Politika

Radulović: Vlada je izgubila godinu dana, najbolje bi bilo da premijer bude iz DF-a

Branko Radulović

Poslanik Pokreta za promjene, Branko Radulović kazao je da je krajnje nezadovoljan relacijama u vladajućoj većini, kao i odnosom Vlade uz ocjenu da je potrošeno godinu dana koje su mogle biti iskorišćene za razvoj Crne Gore.

“Nismo došli do potpune revizije 30-godišnje autokratske vlasti, nismo došli ni do nezavinsih institucija, niti do profesionalnih pravosudnih organa. Svi smo krivi zbog toga, to je zajednička odgovornost”, rekao je Radulović u intervjuu Parlamentarnom kanalu.

On je kazao da Vlada nije dorasla izazovima koji su bili naslijeđeni kao ni onima koji su regionalni i globalni.

“Ova vlada nema ni reformski ni stručni dio. Nije znala ni posebnost Crne Gore, pa smo izgubili godinu dana. Ako izgubite godinu dana idete samo dolje i imate veće probleme. Imamo još veće autokratsko ponašanje i više zatočenih institucija. Izgubili smo na godišnjem nivou preko jedne milijarde održivih investicija, izgubili mnogo ljudskih života i dobili mnogo gladnih usta”, kazao je Radulović.

Upitan da li bi u novom formatu Vlade imao kandidata za premijera, Radulović je kazao da mu je bitna programska osnova, ali da bi idealno rješenje bio neko iz njegovog političkog bloka.

“Dosta je ljudi sad prihvatilo moju viziju, ali ne znam koliko su je svjesni i da li samo mašu s njom. Bio sam glavni stožer i u prethodnom programu DF-a “Da radi Crna Gora” i on je ocijenjen kao izuzetno kvalitetan. Treba poći od platforme kojoj treba dobra i funkcionalna organizacija. Treći korak su personalna rješenja. Ne može neko ko nosi tri-četiri posto da bude glavni akter. Po meni je platforma DF-a superiorna”, rekao je Radulović i kazao da bi premijer po njegovoj mjeri bio iz Demokratskog fronta.

Kazao je i da nacionalne manjine moraju biti u svakoj Vladi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
diplomata
Gost
diplomata

Hahahah, ma što nam napriča profesore!

Realno
Gost
Realno

Vlada je izgubila zbog tebe,meda o Df sto pravite opstrukciju u skupstini…izglasajte budzet i sve zakone inace ce te i vi u proslost kao DPS

Realnije
Gost
Realnije

Inace bi cudo napravili

A ee
Gost
A ee

Ova vlada nema ni reformski ni stručni dio? Sto ne ubacis nekoga od sire familije, mozda se bolje pokazu

Kako goj
Gost
Kako goj

Imaš li ti nekog prikladnog kandidata za premijera? Strinu? Teču? Tetkića? Red je vala da tebe i tvoje nešto zapadne, niđe fotelje u kuću Radulovića!

Ljubotinj
Gost
Ljubotinj

Koja je šifra ovom tkz prf.Ili ti popu.
Samo se ubrizgava vakcinama kako kaze rekla mi je šćer, u 16h na vakcinu ja bi sve uhapsio ko se ne vakciniše.😂😂😂

marius
Gost
marius

Alooo , cujes li ti ista. Ne da SAD. Valjda se i oni nesto pitaju. E ovoga cojka, sto je ovo.

CetinjeSvetinje
Gost
CetinjeSvetinje

Dje si Kosovski preletaču , kako je SPC kartel ? Inace kako je u Komane sto ti vele seljani za Veleizdaju ?

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

E najbolje bi Banjo moj da ti jos budes Premijer pa da polako svi pakujemo kofere pa dje koji mili moji jer u srpsku spartu ja sigurno zivjeti necu.polako klizimo ali se nadam otreznjenju mnogih normalnih ljudi.

gradjanin
Gost
gradjanin

pa premijer jeste sa liste DF…. ko je ovdje lud?

Send this to a friend