crnogorske diplomatije uputio je poziv kolegi iz Skoplja da dođe u zvaničnu posjetu Crnoj Gori čim epidemiološka situcija to dozvoli.

Radulović sa Grubišićem

“Tokom razgovora sa ambasadorom Grubišićem, ocijenjeno da dvije prijateljske države njeguju partnerske i savezničke odnose, te da su posvećene unapređenju saradnje u duhu dobrosusjedske politike”, saopšteno je nakon sastanka.

Send this to a friend