Politika

Radunović: Danas je rođendan e viva Crne Gore, a sjutra slobodarske

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kaže da je na današnji dan 1941. godine nastala “dukljansko-montenegrinska e viva Crna Gora”.

“Na današnji dan izbačena je trobojka od italijanskog namjesnika, a alaj barjak (današnja državna zastava) promovisan u državnu zastavu Nezavisne Crne Gore. Na današnji dan je crnogorski jezik prvi put u istoriji proglašen službenim. Na današnji dan su Srbi koji su ginuli s Kosovom i Lazarom na usnama, a Obilića medaljom na grudima, proglašeni nesrbima – etničkim Crnogorcima – verzijom Crvenih Hrvata”, navodi on.

Prema njegovim riječima, jao nikada u prošlosti, Crna Gora je suočena sa falsifikatorima svoje istorije.

“Pokušaji da se ona skrene sa svoje prirodne duhovne, nacionalne i kulturne vertikale, služe za stvaranje novog čovjeka i tvorevine u kojoj bi istorija počinjala 2006. godine, a od ranijih vremena uzimali bi se pojedini događaji koji bi se, naravno, prvo ,,oblikovali” u nekoj od dukljanskih fabrika falsifikata. Tako smo došli i do situacije da oni koji danas baštine politiku Crne Gore od 12. jula 1941. bučno najavljuju proslavu 13. jula kada su naši preci ustali protiv okupatora i njihove antisrpske, Pavelićevske tvorevine na tlu ove slobodarske zemlje. Današnja Crna Gora baštini sve što je inaugurisala Petrovdanska Crna Gora i baš ništa što je značila 13. julska Crna Gora. A, Trinaestojulska Crna Gora je na kraju odnijela pobjedu. Čestitamo vam 13. jul 1878. i 13. jul 1941. godine, kad je Crna Gora bila – Crna Gora! Uvijek ćemo se boriti za slobodnu Crnu Goru, ponosni na 13. jul 1878. i 1941, kao i na Vučji Do, Mojkovac, Fundinu, Martiniće, Skadar, Grahovac… Na taj način čuvamo sjećanje na naše pretke od onih koji žele da iskrive istinu, i u konačnom, odvuku u zaborav sve ono što je naša suština”, zaključuje Radunović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Medovina
Gost
Medovina

Izlaze jedan po jedan iz jazbine nakon debakla na izborima.

z d
Gost
z d

Kakav je ovo bolesnik!!!

Jerysan
Gost
Jerysan

Pokusavaju montenengrini da se uhvate za 13. jul, a kliču fašističko ,,e viva”. Neće moći. Živjela slobodna Crna Gora! Živio DF!

Ani
Gost
Ani

Bravo Radunoviću! Podrška za DF!

Vladan
Gost
Vladan

Drugar,okreni se budućnosti,svojoj državi,procvatu Crne Gore.Ostavi se četnikovanja,od propalih ideja i vjekovnog sna se nemože živjeti.Tvoja ideologija je propala stvar a oni koje ti želiš uzdići su bili najveći zlotvori u istoriji ratova zajedno sa ustašama i ostalom bratijom.Tako ti je ova tirada o 12.julu i 13.julu za svakoga zdravomislećega samo isprazno blebetanje.

Lacaste
Gost
Lacaste

Ne vidim da je ovdje neko cetnikovao, nego prikazao prilike u CG kakve jesu

WC NA RUMIJI
Gost
WC NA RUMIJI

TI BI SRPSKU CRNU GORU E NEĆE MOĆ
PROPALI STE

Nasta Kanasta
Gost
Nasta Kanasta

Eviva Duče! Eviva Montenegro! Crknite dušmani!

Ivanka
Gost
Ivanka

Joanikije Lipovac, lider SPC u Crnoj Gori je učesnik tog Petrovdanskog skupa. Čisto da se zna.

Send this to a friend