Politika

Raičević: Potrebno više prostora namijenjenih druženju i dječijoj igri

Slavica Raičević

Dugačak red djece koja čekaju na ljuljašku slika je koja nas upozorava da 20 odsto stanovništva Danilovgrada koje čine naši najmlađi, zahtijeva mnogo više posvećenosti u stvaranju uslova i prilagođavanju prostora namijenjenih druženju i dječjoj igri. Djeca imaju pravo da imaju svoje zone za igru, koje se često zaborave tokom planiranja drugih, samo naizgled, važnijih sadržaja, kazala je Slavica Raičević, kandidatkinja za odbornicu na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad”.

“U našoj opštini zone za igru su malobrojne i nerijetko su u zapuštenom stanju. Čini se da se zbog ozbiljnih problema u svijetu odraslih zaboravilo na potrebe djece i da se ova pitanja uvijek stavljaju u zapećak. Naša djeca i njihov rast i razvoj treba da budu prioritet”, navela je Raičević.

Kao kandidatkinja za odbornicu na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad” zalagaće se, kaže, za pažljivo planiranje dječjih igrališta u odnosu na potrebe i gustinu naseljenosti pojedinih djelova opštine, za nove zone za igru, a posebno one koje su prilagođene djeci sa smetnjama u razvoju, te za uređenje i popravku već postojećih igrališta.

“SDP i Građani svim srcem za Danilovgrad, svim srcem za našu djecu”, zaključila je Slavica Raičević.

Send this to a friend