Politika

Rajzing Rajnke čestitala Bečiću, on joj zahvalio: SAD će i dalje podržavati Crnu Goru

Aleksa Bečić

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je čestitku koju mu je uputila ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

“Čestitam Vam na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore. Radujem se ovom novom poglavlju naših odnosa i nastavku odlične saradnje koju smo ostvarili u protekle dvije godine. Kao što sam pomenula na našem posljednjem sastanku, zadovoljstvo mi je što znam da ste lično posvećeni osiguravanju da Crna Gora ostane na evroatlantskom putu i da ćete se postarati da Crna Gora sprovede neophodne reforme kako bi ubrzala članstvo u Evropskoj uniji. Sjedinjene Države će nastaviti da podržavaju Crnu Goru na tom putu, kao prijatelj, partner i NATO saveznica”, navela je ambasadorka.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zahvalio je ambasadorki Sjedinjenih Američkih Država na ličnom doprinosu koji daje našoj državi u procesu demokratske emancipacije društva, te na razumijevanju političkog i sveukupnog procesa u državi koja je uprkos svim izazovima pokazala visoku posvećenost i viziju koja Crnu Goru vodi ka očuvanju mira i multietničkog sklada, koji predstavljaju temelj za prosperitet svih njenih građana i društva u cjelini.

Takođe, Bečić je u odgovoru ambasadorki Rajnke, zahvaljujući se na čestitki, naglasio da Crna Gora odgovornim vođenjem politike i posvećenošću reformskim procesima odlučno vodi državu ka ispunjenju njenih strateških ciljeva, te da je kao pouzdan partner u okviru NATO saveza naša država privržena promociji zajedničkih demokratskih vrijednosti.

“Uvažena ekselencijo Rajnke, koristim priliku da izrazim nadu da će Sjedinjene Američke Države u narednom periodu i dalje podržavati Crnu Goru i cijeniti njena dostignuća. Ujedno Vas uvjeravam da ćemo raditi na daljem unapređenju vladavine prava i jačanju ekonomskog rasta, na snaženju institucionalnog i zakonskog okvira sa ciljem spremnog ulaska u završnu fazu evropske integracije“, navodi se između ostalog u odgovoru Bečića.

Send this to a friend