Politika

Rakočević: Ne odgovaramo na provokacije

Rakočević

Svima u Crnoj Gori je jasno da se već godinama vodi antidržavna kampanja, a u posljednjim mjesecima ona se intenzivirano očitava kroz neosnovane optužbe iz opozicije i sa određenih adresa van Crne Gore o navodnoj ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori. To je saopštio poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević, nakon što je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je da taj politički savez ne vidi razlog da premijer Duško Marković oštro i isfrustrirano reaguje na ono što je nedavno kazao ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik SPS, Ivica Dačič.

Prema riječima Rakočevića, razlozi za optužbe su brojni, a kako dodaje, najbolniji za one koji napadaju Crnu Goru su njena nezavisnost, članstvo u NATO i samoodrživost.

“Posljednju u nizu takvih nepristojnih ocjena, pročitali smo u saopštenju Demokratskog fronta, u kojem su prenijeti stavovi  Ivice Dačića, predsjednika SPS-a i ministra spoljnih poslova Srbije. Premijer Marković je mudro odbio da, komentarišući takve neistine, učestvuje u aktuelizaciji te sumanute propagande. Upravo skladno takvom stavu, siguran sam da bi svaka dobromisleća osoba izbjegla da komentariše sadržaj saopštenja poslanika Demokratskig fronta, Jovana Vučurovića”, istakao je Rakočević.

<<<Marković: Izjava Dačića nepristojna, ne zaslužuje komentar<<<

On naglašava da će predsjednik Vlade Duško Marković i svi u DPS-u će i ovom prilikom dati doprinos smirivanju strasti i poručiti da interesi Srba u Crnoj Gori ne mogu biti ugroženi, jer su, kako navodi, Srbi neraskidivi dio ovovremene Crne Gore.

“Srpske interese neće ugroziti ni govori mržnje sa domaće adrese, ni iz susjedstva. Istovremeno, obje te adrese moraju da znaju da su velikosrpski interesi u Crnoj Gori trajno ugroženi. Na suzbijanju nacionalizma, sa kojeg god pola da dolazi, i Vlada i ostale institucije u čijem radu učestvuje, DPS će predano raditi”, zaključio je poslanik DPS-a.

 

6 Komentara na "Rakočević: Ne odgovaramo na provokacije"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend