Politika

Rajzing Rajnke i Bečić: SAD ostaju saveznici Crnoj Gori

Protekli period obilježili su brojni istorijski trenuci, a jučerašnji konsultativni sastanak lidera tri koalicije sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem svakako je jedan od njih. Uvjeren sam i ohrabren da će ovaj konstruktivan sastanak predstavljati početak uspješne kohabitacije, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na današnjem sastanku sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, ističući da su SAD dokazani prijatelj Crne Gore, Bečić je zahvalio ambasadorki na kontinuiranoj posvećenosti bilateralnim odnosima i kazao da očekuje da će dvije zemlje nastaviti dobru saradnju i kroz partnerstvo u NATO alijansi.

“Bečić je naglasio da Crna Gora ostaje dosljedna u svom spoljnopolitičkom opredjeljenju, te da je to politika koja nema alternativu”, naveli su u kabinetu predsjednika Skupštine.

Ambasadorka je istakla da, u svijetlu demokratskih promjena u Crnoj Gori, politička debata treba da se vrati u parlament.

“Podsjetivši da SAD izuzetno cijene partnerstvo Crne Gore i njen evroatlantski pravac, ambasadorka je naglasila spremnost za pružanje ekspertske pomoći reformama koje očekuju novi saziv Skupštine, polazeći od upravo objavljenog Izvještaja Evropske komisije o Crnoj Gori za 2020. godinu”, dodaju u Bečićevom kabinetu.

Predsjednik Skupštine je kazao da poruke Evropske komisije o najnovijem Izvještaju upućuju na to da politika proširenja ostaje visoko na listi prioriteta Evropske unije i da istovremeno predstavlja podsticaj novoj vlasti da što prije konstituiše novu Vladu, kako bi nastavila svoj put ka EU.

“Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora pokazala zavidan nivo demokratske zrelosti i da poruke novog skupštinskog saziva ohrabruju da će Crna Gora dosljedno ispunjavati principe iz Sporazuma tri koalicije. Rajnke je zaključila da će SAD nastaviti da bude saveznik Crnoj Gori, naročito u oblastima koje su od obostranog interesa”, naglašavaju u Bečićevom kabinetu.

Predsjednik parlamenta je ambasadorki predstavio prioritete novog saziva Skupštine i istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
actual
Gost
actual

Bye , bye ! Bden is coming !

actual
Gost
actual

*BIDEN , sorry! He is coming , of course!

Naroz
Gost
Naroz

Šta li je mislio pod ovim “sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva?”

Vix
Gost
Vix

Dpsovcima suze idu od muke

Milena
Gost
Milena

Becic lici na DPSovca od kada se prihvatio funkcije,ne vice,ne prijeti,transformisao se u kulturnu osobu.

Bernini
Gost
Bernini

Priznao to ili ne,da DPSa nije bilo,ovaj bi bio guverner srpske pokrajine CG. Ali evo i sad bi pokušali do tog cilja.

Vido
Gost
Vido

Što fali srpskoj pokrajini? Nebi kasnio auto put zbog Osmana i Jonuz i sezona bi bila vrh

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ajde vido prošetaj do moravu i bači se u nju.

Jus primae noct
Gost
Jus primae noct

Drz se glavne srpske poslovice prvi macici se u moravu bacaju

Plagijator
Gost
Plagijator

Evo ga cvjecar.

Marko
Gost
Marko

Bilo je i prije izbora jasno da je DPS “dosadio” Americi i EU.

A jes
Gost
A jes

Je l bila čokoladica ili kafica?

gojko
Gost
gojko

where are the flowers 💐

Send this to a friend