Politika OŠTRE REAKCIJE OSNIVAČA CRNOGORSKOG POKRETA SLOBODANA JOVANOVIĆA NA FAŠISTIČKE PRIJETNJE SRPSKOG ISTORIČARA

Raković zagovara ulicu i hajdučiju po Crnoj Gori

Alekdsandar Raković

Način na koji bi Aleksandar Raković obezbjeđivao, po njemu, da izbori budu fer, veoma liči na političku praksu Njemačke 30-ih godina XX stoljeća, kaže za Pobjedu Slobodan Jovanović, publicista i jedan od osnivača Crnogorskog  pokreta.

<<<Srpski istoričar otkrio planove dijela velikosrpskih krugova iz Beograda<<<

Problem je, smatra on, što su beogradski tabloidi u najvećoj mjeri temelj svih stavova o Crnoj Gori beogradske čaršije, bez obzira na ideološki bekgraund, tako da izjave Rakovića ne da neće izazvati reakciju u Beogradu, već će se uklopiti u inače opštu sliku o Crnoj Gori, a i želje najvećeg broja građana Srbije.

Srpski istoričar Aleksandar Raković ocijenio je nedavno, u emisiji In4S „Srpski svijet”, da bi nakon pobjede koalicije predvođene Demokratskim frontom na izborima vladajuću Demokratsku partiju socijalista, koju u Crnoj Gori glasa preko 150 hiljada građana trebalo zabraniti. U intervjuu je iznio niz fašističkih stavova i kazao dabi legalno izabranog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji po Ustavu ima još tri godine mandata, nakon izbora trebalo uhapsiti.

VEĆ SE “PROSLAVIO”

“Da stavimo po strani želje Rakovića, koje više spadaju u domen snoviđenja pod uticajem prekomjerne upotrebe depresiva, ono što bi moralo izazvati reakciju građanski opredijeljenih u Srbiji, ako ih uopšte više ima, jeste što to predlaže Raković tobožnjim pobjednicima izbora”, kaže Jovanović.

Podsjetio je da se Raković već “proslavio” izjavom kako će sedam miliona Srba lako fizički izaći na kraj sa stotinjak hiljada zagriženih Montenegrina.

“Sad je, u pobjedničkom zanosu, krenuo da hapsi, zatvara, zabranjuje, uvodi praksu iz Saudijske Arabije u Crnu Goru. Ništa pravna država, ništa prezumpcija nevinosti, ništa volja naroda na izborima, Raković zagovara hajdučiju po Crnoj Gori. Oprost je prepustio Amfilohiju, a sablju je on sam uzeo”, podsjeća Jovanović.

Iako se, kako kaže, nerado, na taj način bavi ljudima, navodi da je Raković tipičan primjer “kada je spoljašnjost podudarna sa unutrašnjim karakterom”.

“Teško dabi sam Raković bilo koga mogao zaplašiti. On je jedan od onih pokvarenjaka koji druge zadojavaju mržnjom i podstiču na agresiju, na logiku rulje, kakvih je prilično bilo u potonjih tri decenije. Rezultate znamo”, ističe Jovanović.

Očito je, smatra Jovanović, da se i bez Rakovića politički napumpava matrica kako da se unaprijed “proglašena pobjeda odbrani” od “mafijaškog režima”, tako da je vrlo moguć ponovni pokušaj, po zna koji put da se ulicom delegitimizuju izbori.

DENACIFIKACIJA CRNOGORACA

“Način na koji bi Raković obezbjeđivao, po njemu, da izbori budu fer, veoma liči na političku praksu Njemačke 30-ih godina XX stoljeća. Raković bi, uz to, sproveo denacifikaciju Crnogoraca i to postepenu, jer zna Raković da su Crnogorci nestabilni u nacionalnom pogledu. I u pravu si, Rakovicu, to najbolje potvrđuje porast broja Srba u potonjih 30 godina, sve sa javnim izjašnjavanjem njihovih političkih lidera da “od danas” nijesu više Crnogorci nego Srbi”, rekao je Jovanović.

On ističe da su društvene mreže prepune sličnih gadosti koje izgovara Raković. Podsjeća da se protiv Crne Gore pred izbore intenzivirala anticrnogrska kampanja do usijanja.

“Primitivan vokabular, uvrede, prijetnje iseljavanjem, pokrštavanjem, hakovanje crnogorskih portala… dio su agresije u koju se Raković uklapa. S tim što gadosti po društvenim mrežama pišu većinom patološke ličnosti bez značaja u javnosti. Tužno je kad neko ko se kiti akademskom titulom, pa makar bila i iz R’N’R’ pedesetih, spadne ispod tog nivoa. Ili je to postalo u Srbiji “akademski nivo””, upitao je na kraju Slobodan Jovanović.

Đonović: Kako je naročito glup obrazovan glupak

Politički analitičar Ranko Đonović ističe, u izjavi za Pobjedu, da osjeća ne malo gađenje kad pomisli na ovog i, kako kaže, slične “Rakoviće” i da bi polemisati o njihovim izrečenim gadostima bio zaludnji i pogrešan posao.

Đonović podsjeća da je nemoguće bilo kojim zakonom ili demokratskim metodama uskratiti bilo kome pravo govora i iznošenja vlastitih nacionalšovinističkih stavova i da je takav vokabular kod Aleksandra Rakovića i sličnih sa adresa iz Srbije postao jedino pravilo.

“Kad bi i moglo takvo nešto da se zabrani, ne bi bilo dobro. Nikada, onda, ne bismo saznali do koje mjere može da seže ne samo ljudska pakost, već i ljudska glupost, zapravo ne ljudska, već neljudska. Uz to, ta osoba je doktor nauka, pa posmatrajući ga na prvi, a i posljednji pogled, potvrdite sebi kako je naročito glup obrazovan glupak”, kaže Đonović.

Nakon svih, kako kaže,”Rakovića”, Đonović podsjeća na jednog “neočovjeka, koji je u vrijeme Drugog svjetskog rata pripadao kontrarevolucionarnom četničkom pokretu u Crnoj Gori i na razne načine vrijeđao NOB”.

“Po završetku rata zapjevao je sljedeću pjesmu: “Molim Tita i Moša Jevreja da oproste što sam nekad bleja”. Mnogi “Rakovići” počeće uskoro da pjevaju slične pjesme, a glas konkretnog, Aleksandra Rakovića, čuće se najdalje. Ne zaslužuje ozbiljniji komentar ova izjava pomenutog Rakovića, a da čovjek ne naškodi svom zdravstvenom i moralnom stanju”, kaže Đonović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gibanica
Gost
Gibanica

Ti bi rakoviću , zajedno sa svojom svitom , da se NAŠ narod pobije među sobom , kako bi iskoristili priliku da ” ušetate ” kao 1918-te , jel ???
E pa nećete RAKoviću , nećete gledati taj film !!!
Crna Gora je samostalna Država , bila je i biće !!!

Rade007
Gost
Rade007

Otvorismo im mi granice 🤦‍♂️

Ragnar
Gost
Ragnar

Ali otvorili ste i nama koji nismo zaboravili ko smo i odakle smo, i koji cemo iskoristiti ovo da, pored kupanja i odmora, zaokruzimo nesto od crnogorske opcije, a ima nas gore vise nego sto mislite, nismo svi pipuni ni majori, DA JE VJECNA!

danilo
Gost
danilo

cg ukucava potonji exer u kovčeg veljeg klerofašizma

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

I onda jutros otvore granicu za srpske “turiste”.

2020
Gost
2020

E, Rakovicu … ti bi da se narod zakrvi na ulicama i postrada za tvoje bolesne ideje…a ti da sjedis u kabinetu u Beogradu i uzivas i navijas za tvoje pulene…zelja ce te biti…ne prolaze vise takve gluposti kod crnogoraca…pametniji su no sto mislis…bolje se zapitaj sto vas niko ne voli u okruzenju….evo cak ni Grci koje obozavate i kojima… Više »

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Rakoviceva prica je takva besmislica, budalaština da je teško shvatiti da punoljetan čovjek može da tako razmišlja.

expert123
Gost
expert123

Ovakvih kao sto je Rakovic ima dosta u Srbiji , medjutim oni nista bitno ne mogu da promijene u Crnoj Gori jer je takav odnos politickih snaga u nasoj zemlji. Ipak treba biti na oprezu . Oni su vjerovatno udruzeni sa domacim snagama , ipak je vecina na drugoj strani.

Ragnar
Gost
Ragnar

Sto ovome hrcku posvecujete paznju uopste? Koga ovaj da prepane?

Avdija
Gost
Avdija

Moze li drzava podnijeti krivicne prijave protiv ovih koji svako malo nesto laju protiv suvereniteta drzave i vrijedjaju cijelu jednu naciju? Kad ih bude cekala zajebancija cim nos promole preko granice, razmislice prije nego ista progovore. Ovako brate svako moze svasta protiv mene I moje drzave da price nekaznjeno.

Žarko
Gost
Žarko

Raković samo govori ono što dobar dio srpske inteligencije priželjkuje.

Xaxaxaxa
Gost
Xaxaxaxa

Rakoviću,ne zaboravi,tvrd je orah…malo si uzlećeo

Bobo
Gost
Bobo

Lako je Sloveniji da bude srecna drzava kad se ne granici sa srbadijom !

Zora
Gost
Zora

Lako je jer svi Slovenci vole Sloveniju a svi doseljenici iz ostalohYu republika su dužni da je poštuju .

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Pa je in4s beogradski tabloid???? Smiješno je baviti se ovoliko ovim klovnom.

Sekula
Gost
Sekula

Velikosrpska politika potpomognuta srpskim fašistima tipa ovog srbijanskog klovna zaista podsjeća na tridesete u njemačkoj s tim da su ovi kao raković I SANU još gori jer iza njih stoji I otvoreno ih podržava Crkva a njemačke fašiste nije pomagala ni podržavala nikakva Crkva.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Zašto potencirate “beogradski”, “srbijanski”… kad su svi akteri iz CG? Jeste kampanja, ali sačuvajmo malo fer pleja.

Emina
Gost
Emina

Sad je hit da se prica sta god , ali tu je AMANET …neka si se osvrnuo na pricu Rakovica …

Posrbica3'13
Gost
Posrbica3'13

Nekate komsije svaciji poznanici niciji prijatelji nekate e ce vam i bg pasaluk bit premnogo…

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Što ocekivati od beogradskog pašČaluka…

Kolašin
Gost
Kolašin

Misliš paśaluka?

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Primjer govora tolerancije, otmenosti i čovjekoljublja iz NATO članice.

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

Za vas smo gospoda, Nomen…

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Evo vidim.

max
Gost
max

I PAŚJALUKA!

eto
Gost
eto

Našta ovo liči?Kao lik iz crtanih filmova.Izuzetna mržnja prema svemu crnogorskom.U CG bi rekli – da ga nije neki Crnogorac konektovao a nije mu platio?

Blaki
Gost
Blaki

Jadan si Rakoviću. Potraži pomoć Psihijatra. Toliko lupetan ja ne može ni jedan bubanj da izdrži.

Nagual
Gost
Nagual

Nađite govore Darka Pajovića sa konvencija Pozitivne Crne Gore, i viđećete da je isto ovo govorio da Đukanovića treba srušiti sa ulice.. šta se posle desilo sa Darkecom svima je poznato

Darko🇲🇪
Gost
Darko🇲🇪

Ovaj Istoricar je nista drugo nego placenik Dake Davidovica i njegove ekipe ,,, to zna svako i ovdje i u srbiji . Ponekad pozelim da se nadjem u mracnoj ulici sa njim i sa Dakom i bojim se onog sto osjecam . Ovakvi ljudi bude u nama najtamnije ljucke pobude ali nije mi zao . Bogu se molim da ih… Više »

Danilo br 1
Gost
Danilo br 1

Tacno tako moj Darko . Samo nek pricaju .

Lida
Gost
Lida

Rakovicu baj baj mi ulazimo u EU a dje ste vi.

Lida
Gost
Lida

I devedesetih je bilo Rakovica koji su lajali pa je jadni narod nastradao a ti isti Rakovici su se sakrili u misju rupu.

Send this to a friend