Politika

Rakočević: Ne odgovaramo na provokacije

Rakočević

Svima u Crnoj Gori je jasno da se već godinama vodi antidržavna kampanja, a u posljednjim mjesecima ona se intenzivirano očitava kroz neosnovane optužbe iz opozicije i sa određenih adresa van Crne Gore o navodnoj ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori. To je saopštio poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević, nakon što je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je da taj politički savez ne vidi razlog da premijer Duško Marković oštro i isfrustrirano reaguje na ono što je nedavno kazao ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik SPS, Ivica Dačič.

Prema riječima Rakočevića, razlozi za optužbe su brojni, a kako dodaje, najbolniji za one koji napadaju Crnu Goru su njena nezavisnost, članstvo u NATO i samoodrživost.

“Posljednju u nizu takvih nepristojnih ocjena, pročitali smo u saopštenju Demokratskog fronta, u kojem su prenijeti stavovi  Ivice Dačića, predsjednika SPS-a i ministra spoljnih poslova Srbije. Premijer Marković je mudro odbio da, komentarišući takve neistine, učestvuje u aktuelizaciji te sumanute propagande. Upravo skladno takvom stavu, siguran sam da bi svaka dobromisleća osoba izbjegla da komentariše sadržaj saopštenja poslanika Demokratskig fronta, Jovana Vučurovića”, istakao je Rakočević.

<<<Marković: Izjava Dačića nepristojna, ne zaslužuje komentar<<<

On naglašava da će predsjednik Vlade Duško Marković i svi u DPS-u će i ovom prilikom dati doprinos smirivanju strasti i poručiti da interesi Srba u Crnoj Gori ne mogu biti ugroženi, jer su, kako navodi, Srbi neraskidivi dio ovovremene Crne Gore.

“Srpske interese neće ugroziti ni govori mržnje sa domaće adrese, ni iz susjedstva. Istovremeno, obje te adrese moraju da znaju da su velikosrpski interesi u Crnoj Gori trajno ugroženi. Na suzbijanju nacionalizma, sa kojeg god pola da dolazi, i Vlada i ostale institucije u čijem radu učestvuje, DPS će predano raditi”, zaključio je poslanik DPS-a.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pegasc
Gost
Pegasc

Dobro bi bilo da se vide i Sitove izjave iz devedesetih, posebno o LSCG.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Ko ovoga dira?

Goričanin
Gost
Goričanin

Greote, tako lijep a takav politikant među političko-kriminogenim strukturama. No, uz oca je rastao…

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Sltov mali. Je li moguće da je ovako otrovan. Moralne gromade,koje samo DPS može da iznjedri.lijepo ti dečko neko reče da si se zaigrao. Bolje da si se pokrio ušima jer je dosta putera na tatinoj glavi.

Strijelac
Gost
Strijelac

Poniženi i uvrijeđeni, prezreni …. sa samo jednom, rečenicom! Bravo, Markoviću!

Razocarani
Gost
Razocarani

Daj decko,ne truj dusu.I suvise si mlad da pratis vec u Veliko pokvarene politicare
Okreni se svojoj profesiji,jer koga NAROD NAGRDI,ni BOG mu pomoci nece.
Mislim ,da si se suvise zaigrao

Send this to a friend