Politika

Rama uručio Đukanoviću Ključ grada: Zahvalnost naroda Kosova za sve što ste uradili za našu državu

Gradonačelnik Prištine Perparim Rama uručio je „Ključ grada” predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, kao izraz izuzetne zahvalnosti građana Prištine i naroda Kosova za sve što je uradio za tu državu u njenoj istoriji.

Kako je saopšteno iz kabineta Đukanovića, Rama je kazao da mu je velika čast što je u prilici da se sastane sa predsjednikom Crne Gore uz zahvalnost za pomoć kosovskom narodu tokom teških vremena i podršku nezavisnosti Kosova i njegovom prosperitetu, čestitajući mu na liderskoj ulozi u regionu.

Rama je upoznao Đukanovića sa progresivnim planovima u vođenju glavnog grada, prije svega organizovanju predstojećeg Art bijenala, jedinstvene evropske manifestacije kulture, što je dobra prilika i za povezivanje sa Crnom Gorom i njenim Glavnim gradom kroz koncept kulturno-umjetničkog turizma.

Đukanović je zahvalio gradonačelniku Prištine na simboličnom gestu, uručivanju ključa grada, uz poruku da će se njime “učvrstiti i zaključati prijateljstvo dvije države”.

Uz visoke ocjene za moderno-evropsko upravljanje gradom, pohvalio je ideju o organizovanju važne kulturne manifestacije što je dobra prilika za bliže povezivanje dvije države, njenih glavnih gradova, ali i sa Evropom i savremenim tokovima.

“Uz zadovoljstvo što upoznaje još jednog predstavnika mlađe generacije političara na Kosovu sa bogatim međunarodnim iskustvom, ali i ličnim vezama sa Crnom Gorom, podijelio je razmišljanja o neophodnosti promocijie zdrave i održive politike kroz dugoročno osmišljen razvoj. Na toj liniji sugerisao je tješnju saradnju Podgorice i Prištine i razmjenu posjeta dva gradonačelnika, sto je sa zadovoljstvom prihvaćeno”, navodi se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksa 🇲🇪
Gost
Aleksa 🇲🇪

Milo Đukanović zasluženo je dobio ključ prijateljske ljubavi . Spasio je mnoge izbeglice iz Kosova od pomanitalog S. Miloševića i veliko Srpstva I JOŠ SE NISU OPAMETILI Vulin Vučić i kod nas DF sa Popovima

Vaso🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
Vaso🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Tako to rade prijatelji a ne ko neki 🤮🤮🤮

freeMNE
Gost
freeMNE

Da je vječno nezavisno Kosovo!

VlaDo jovanovic
Gost
VlaDo jovanovic

Pročitaj ne shvatih.

Sembegar
Gost
Sembegar

Njega vole svi susjedi, osim srpskih vlasti… a za njih važi obratno!

Platamuni
Gost
Platamuni

Budi ponosan Đukanoviću voli te Kosovari,baš lijepo.

Alexander
Gost
Alexander

Sto fali Albancima sa Kosova? Osjecam ironiju u tvom komentaru. Bas je lijepo i kad pipun i vojvoda primaju ordenje za “ zasluge”. Jel’ da?

Pih
Gost
Pih

A Vucic dobio od Trampove spavace sobe.

Taki
Gost
Taki

Milu kljuc glavnog grada a dritanu ni kljuc od cenefa🤣🤣🤣🤣🤣

Majja
Gost
Majja

Pazite se sad kad ima kljuc . Kod nas smo dzabe zakljucavali

RUJO
Gost
RUJO

Bravo na komentaru Majja!Zaključavali a oni nalazili I ispod kamena(DPS)

Send this to a friend