Politika Srpski istoričar i jedan od ideologa velikosrpskog projekta ,,srpski svet“ otkrio strategiju Beograda za predsjedničke izbore u Crnoj Gori

Raković: Mandić kandidat, Đurović preuzima funkciju predsjednika ako se ne kompletira Ustavni sud

Aleksandar Raković

Srpski istoričar i jedan od ideologa velikosrpskog projekta ,,srpski svet“ Aleksandar Raković otkrio je strategiju Beograda za predsjedničke izbore u Crnoj Gori po kojoj bi kandidat za šefa države trebalo da bude lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Raković je otkrio i rezervnu opciju za slučaj da Ustavni sud ne bude kompletiran i da ne odlučuje o žalbama navodeći da bi u tom slučaju predsjednica Skupštine Danijela Đurović preuzela funkciju predsjednika.

“Ne postoji šansa da Milo Đukanović pobijedi na izborima za predsjednika Crne Gore. No, ne treba potcijeniti njegov destruktivni potencijal, koji će se, srećom, okrenuti protiv njega samog. Čini mi se da Ustavni sud Crne Gore neće biti kompletiran i da će Crna Gora doći u situaciju da Ustavni sud ne može da potvrdi rezultate predsjedničkih izbora. U tom slučaju bi 19. maja 2023. u ponoć Đukanoviću istekao mandat, a time i imunitet. Tada bi predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović preuzela dužnosti predsjednika Crne Gore”, otkrio je Raković za TV Adriju strategiju Beograda.

Srpski istoričar, poznat po negiranju crnogorske nacije i države, objasnio je zbog čega je Andrija Mandić favorit Beograda.

“Kada je riječ o srpskom narodu i predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, najbolji kandidat za predsjednika bio bi Andrija Mandić. Nema sumnje da bi srpsko i demokratsko glasačko tijelo u Crnoj Gori njemu dalo najviše povjerenja. Pritom, Mandić ima visoku reputaciju u srpstvu i sigurno bi dobio veliku podršku javnosti u Republici Srbiji, Republici Srpskoj, našem okruženju i dijaspori. Srbi su jedan i nedjeljiv narod gdje god da žive, a upravo Andrija Mandić ima najveću zaslugu za očuvanje, odbranu, njegovanje i procvat savremene srpske ideje u Crnoj Gori”, naveo je Raković.

Upitan o spoljnoj politici Crne Gore nakon parlamentarnih izbora i očekivanjima Beograda, Raković je kazao da ne očekuje da Crna Gora uskoro povuče priznanje Kosova.

“Naime, povlačenje priznanja Kosova moglo bi se desiti samo ako bi Demokratski front i Socijalistička narodna partija imali natpolovičnu većinu članova u Vladi Crne Gore. U ovim okolnostima to je malo vjerovatno. Demokratski front će biti primoran da radi formiranja vlasti sklapa koalicije sa Demokratskom Crnom Gorom i „Evropom sad“. Te dvije političke opcije – Demokratska Crna Gora i „Evropa sad“ – su slijepi poslušnici evroatlantskih struktura i neće se usuditi da naprave takav iskorak, kao što bi bila podrška povlačenju priznanja Kosova”, rekao je razočarano Raković.

Ukoliko dođe do povlačenja priznanja Kosova, kako navodi, to bi najprije značilo da se Crna Gora u najvećoj mjeri vraća svojoj istoriji, srpskom identitetu i svojoj srpskoj državnosti.

“U ovom trenutku Crna Gora na svojim nejakim leđima nosi ogroman teret velike sramote i izdaje zavjetnog identiteta Crnogoraca u vrijeme kada su svi Crnogorci bili Srbi. Identitet Crne Gore zasnovan je na svetosavlju, kosovskom zavjetu i Pećkoj patrijaršiji. Međutim, zli konvertit Milo Đukanović imao je namjeru da ljudima izbriše sjećanje i otme im dušu. Srećom, Crna Gora je na putu obnove svog srpskog identiteta i srpske državnosti. Pobijediće Srbi. Najpravednije rješenje je da Srbija, Crna Gora i Republika Srpska stvore jedinstvenu srpsku državu”, zaključio je Raković, ponovo se založivši za promjenu granica na Zapadnom Balkanu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Krug
Gost
Krug

Evo ga zli savjetnik iz osme zle jaruge devetog kruga pakla.

Čong Li
Gost
Čong Li

Nesto razmisljam realno… ovi srbijanci sve sto su dozivjeli kroz istoriju, sve je to sa zaslugom… tacka!

Srbija u kanal
Gost
Srbija u kanal

Boze kalve gluposti nebuloze i vi ovo prenpsite.. cirkus..

Proleter
Gost
Proleter

Vojskovodjo Rakoviću, ‘ajdemo u Prizren…Ti sa barjakom, a Srblje za tobom …

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Bolesnik!

Burin
Gost
Burin

Reci cu samo da sadasnjeg predsjednika I njegovu partiju ne volim, jer smatram da su mnogo zla nanijeli Crnoj Gori I njenim postenim gradjanima. Ipak, hipoteticki gledano, ako bi mandic usao u drugi krug, apstinirao bih od izbora, iako zelim da vidim ledja dps-u I njenom vjecnom vodji. Mozda je to ideja?

Mugambe
Gost
Mugambe

E kakav je VD Raka

dragi
Gost
dragi

Jadan je program srpskog sveta ako je Raković,jedan od glavnih ideologa.Srbiji hvali 300-400 godina istorije pa hoće preuzet Crnogorsku.Bolesni falcifikatori pokušavaju popis stanovništva kad nije bilo navedeno nacionalno izvjašnjavanje dokazat da su to bili srbi.Turci Srbiji obnovili Pećku Patrijašiu i postavili Turčina za Patrijaha.Bolesnici.

Mitro
Gost
Mitro

Koje sad ovaj ??

Trile
Gost
Trile

Kreator srBskog sveta sa Vulinom, Bećkovićem,Antićem,Bokanom i drugim članovima BIA.

Trile
Gost
Trile

Nikogović

Simo
Gost
Simo

A ima te li svoje muke no se o tuđoj morate śekirati,kumim vas bogom

Sale
Gost
Sale

Vrsan poznavalac EX YU roka, ma doktorirao… Ovo bi zvucalo kao opis neke osobe dat u kafani, a u stvari je biografija ove osobe… Jedina bitna stvar u vezi ovog lika je sto mu se daje prostor u medijima u Srbiji, tj. guranje ovih gluposti koje prica

Darija
Gost
Darija

Kako je izbečio oći. Čudi se sebi ! Greote

suzana
Gost
suzana

Bolest je svacija- sto no vele….

Kraken
Gost
Kraken

Kad se Spc odrekne Rakovica, prestat cu da idem u hram u Pg da ga osvestavam posle njihovih besjeda, kao Malagurskog filmovi i ovi tzv svetosavci sto se okupljaju.

Nmk
Gost
Nmk

Nikad Srbi vazda Crnogorci i to sa ponosom isticali đe su se god pojavljivali. I svuda bili voljeni i postovani za razliku od vas Srba. Sto ste mozak popili jednom dijelu Crnogoraca i ubijedili ih u lazi ,a neko bogami i uzeo novac to je njihova sramota. Pustite mi komentar

Bojan
Gost
Bojan

Avetinja

Komita MN
Gost
Komita MN

“Preuzimanje” Crne Gore i “zlatna groznica” je taktika srpskog sveta za priglupe narodne mase uoci potpisivanja priznanja Kosova

Baka
Gost
Baka

Pogledaj ovo zlo

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Oce li ovaj da upravlja dritanovim svemirskim programom ? Pitam radi druga iz NASA-e

Goka
Gost
Goka

Rakovicu pazi svoju kucu jer kad diras tudju moze ti se grdno desiti,ko kopa jamu u nju sam upane!!!

MICKO
Gost
MICKO

Gargamel sanja ,,srpski svet pod jednom šljivom”

Domoljub CG
Gost
Domoljub CG

Definitivno zabranit mu ulazak u Crnu Goru.
Trebalo je i Bećkoviću,a ne da ovih dana srbuje po Crnoj Gori.

Bokelj
Gost
Bokelj

Šta se ovaj mješa idi Kosovo rijesavaj pusti se nas

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Što ‘oće ovi?

P.P
Gost
P.P

Ima li gorega paščeta od onoga koji sa tuđega korita laje na svoju kuću.

Trile
Gost
Trile

Ne vala no je takvih pomijara puna Srbija.

Trile
Gost
Trile

Ima ,avlijaneri !!!

Trile
Gost
Trile

Ima crnogorski avlijaneri.

Kusovica
Gost
Kusovica

Tugo tužna ,Rakoviću.

Realan
Gost
Realan

Sta ces za Kosovo?????????????

Tivat
Gost
Tivat

450g Svaki grad (sem Cetinja u koji du isto Turci vojno ulazili više puta).. 450g PG, NK, Br, Ul, KL, Bp… više je puta Njegoš bio u Beč u Veneciju no u PG, NK…

Laufer
Gost
Laufer

Iz kojeg dijela Bosne si se doselio u Tivat

zoka
Gost
zoka

Nije ti ovaj iz Bosne no sa Kosova.

Okinavo
Gost
Okinavo

Oni sve rade javno da ne bi bili sumnjivi

Vuja
Gost
Vuja

RAKOVICU ne huskaj tu omladinu.No ti junace kreni prvi ako ti basta…

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Ooo
Ovaj liči na demona od koliko pakosti iz njega!!
Nego džaba vam, kratke vidike imaju pećinski ljudi
DA JE VJEČNA !!

Velimir
Gost
Velimir

trebalo bi ga ukrstiti s pipunom

Tip Top
Gost
Tip Top

Ponovo vas je zasrbjelo zaboravili ste sankcije i bombardovanje.

Send this to a friend