Politika

Radunović: Nema krize u koaliciji sa BS

Koalicija Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke nije u krizi, kazao je za Pobjedu Miodrag Radunović, šef poslaničkog kluba DPS-a.

Na pitanje da li će smjena Adnana Muhovića sa mjesta šefa petnjičkog parlamenta, kao i prvostepena presuda predsjedniku opštine Plav Orhanu Sahmanoviću, uticati na odnose u koaliciji, Radunović je odgovorio da ta dešavanja neće imati uticaj na koalicioni odnos dvije partije.

Koalicija DPS-a i BS na državnom nivou vjerujem da ne može biti ugrožena zbog aktuelnih dešavanja na lokalnom nivou. Saradnja naših partija ifunkcionisanje koalicije realizuje se u skladu sa potpisanim koalicionim sporazumom i programskim opredjeljenjima naših partija istakao je Radunović.

Odnosi između DPS-a i BS-a aktuelizovani su nakon smjene Adnana Muhovića sa mjesta šefa petnjičkog parlamenta. Muhović je smijenjen 17. marta, a njegovu smjenu pokrenule su DPS, SD i SDP, zbog izjave da je crnogorski pjesnik Petar II Petrović Njegoš „najveći krvnik Bošnjaka i islama“. Iz DPS-a ranije je ocijenjeno da je Muhović izjavama da su „Crnogorci mali narod“, a da je „Njegoš genocidni pisac“ nanio veliku štetu Petnjici i Petnjičanima. Muhović je ranije kazao da će, ako bude smijenjen, koalicija sa DPS-om u Petnjici biti raskinuta. Iz lokalnog DPS-a poručili su da, i ako Muhović bude smijenjen, ne žele raskid koalicije sa Bošnjačkom strankom.

Bošnjačka stranka reagovala je i nakon što je član Glavnog odbora BS i predsjednik opštine Plav Orhan Sahmanović osuđen na godinu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja. Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović kazao je da je takva kazna drakonska i da koalicija sa DPS-om „nije vječna“, odnosno da ko alicioni sporazum sa tompartijom „kao što je sklopljen, može biti i raskinut”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kamuflaža
Gost
Kamuflaža

Nije mi jasno kako neko može da priča o krizi u ime druge partije.Svašta ćeš čuti od ovih današnjih političara

Peđa
Gost
Peđa

kakva kriza kada ste ih vi oformili,kao I SD,a boga mi i skoro sve opozicione partije

Send this to a friend