Politika

Rama: Ne postoji ništa što možemo da zamjerimo jedni drugima, mogli bismo samo da ureknemo

Prva zajednička sjednica vlada Albanije i Crne Gore

Premijer Albanije Edi Rama rekao je otvarajući zajedničko sjednicu vlada Crne Gore i Albanije da dvije susjedne i prijateljske države njeguju odlične odnose koje žele da prodube.

<<<Prva zajednička sjednica vlada Crne Gore i Albanije: Potvrda prijateljstva i veza naših država i naroda<<<

“Nema ništa što bismo mogli da zamjerimo jedni drugima, ali da, što se kaže da ne ureknemo”, kazao je on.

Rama je iskazao posebno poštovanje premijeru Dušku Markoviću i predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na odnosu prema albanskoj manjini u Crnoj Gori.

“Želim da iskažem pažnju za poštovanje koju ste Vi, predsjednik Milo Đukanović, Vaša Vlada posvetili Albancima u Crnoj Gori. Među nama postoji istorijski most koji je nezamjenjiv-to je most koji predstavljaju manjine. To je jedan izvanredan most suživota”, dodao je albanski premijer.

On je naglasio  da je i njegova zemlja usvajanjem Zakona o manjinama dala crnogorskoj manjini vrijednost koja joj pripada.

“Nije uobičajeno da su u našem regionu stvari pozitivne, ali ovdje jesu”, kazao je Rama.

On je istakao da su dvije države našle zajednički jezik bez po muke.

“Moć i uticaj kulture koje dijelimo čine razlog više da ojačamo saradnju. Danas su obnovljeni odnosi na jednom prostoru kada granice služe kao tačke sastajanja i sa jedne i sa druge strane. Albanija i Crna Gora imaju predivne ljepote. Promovisanjem ovih ljepota, sprovođenjem usklađenih politika kroz prostore bajotive ljepote omogućavamo ne samo povećanje broja turista već i otvaramo mogućnost da se bolje upoznamo i da bolje sarađajuemo”, poručio je on.

12 Komentara na "Rama: Ne postoji ništa što možemo da zamjerimo jedni drugima, mogli bismo samo da ureknemo"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend