Politika

Rakočević: Otkazivanje učešća na EXPO u Dubaiju novi skandal Vlade

Nova, nepromišljena odluka da otkaže učešće na međunarodnom događaju EXPO u Dubaiju još jedan je neodgovoran potez Vlade Zdravka Krivokapića, koji će imati dalekosežne posljedice po reputaciju Crne Gore, saopštio je danas član Predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević.

<<<Skandalozno: Krivokapićeva Vlada otkazala učešće na EXPO-u u Dubaiju<<<

On je istakao da će crnogorska ekonomija i privreda imati značajnu štetu od tog neodgovornog i nediplomatskog poteza, jer Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju izuzetno dobre ekonomske odnose, na čijem uspostavljanju i njegovanju se vrijedno i predano radilo.

“Dodatno, EXPO je prilika da se naša država predstavi turističkom tržištu, ali i da ponudi svoje brojne investicione mogućnosti, koje Crnoj Gori u posljednjih petnaest godina donose veliku ekonomsku korist, kroz izgrađivanje novih turističkih i drugih kapaciteta, otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje visoko platežnih turista”, naveo je poslanik DPS.

Kako je dodao, kvalitetne investicije su i prilika za uvoz znanja i jačanje konkurentnosti crnogorske ekonomije, što očigledno nije u fokusu sadašnje Vlade.

“Ovako neozbiljan odnos prema globalnom događaju na kome će se predstaviti 190 zemalja, može biti objašnjen beznadežnim neznanjem ili lošom namjerom – da se državi napravi šteta i prepusti tržište drugim državama, čemu smo do sada već svjedočili”, ocijenio je Rakočević.

On je poručio da je, uz činjenicu da Vlada za četiri mjeseca nije predstavila Plan i programa rada, da nema budžet, da je stihiji prepustila širenje koronavirusa, a građane sluđuje kontradiktornim informacijama o epidemiološkoj situaciji, informacija o otkazivanju učešća na prestižnom svjetskom događaju, koji bi Crnoj Gori donio promociju i konkretnu ekonomsku korist, samo kap u čaši koja je već odavno puna.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ananas
Gost
Ananas

Kad se zna koliko para podje na Expo, neka su. Treba promocija, al ta je mnogo skupa, za nase prilike, a i nije neka korist. Poslije Milana ocekivali smo najezdu turista i investitora iz Italije, pa nista.

Send this to a friend